Van Aert klopt Van der Poel en Pogacar na gedroomde finale E3 Saxo Classic

vrijdag 24 maart 2023 om 17:07
Van Aert klopt Van der Poel en Pogacar na gedroomde finale E3 Saxo Classic

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft de E3 Saxo Classic op zijn naam geschreven. De Belgische renner van Jumbo-Visma klopte Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar aan de streep in Harelbeke. De drie topfavorieten waren samen weggereden op de Paterberg.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

De E3 Saxo Classic is een zeer zware wedstrijd. De eendagskoers wordt gezien als een Ronde van Vlaanderen-light en dat komt vooral door de zeventien hellingen in het parcours. Ook de vijf kasseistroken horen bij het lastige karakter van de E3 Saxo Classic. Grote namen tekenden Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tadej Pogacar present in Harelbeke, waardoor de spanningsboog zeer strak stond.

In de openingsfase van de klassieker reden vijf renners weg. Mathias Norsgaard (Movistar), Mathis Le Berre (Arkéa-Samsic), Kelland O’Brien (Jayco AlUla), Thomas Bonnet (TotalEnergies) en Martin Urianstad (Uno-X). Het vijftal reed drie minuten weg, maar meer voorsprong kregen ze niet. Dat had veel te maken met de renners van Jumbo-Visma en UAE Emirates, die al snel het tempo verzorgden in het peloton.

De kopgroep in beeld – foto: Cor Vos

Nervositeit in het peloton 
Richting de heuvelzone ontstond er wat nervositeit in het peloton. Meerdere ploegen wilden hun kopman in de ideale positie brengen, waardoor het tempo flink de lucht in ging. De voorsprong van de vijf vluchters werd dan ook snel minder. Bij het ingaan van de laatste 100 kilometer reden ze minder dan twee minuten voor het peloton uit.

Op dat moment moest Mathieu van der Poel even van fiets wisselen. De Nederlander leed rek, maar kon snel weer richting het peloton trekken. Vervolgens gingen we richting het eerste belangrijke punt van de E3 Saxo Classic; de Taaienberg. Deze heuvel, op 80 kilometer van de finish, is een van dé plaatsen waar de koers kan opengebroken worden. Nog voor de Taaienberg kwam er een demarrage van Dries De Bondt. De renner van Alpecin-Deceuninck anticipeerde en dichtte het gat naar de vluchters.

Gibbons leidt het peloton in barre omstandigheden – foto: Cor Vos

Van der Poel demarreert op de Taaienberg
In het peloton was het alle hens aan dek. De renners van Jumbo-Visma, waaronder Wout van Aert, zetten zich dominant op de eerste rij en even later zagen we Van der Poel en Julian Alaphilippe op de kop van het peloton. Op de Taaienberg zelf kwam er een verschroeiende aanval van Van der Poel. Van Aert zag het gevaar en kroop naar het wiel van de Nederlander. De twee tenoren kwamen samen boven op de Taaienberg.

De derde grote topfavoriet, Tadej Pogacar, zat slecht gepositioneerd en was aangewezen op achtervolgen. Niet alleen, want heel wat andere favorieten hadden de slag gemist. Zij kwamen redelijk snel terug aansluiten, want Van der Poel en Van Aert reden niet meteen door. Een samensmelting was onvermijdelijk. Een grote groep met onder meer Pogacar, Alaphilippe en Mads Pedersen keerden terug. De grote afwezigen waren Biniam Girmay en Tiesj Benoot. Laatstgenoemde kreeg te maken met pech.

Van der Poel en Van Aert op de Taaienberg – foto: Cor Vos

Indrukwekkende kopgroep van zes
Op een nieuwe oplopende strook werd er andermaal doorgetrokken. Van der Poel nam het initiatief en deze keer was Pogacar wel aandachtig. Van Aert zat niet meteen op het wiel, maar keerde makkelijk terug dankzij Nathan Van Hooydonck. Diezelfde Van Hooydonck counterde vlak daarna een aanval van Søren Kragh Andersen. Matej Mohoric sloot ook aan en zodoende kregen we een gevaarlijke kopgroep van drie.

Van der Poel was zeer hongerig vrijdagnamiddag. Op de Stationsberg toonde hij nog maar eens zijn goede benen. Van Aert en Pogacar waren de enige twee die hem konden volgen en de drie topfavorieten reden in een mum van tijd naar de drie vluchters toe. Een zeer sterke kopgroep van zes, met daarin twee renners van Alpecin-Deceuninck en Jumbo-Visma en twee Slovenen, werd gevormd.

De zes aanvallers – foto: Cor Vos

Van Aert kraakt op de Paterberg en Oude Kwaremont 
Het zestal besloot de handen in elkaar te slaan en daardoor hadden ze meteen een mooie voorsprong te pakken. In de achtergrond probeerde Ben Turner, voor kopman Filippo Ganna, de scheve situatie recht te trekken. De Brit hield de voorsprong onder de minuut, maar dichter kwam de tweede groep niet. Dat veranderde op de Paterberg. Dat had alles te maken met een versnelling van Pogacar.

De coureur van UAE Emirates deed Van Hooydonck, Kragh Andersen en Mohoric lossen. Na de top van de Paterberg viel het echter stil en konden deze drie renners weer de aansluiting maken. Dat duurde niet lang, want op de Oude Kwaremont was het opnieuw Pogacar die de knuppel in het hoenderhok gooide. Deze keer kreeg ook Van Aert het lastig, de Belg moest een gaatje laten, maar brak niet.

De drie topfavorieten maakten indruk – foto: Cor Vos

Van der Poel, Van Aert en Pogacar samen naar Harelbeke
De Oude Kwaremont was duidelijk het territorium van Pogacar. Net zoals vorig jaar tijdens de Ronde van Vlaanderen was hij duidelijk de sterkste op die klim. Van Aert, die een tweede moeilijke moment kende, sloop ondertussen terug naar het wiel van zijn twee concurrenten en kon weer ademhalen. De drie werkten daarna goed samen en liepen verder uit.

In de achtergrond werden Mohoric, Kragh Andersen en Van Hooydonck gegrepen door een groep met onder meer Ganna, Stefan Küng, Valentin Madouas en Matteo Jorgenson. Vooraan was het wachten op de laatste beklimming van de dag, de Tiegemberg. De voet van deze klim lag op 20 kilometer van de streep.

Een foto om in te kaderen – foto: Cor Vos

Met drie naar Harelbeke
Van der Poel begon de Tiegemberg op kop, maar de Nederlandse winnaar van Milaan-San Remo versnelde niet. Van Aert nam even over, maar het tempo ging niet zo hard de lucht in. Het leek erop dat de drie samen naar de streep in Harelbeke reden. Bij het ingaan van de laatste tien kilometer hadden ze een minuut voorsprong, waardoor ze alle tijd hadden om te pokeren.

Op een goede drie kilometer van de streep probeerde Pogacar het eens. Van Aert zag het gebeuren en zat quasi direct op het wiel. Ook een nieuwe aanval van Pogacar, deze keer counterde Van der Poel, leidde tot niks. Zodoende gingen de drie topfavorieten met drie de laatste kilometer van de E3 Saxo Classic in.

Pogacar begon de laatste kilometer op de kop, maar het was Van Aert die als eerste begon te sprinten. De Belg had meteen een gaatje en viel niet stil. Van der Poel leek even in de buurt te komen, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Van Aert knalde zo naar zijn eerste zege van het seizoen. Van der Poel en Pogacar werden tweede en derde en zorgden voor een gedroomd podium.

Dit artikel delen:

125 Reacties

Zeeuw 24 maart 2023 om 17:17

Zanik niet allemaal. Maakte me niets uit wie er zou winnen. Prachtige reclame voor de sport

19
djerkson 24 maart 2023 om 17:38

Wat een podium! Daar kan elke koers alleen maar jaloers op zijn.

4
thorsen 24 maart 2023 om 17:15

Wout was vandaag de minste van de drie, dus die heeft het slim gespeeld.
Mathieu zal het wel prima vinden zo.
Pogacar weet dat hij solo moet gaan op een klimmetje volgende week zondag, anders heeft het geen zin.

16
Mirco Inda 24 maart 2023 om 17:28

Exact dit, en net dat is het voordeel van Wout of zelfs enkele dark horses. Pogacar gaat vol gaan, maar als Mathieu in het wiel zit, zal hij misschien toch nog even nadenken. Het feit dat Mathieu en Pogi ongeveer even sterk zijn op de stevige heuvels, gaat de koers zeer tactisch maken. Heel benieuwd!

1
Loek de Rooij 24 maart 2023 om 17:47

@Mirco Inda precies dat. De aanwezigheid van Pogacar is perfect voor Wout zo lang Mathieu kan volgen. Maar vandaag is vandaag en misschien is Wout in de ronde ook wel beter op de heuvels.

1
ChefSpijker 24 maart 2023 om 18:13

Pogacar kan nog altijd hopen op een Asgreen-Poel-scenario. Als ze met twee zijn, gaan ze wel doorrijden. Jezelf laten inlopen na de Pater vergroot de kansen voor Pogacar niet.

1
Rulifaller 24 maart 2023 om 19:33

@Marco India Tja je kunt ook andersom redeneren: hij heeft vandaag gezien dat hij kansloos is als ze met z’n drieën nog wat over hebben op het eind, dus hij kan beter zo veel mogelijk vol gas gaan en hopen dat hij in jou scenario MVDP dit keer wel kan verslaan.

In elk geval mooie koers voor de boeg!

0
Westland95 24 maart 2023 om 17:11

Prachtige koers, maar de klimmetjes waren toch wel lastig voor Wout.

15
Kartouche 24 maart 2023 om 17:36

Wout moet een paar procentjes bij. Anders wordt het geen pannenkoek maar billenkoek in Vlaanderen. Pogi en Matje hebben beide gezien dat hij daar kwetsbaar is. En de JV collectief is op Wout na niet opgewassen tegen het geweld van de andere grote meneren. Ze zullen tactisch een masterplan moeten hebben.

5
Craig Vanderswag 24 maart 2023 om 20:30

Anderzijs, de zware kasseistroken in Roubaix duren allemaal net wat langer dan een doorsnee Vlaamse helling, en dan spreek je weer over een ander soort inspanning.

2
nasibal 24 maart 2023 om 17:24

Wolfpack inmiddels pussypack

14
Kartouche 24 maart 2023 om 17:43

Een beetje leedvermaak, maar haha!

2
Reutemeteut 24 maart 2023 om 17:12

Mooie zege, maar no way dat Wout De Ronde wint.

9
GUY MALFAIT 24 maart 2023 om 17:13

Parijs-Roubaix is sowieso meer zijn ding en tegen dan zal de vorm echt top zijn. Hij ligt achter op schema na zijn ziekte

4
Kartouche 24 maart 2023 om 17:48

MSR voor MvdP
RvV voor TP
PR voor WvA

Dat is een mooi rijtje. Zou graag achter alledrie MvdP zien staan, maar dat is weinig realistisch. Als Pogi dit jaar RvV pakt, zie ik hem volgend jaar pieken naar PR. Het is altijd al een spektakel, maar dan wordt het helemaal WOW (kwijl, kwijl, kwijl!).

4
Rulifaller 24 maart 2023 om 19:36

@ Guy dat gezeur over die paar dagen ziekte de hele tijd, ik denk dat de andere twee zich ook wel eens wat minder hebben gevoeld deze winter. Vandaag was hij de minste van de drie, komende weken zullen we zien of het anders zit. Denk toch dat MVDP net wat lekkerder slaapt na vandaag.

2
josemanuelfuente 24 maart 2023 om 17:46

Jammer dat Matje niet heeft gewonnen, heb wel genoten van zijn exploot op de Taaienberg

9
Posterix 24 maart 2023 om 17:20

Fantastisch weer he? Wat een koerspret en wat een weelde!! Maakt op zo’n manier voor mij echt geen snars uit wie er wint. Nog maar eens extra uitzien maar de ronde en roubaix!!

8
Wheely 24 maart 2023 om 17:27

Alledrie was mooi geweest ja. Wat een podium.

5
Groetjesaandevoetjes 24 maart 2023 om 17:18

Wat een dag voor JV met Roglic erbij in Catalonie

7
pippodeclown 24 maart 2023 om 17:19

Zou Wout zonder de motor op de Kwaremont ook hebben gewonnen?

7
Groetjesaandevoetjes 24 maart 2023 om 17:39

Ik denk dat het dan 5 seconden op de top was en dat hij nog wel terug gekomen was, maar dan had ie zeker nog een extra zware inspanning moeten leveren. Het geluk viel zijn kant op vandaag

4
sus 24 maart 2023 om 17:45

Ja met de vingers in de neus zoals hij nu ook gedaan heeft

0
Romāns Vainšteins 24 maart 2023 om 17:20

Mooie harde generale repetitie voor de ronde met eigenlijk de beste uitkomst voor de neutrale liefhebber:

Pogi weet, tegen deze knalkers moet ik niet spurten, ik moet weg zijn.
MvdP weet, ik ben degene met de beste vorm en het meeste talent, maar die Wout kan me hebben
WvA weet, dat achterwiel niet loslaten en ik ga de ronde winnen.

En de finale zelf was verre van ‘droom’ , koers was uitstekend tot top Kwaremont en liep toen leeg omdat de heren vooraan wisten dat ze niet van elkaar weg zouden komen. Het achterbeld verbrokkelde te veel om dreiging te vormen en dus werd het een dikke 40 min status quo. Je zal maar je gehaast hebben om dan in te schakelen.

7
Wheely 24 maart 2023 om 17:24

Dit soort wedstrijden moet je dan ook niet enkel de laatste 40 min kijken. De noobs die dan pas inschakelen hebben het verdiend.

9
Dranmetdelippe 24 maart 2023 om 17:24

Mooi samengevat. Romans wat vind jij van van Aert die zegt ‘ik moet just niks’?

-2
Romāns Vainšteins 24 maart 2023 om 17:27

Ik vind dat die helemaal gelijk heeft.

MvdP en Pogi lopen met meer veren in de reet dan een pauw rond onderhand, laat ze het maar fixen om van hem af te komen. Dit was een echte WvA overwinning, behaald met puur doorzetten.

Overigens won MvdP vorig jaar de ronde op een manier die er wel wat van weg had.

7
jimmen 24 maart 2023 om 17:38

Dat dacht wout in 2020 ook, niet lostlaten en ik ga de ronde winnen… Zo’n sprint is gewoon de waan de van dag. Tis voor wout te hopen dat ie koppenberg en 2e keer kware + pater overleeft want dat gaat wel wat anders zijn ben ik bang.

2
Romāns Vainšteins 24 maart 2023 om 17:42

Dit hier is ook waan van de dag, MvdP 2% er af en Wout 2% er bij voila omgedraaide rollen. Of Pogi iets minder energie kwijt aan dat rare parcours en ze staan niet op de foto.

Deze generale repetitie laat alles open en dat is goed voor ons.

1
Quincy Adams (aka voorwiel) 24 maart 2023 om 17:47

De droom zal gaan over de spelers niet het scenario. Maar das gewoon in een koers als deze met een vlakke uitloop. Vooral met wind op kop ga je geen spervuur van demarrages krijgen.

0
Romāns Vainšteins 24 maart 2023 om 18:15

Klopt.

Ik vind het dan ook een ontwerpfout en de laatste echte klim te ver weg liggen, die Tieghem is alnauwelijks iets meer. Om daar een leuke finale te hebben moet de groep wat groter zijn en windin het voordeel. Nou, ZO heb je daar niet snel.

2
Wim Kruithof 24 maart 2023 om 18:46

Volledig eens met Romans, mooie uiteenzetting.

0
Rulifaller 24 maart 2023 om 19:42

Ik hoop voor Wout dat hij dat niet denkt, want das natuurlijk niet waar. Zondag is 60 KM langer en klimmetjes kort bij het einde. MVDP heeft zich vandaag de hele dag uitgesloofd al la de oude MVDP, maar dat gaat hij volgende week niet doen, en Wout heeft de laatste 35km kunnen bijkomen van al het aanhaken, dat zal volgende week ook niet zo zijn.

Wout heeft er nog paar procentjes bij nodig en dan kan hij natuurlijk winnen, maar met de vorm van vandaag zou ik m’n geld toch op MVDP zetten. En aan de reactie na afloop te zien dacht MVDP er net zo over.

1
Krist The Vanma 25 maart 2023 om 12:09

Ontwerpfout? Anders gaan de Vlaamse koersen wel erg veel op elkaar gaan lijken. Ik vind het juist mooi dat het iedere keer een heel klein groepje is dat sprint.
De ontwerpfout is echter wel te vinden in de laatste 3, 4 km. Dan moeten ze precies iedere keer weer door een soort woonwijk, dat vind ik wel storend.

0
Geit in mijn Kelderman 24 maart 2023 om 17:43

Heerlijke koers gezien, met WvA toch kwetsbaarder op de klimmetjes dan ik had gedacht. Daar moet nog wel wat bij wil hij volgende week de andere twee tenoren bijhouden want in de RvV is het vanaf de top van de Paterberg korter naar de finish.

Verder heeft Alpecin wel echt de transfer van de winter te pakken met SK Andersen. Dijk van een renner is dat.

7
Cochise 24 maart 2023 om 17:44

Mag ik het typisch en een beetje genant vinden dat Van Aert “sprint” voor 3000 euro aan badkamermeubelen?
Heerlijk hoe Renaat het doorhad dat VDP en Pogi er achteraf samen mee aan het lachen waren en er naar refereerde in z’n interviews.

7
Kartouche 24 maart 2023 om 17:54

Er komt een tweede aan. Dat kost wat. Alle kleintjes zijn meegenomen.

3
Jacco van Stierop 24 maart 2023 om 18:33

Die zal de volgende winter zonder twijfel voor de Badkamertrofee gaan. Je wilt dat soort zaken toch compleet hebben.

3
Craig Vanderswag 24 maart 2023 om 20:35

Als je (mogelijk) nog een miljoen euro moet aan Nuyens, dan zijn dit soort prijsjes mooi meegenomen.

0
Krist The Vanma 25 maart 2023 om 11:44

En wat vind jij daar zo typisch aan?

-1
Mooie Sjors 24 maart 2023 om 17:21

Poeh wat is het Vlaamse voorjaar toch mooi. De 3 Groten mano a mano in dit decor, om duimen en vingers af te likken.

Van Aert op de grinta, op de Oude Kwaremont op knakken maar dan onder de aanmoediging van het uitzinnige publiek er terug naartoe gereden, zie je toch zelden. In de sprint afgerekend met zijn demonen: de criticasters en wellicht ook zichzelf.

VDP dik, dik in orde op de heuveltjes maar Pogi leek mij de sterkste op de Oude Kwaremont en Pater. Benieuwd of hij er volgende week van kan wegrijden, dat blijkt toch moeilijk. In de Ronde natuurlijk nog een stuk meer kilometers om de uitputting zijn werk te laten doen, en van de top van de Pater maar een goeie 10 km naar de meet, haalbaar voor een solo.

Soudal-Quick Step kwam flink tekort, Asgreen en Alaphilippe kunnen het niveau van de 3 besten niet aan. Vond verder Jumbo-Visma toch niet zo superdominant. Je ziet dat daar voor de klassiekers toch maar 1 zekerheid is, en dat is Van Aert. Van Hooydonck lijkt wel weer sterker geworden dit jaar.

De rest toch vooral in de schaduw van het grote schouwspel vooraan. Jorgenson wel opvallend sterk, wordt dat de revelatie van het voorjaar?

Op naar Gent-Wevelgem, mooiste periode van het jaar!

6
Bom Teugelsdijk 24 maart 2023 om 17:45

Quick-step nergens te vinden!

4
Gebruikersnaam 24 maart 2023 om 17:18

Van Aert heeft eindelijk het licht gezien qua sprinten tegen van der Poel. Van ver vertrekken en zijn winstkansen vergroten exponentieel.

Wel wat geluk op de Kwaremont. Zowel door de gevallen motor als door ’t feit dat Pogacar niet doorhad dat hij aan het kraken was. Van der Poel had het wel gezien, maar kreeg hem niet definitief los, denk dat het Pogacar wel was gelukt.

3
Cyclinglife 24 maart 2023 om 17:22

Van aert reageerde op de aanval van pogocar hij was niet degene die aanviel. Dat hij dus het licht gezien heeft op basis van deze koers is nogal een aparte conclusie.

0
Gebruikersnaam 24 maart 2023 om 17:26

Van Aert was al aan het vertrekken toen Pogacar begon aan zijn sprint. Voor de zekerheid nog eens opnieuw bekeken en hij gaat zelf als 1e. Er zat weinig verschil op, maar 't was zeker geen reactie op Pogacar.

2
Rulifaller 24 maart 2023 om 20:57

Wat ie vooral doorhad was dat hij geen trap teveel moest doen zodat hij meer over had dan MVDP, die zich vandaag ouderwets uitsloofde. Helaas voor Wout zal hij dat volgende week niet doen, hij heeft inmiddels wel laten zien hoe hij weet hoe hij moet rijden als het er echt om gaat.

1
Jacco van Stierop 24 maart 2023 om 17:22

Boeiende prefinale, maar eenmaal het supertrio aan kop was het alleen maar wachten op de sprint. Van Aert net iets meer over, mooie zege voor hem, hoewel hij enkele lastige momenten kende op de Kwaremont. Een droompodium.

3
Barry Batsbak 24 maart 2023 om 17:35

Keurige sprint. Goeie overwinning voor Van Aert. Hij mag deze wel koesteren, want op de klimmetjes zag het er niet best uit. Pogacar en Van der Poel weten genoeg voor de RVV…

3
Tripodboom 24 maart 2023 om 17:36

Mathieu overschatte zich denk ik een beetje, hij had wel door dat hij de sterkste was, deed hele lange kopbeurten, mss was hij een beetje aan het trainen voor RVV en PR, en dacht en passant neem ik deze in de sprint ook wel even mee. Maar dan had hij toch niet uit tweede positie moeten gaan sprinten.

3
Gebruikersnaam 24 maart 2023 om 17:38

Mathieu de sterkste? Daarmee doe je Pogacar toch iets te kort. Die zat vooral op de Taaienberg véél te ver en reed probleemloos terug naar van der Poel en zijn aanhangsel.

1
Poeksel 24 maart 2023 om 17:57

Movistar met twee man in de top vijf van een Vlaamse klassieker, is dat de eerste keer?

3
Emperor 24 maart 2023 om 17:08

De minste van de drie wint, helaas

2
Mirra 24 maart 2023 om 17:10

Dankzij de vallende motard

0
Het Belgische Jachtluipaard 24 maart 2023 om 17:12

Waarom helaas? Als Roglic dit doet vinden jullie het slim

-9
Emperor 24 maart 2023 om 17:18

HBJ, anderen betichten van iets wat jezelf bent, sja….

0
tony2222 24 maart 2023 om 18:09

Dan hebben de beste, dom gekoerst

-1
Beekman 24 maart 2023 om 19:20

Volledig mee eens, hing aan de rekker en op de bergjes werd hij gelost, en blonk ook niet uit in het kopwerk.

1
Emperor 24 maart 2023 om 21:28

Tony, dat klopt idd

0
Reutemeteut 24 maart 2023 om 17:12

Mooie zege, maar no way dat Wout De Ronde wint.

2
Baukema Tomoulin 24 maart 2023 om 17:33

Fijn de overwinning van van Aert, maar met het oog op de monumenten wellicht niet de beste uitkomst. Hij kraakte al even op de oude Kwaremont en als dat volgende week weer zo is gaan Pog&Poel niet inhouden vlak voor de top. Verliest hij de sprint hier dan pakken ze hem in dezelfde situatie volgende week wellicht wel mee waarna hij daar als een duveltje eruit kan komen. Al kunnen de verhoudingen natuurlijk net wat verschoven zijn over 10 dagen. Pog zal sowieso alleen moeten gaan aankomen in de RvV wil hij winnen tegen deze 2 crossers.

2
Mooie Sjors 24 maart 2023 om 18:02

Ganna 10de, zou die naar de Ronde komen? Met Pidcock er terug bij wel een leuk duo anders.

2
Kartouche 24 maart 2023 om 18:24

Ganna vroeg in de aanval. En Pidcock alleen volgen van de heren favorieten. Zou een plan zijn.

0
Kartouche 24 maart 2023 om 18:21

Wat me vooral opvalt is het enorm verschil tussen deze drie heren en de rest van het veld. Als ze top zijn dan komen de anderen niet eens in de buurt. Af en toe zit er iemand anders tussen of net voor, maar de constante aanwezigheid is fabelachtig!

2
fringale 24 maart 2023 om 18:24

Opvallend veel zure reacties hier, nochtans een site voor wielerfans. Enfin, ik heb wel een mooie strijd gezien, en chapeau voor Wout, die op karakter en op hangen en wurgen, weet aan te klampen, snel recupeert, en dan laten zien dat ie toch van zijn fouten geleerd heeft, en van ver aangaat. Maar met 3 keer kwaremont in de Ronde zal Jumbo toch met een andere plannetje moeten komen, dan “proberen volgen”.

2
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone