Van Aert: “Ik ben heel content”

Van Aert: “Ik ben heel content”

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl (archief)

zondag 17 december 2017 om 17:01

Wout van Aert was vandaag heer en meester in Namen. Hij zette tijdens de Citadelcross Toon Aerts en Mathieu van der Poel op ruime afstand. In het flashinterview geeft hij te kennen heel tevreden te zijn met de overwinning en zijn conditie.

“Tja, straf hè”, reageert Van Aert met een flinke lach op zijn gezicht. “Ik ben heel content natuurlijk. Vanaf het begin ging het goed, ik had een lekker ritme te pakken. Het verbaasde me dat ik zo snel zo een grote voorsprong kon pakken. Het was lang geleden dat ik met dat gevoel kon koersen”, vertelt hij.

Voor de 23-jarige Belg was het zijn tweede koers na een trainingsstage in Spanje. Deze stage lijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben. “Ik voelde richting dit weekend wel dat het echt goed zat. Ik had er vertrouwen en zin in. Gisteren eindigde ik dan op een mooie tweede plaats en vandaag was het nog iets beter. Wat me vooral blij maakt, is dat ik twee dagen op rij goed ben. Misschien was ik vandaag zelfs beter dan gisteren. Dat was de eerste seizoenshelft een probleem”, stelt hij.

Van Aert erkent dat Mathieu van der Poel door ziekte niet het beste van zichzelf kon laten zien. “Het zou zeker kunnen dat Mathieu ergens last van had. Het verschil was vandaag zo groot, dat lijkt me wel een logische verklaring. Maar als ik naar mijn eigen koers kijk, dan kan ik alleen maar heel blij zijn.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

JaBo 17 december 2017 om 17:37

Ja hier worden die Ollanders stil van.

girardengo 17 december 2017 om 17:43

Dat bedoelde ik nu;-)

WernerFranke 17 december 2017 om 18:00

Een account aanmaken, en met je eerste reactie al de huisregels overtreden. Groot bewijs van insinuaties, waarom is deze reactie hier nog niet verwijderd geweest?
Deze reactie zou toch niet genegeerd kunnen worden? Sinds ik dit gelezen heb, kan ik niet meer geloven in onze wardvanbodegraven.

debarreman 17 december 2017 om 18:16

En nu vaker op het scherp van de snede duelleren, hopelijk.

Akiria 18 december 2017 om 09:20

Ik zie dat “het nieuwe wielrennen” voor de zoveelste keer een schutterende onzekere atleet in 2 wkn veranderd heeft in een van zelfvertrouwen blakende kerel. Goed trainingskamp gehad met koffer en koelkast vol Niels’ oude trucken. En uiteraard 0 controles.

schipperaar 18 december 2017 om 11:19

@akiria
Jammer dat mensen niet meer kunnen/willen geloven dat 2/3 weken spartaanse trainingsarbeid een enorme progressie teweeg kan brengen, natural brengt nog altijd meer op aan het eind.

Akiria 18 december 2017 om 13:33

edit wf: geen insinuaties svp

schipperaar 18 december 2017 om 14:14

@akiria
Van sporten krijg je zelfvertrouwen en van gezond eten ga je blaken, niks voor jou?

Akiria 18 december 2017 om 15:04

Uiteraard is dit goed voor iedereen… ;) ook ik sport en eet gezond (denk ik) .
Maar ik geloof niet iedereen meer op zijn blauwe ogen in deze sport… maar je hebt gelijk.
Als er niks is moet je ook niks zoeken.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair