Van Aert na stage: “De honger is groot”

zaterdag 11 november 2017 om 17:45
Wout van Aert

Foto: Jos Kafoe

Wout van Aert keert zondag in Gavere terug in competitie na een deugddoende stage in Toscane. De wereldkampioen moest daarvoor wel het Europees kampioenschap van vorige week opofferen, maar daar heeft hij geen spijt van. “Ik heb eigenlijk niet te veel aan de cross gedacht. Zeker niet teruggeblikt. Alleen een beetje vooruitgekeken naar wat komt”, vertelt Van Aert op zijn website.


“De eerste twee dagen stond volop in het teken van quality time met mijn vriendin. Amper de fiets aangeraakt, vrijdag en zaterdag. Vanaf zondag heb ik het vizier veranderd van richting, met een voor mij ideale mix van trainen, rusten en ontspannen. Een combinatie waar ik me goed bij voelde”, aldus Van Aert. “Een minpuntje: de eerste dagen viel het weer wat tegen.”

Ook mentaal was het een rustgevende week voor de wereldkampioen veldrijden. “Ik had om rust gevraagd en ik heb die gekregen. Mijn telefoon heeft amper gerinkeld. Was ik er aan toe? Was ik mentaal moe? Een beetje wel. Maar dan vooral in mijn onderbewustzijn, denk ik. Ik heb eigenlijk niet te veel aan de cross gedacht. Zeker niet teruggeblikt. Alleen een beetje vooruitgekeken naar wat komt. Er volgen nu vier crossen tot mijn volgende break: Gavere, Bogense, Zeven en Hamme. We gaan vier keer ‘vollen bak’. De honger is groot. Ik heb er zin in, al ben ik die goesting nooit echt kwijt geweest.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

DeGroteMolen 11 november 2017 om 17:51

Mocht ook eens tijd worden meneer de ‘wereldkampioen’. Vanaf morgen een winnende van Aert. Kijk er naar uit.

Emergo 11 november 2017 om 17:53

@De GroteMolen De wens is hier overduidelijk de moeder van de gedachte.

klootje kriekeljon 11 november 2017 om 17:55

Als ie de stenen uit de straat rijdt opeens weet ik genoeg.

DeGroteMolen 11 november 2017 om 18:07

Emergo: laten we het afwachten. Beetje meer strijd zou in elk geval mooi zijn. Tot nu toe was het eigenlijk bijna zielig te noemen nederlaag op nederlaag op nederlaag voor Van Aert.

GreenDay 11 november 2017 om 18:25

Er zijn weinig atleten die tijd hebben en vrijmaken voor "quality time met de vriendin" in het midden van hun wedstrijdseizoen. Als de honger echt groot is, dan ben je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat met je sport bezig, alles staat dan ten dienste van dat ene grote doel: winnen. Dat ontbreekt bij Van Aert toch, hij is te veel en te vaak bezig met "zoeken naar mentale rust" en met allerhande nevenactiviteiten. En da's normaal, da's menselijk. Maar het maakt wel het verschil met Van Der Poel, die én meer trainingsarbeid verricht én wellicht nog een tikkeltje meer talent heeft. Van Aert is tot over zijn oren verliefd en niks is meer fnuikend voor een carrière dan zo verliefd zijn in je beste jaren (sportief gezien). Van Aert is the second best, een verdienstelijke veldrijder, maar Van Der Poel fietst zich ondertussen de geschiedenisboeken in.

Explorer 11 november 2017 om 18:44

Nou nou greenday.. van aert heeft een mindere periode. Dan ga je buiten je comfort zone zoeken naar oplossingen. Van aert heeft misschien een tikkeltje minder talent dan VDP, maar hij is zeker op trainingsarbeid niet de mindere. Hijzal er misschien zelfs meer voormoeten doen dan mathieu.
Ik hoop dat we weer mooie duels krijgen en weer wat ‘ jankers’ over en weer. Want een europees kampioenschap als de laatste is echt geen ene bal aan.

Geflitst 11 november 2017 om 18:54

@greenday
Van Aert start vlak na het veldritseizoen met het wegseizoen, logisch dat hij nu af en toe wat rust neemt.

schipperaar 11 november 2017 om 18:57

Verliefdheid geeft vleugels zolang het wederzijds is en je het beperkt tot drie keer per nacht, 18 uur per dag met je sport bezig zijn werkt eerder averechts dus laten we hopen dat zijn vlinders nazinderen morgen en Mathieu het nakijken heeft voor een keer.

mark vv 11 november 2017 om 19:05

+ 10 voor greenday. Ga trainen als een beest en laat sowieso je vriendin thuis. qualitiy time komop zeg midden in het seizoen.. en mentaal moe? Te druk met je boek en kledinglijn geweest. Denk dat zijn fiets weer mooi geprepareerd is. Terwijl van Aert met zijn vriendin lekker aan het zwemdbad lag met een coctail.

Jibi 11 november 2017 om 19:07

Ik heb geen abonnement op het onderstaande:
2/11 Asper-Gavere Superprestige Telenet/Proximus (sv Sporza)

Is er een andere mogelijkheid dat ik de cross in Gavere kan zien? Weet iemand een link?

Explorer 11 november 2017 om 19:12

Markvv, dus midden in het seizoen keihard trainen? Ik denk dat dat geen resultaat meer geeft. Dat had ie in de voorbereiding moeten doen.
Mentale moeheid(en ja klopt, ook door randzaken naast de sport) kan zeker een bijdrage leveren aan zijn mindere periode. Rusten is dan vooral de kunst. Conditioneel moet het goed zitten, maar ook geloven dat je top bent is iets anders.

CeRo 11 november 2017 om 19:13

@Jibi
http://sebn.sc/sebn-1.php via deze link vind je normaal een stream

Jibi 11 november 2017 om 19:20

Ik ben supporter van Mathieu en David van der Poel en ook lid van de supportersvereniging. Ik hoop dus dat Mathieu wint in Gavere. Het is wel zo dat ik Wout van Aert ook de zege gun. In interviews is hij altijd correct en heel beschaafd en hij komt bij mij ook zeer sportief over. Het kan bijna niet anders dat het uitblijven van zeges de druk opvoert en dus ook de negatieve spanning. Dit i.t.t. Mathieu van der Poel die geen zenuwen zegt te kennen en alleen druk voelt in zijn…banden.
Veldrijder Mathieu van der Poel: ‘Zenuwen ken ik niet. Druk … – Knack.be
http://www.knack.be/…/veldrijder-mathieu-van-der-poel…/article-longread-924347.html
4 dagen geleden – Er is geen kruid gewassen tegen Mathieu van der Poel, die het veldrijden op Nysiaanse wijze domineert. ‘Niemand wint zonder diep te gaan, …

Jibi 11 november 2017 om 19:23

@CeRo

Vriendelijk dank.

mark vv 11 november 2017 om 19:26

Explorer ook midden in het seizoen moet je hard blijven trainen en rusten uiteraard. Denk je dat bijvoorbeeld MvdP nu ook maar halve bak traint.. en gezellig met zijn vriendin op stage gaat. En dan zeggen maar wel de eerste 2 dagen qualitiy time he.. en daarna ga ik wel wat trainen. als van Aert de komende 4 wedstrijden top is weet ik genoeg.

delgado 11 november 2017 om 19:35

@GreenDay
Zelden zoveel onzin in één post gelezen.

@klootje kriekeljon
Nogal een kinderachtige reactie. Afgezien van waarop jij alludeert, is het zeker mogelijk dat je na een relatieve rust- en trainingsperiode een aanzienlijk hoger vormpeil bereikt. Zeker als we het hier hebben over iemand die intrinsiek dit vormpeil gewoon in zich heeft, maar door omstandigheden er nog niet is uitgekomen.

schipperaar 11 november 2017 om 19:51

@ delgado
Zonder meer, zelfs een hele week rust zorgt voor ontspannen spieren en dat lijkt nou net een beetje het manco bij Wout, te gestresseerd.
Mathieu maakt zich alleen druk om zijn banden met zijn honden, misschien wat voor Wout, werkt relaxed.

girardengo 11 november 2017 om 20:31

Het lijkt een vicieuze cirkel waar hij probeert uit te komen. Hij verliest, bouwt een beetje stress op voor de volgende keer, verliest weer, weer een beetje stress erbij, enzovoort, enzovoort. Het logische gevolg is: behoefte aan mentale rust. Ontspanning. Lost het iets op? Benieuwd, ik ben er niet gerust op.

Tokstar 11 november 2017 om 20:35

@greenday: “Als de honger echt groot is, dan ben je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met je sport bezig, alles staat dan ten dienste van dat ene grote doel”.
…..
Vreemd dat sommigen hier denken dat quality time niet kan tijdens het seizoen!
Elke topsporter maakt tijd vrij voor quality time, en iedereen vult dit anders in.
Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig zijn met je vak zoals Greenday zegt, wil absoluut niet zeggen dat je elke minuut van de dag moet bezig zijn met fietsen hoor.

Topsport is evenwicht zoeken tussen quality time en werken/training. Zonder quality time hou je het geen jaren vol.

52voor11achter 11 november 2017 om 20:38

@delgado
Ik neem aan dat jij in de debating club zit, want jij kan echt op verfijnde wijze je stellingen onderbouwen!

Koel 11 november 2017 om 20:47

Er zit een “uit” knop op je telefoon Wout, overigens ook een “aan” knop die je onaangeroerd kunt laten…..

delgado 11 november 2017 om 21:11

@52×11
Dat doe ik ook, maar deze leek me te onzinnig om dieper op in te gaan. Compleet uit de lucht gegrepen, me dunkt.

ChefSpijker 11 november 2017 om 21:46

Jibi >>> Als je digitale televisie van Ziggo hebt kun je de cross morgen ook gratis op tv zien. Is op het open kanaal (14) morgen in plaats van op een van de betaalde kanalen.

polke 11 november 2017 om 21:51

Wout heeft al 2 jaar geluk gehad met de blessurres van Mvdp en een Wk pech met die lekke banden. Als ie zo blijft verliezen zal de lol snel weg zijn.

Jibi 11 november 2017 om 22:49

ChefSpijker – 11 november 2017 om 21:46

Vriendelijk dank voor je inspanning. Ik heb geen digitale televisie van Ziggo en hoop via de eerder gegeven tip van CeRo de cross in Gavere te kunnen zien:
CeRo – 11 november 2017 om 19:13
@Jibi
http://sebn.sc/sebn-1.php via deze link vind je normaal een stream

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll

Simon Yates is in mijn ogen de terechte winnaar van de UCI WorldTour 2018.

Stand