Van Aert: “Dacht kans te hebben in de sprint, maar Matteo en Mathieu waren sneller”

zondag 12 augustus 2018 om 18:11
Van Aert: “Dacht kans te hebben in de sprint, maar Matteo en Mathieu waren sneller”

foto: LaPresse

Wout van Aert pakte vandaag tijdens het EK Wielrennen brons achter Matteo Trentin en Mathieu van der Poel en greep daarmee naast de medaille waarop hij had gehoopt. “Nu ben ik toch wat teleurgesteld”, zei de Belg van Veranda’s Willems-Crélan kort na de finish bij Sporza.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Door die val in de slotfase was de groep nog maar klein en dan had het weinig zin om aan te vallen, want met die twee Italianen voorin zou er weinig vertwijfeling zijn”, zei Van Aert. “Ik dacht dat ik een kans had in de sprint, maar Trentin en Van der Poel waren sneller. Ik zal dus tevreden moeten zijn met brons. Maar als je weet dat je voor de overwinning rijdt, ben je daar in eerste instantie niet tevreden mee.”

De Belg besloot op de laatste klim niet aan te vallen. “Toen de groep nog groter was, dacht ik er wel aan. Maar ik verloor Xandro Meurisse door een val, die anders het spel wel had kunnen meespelen. Als ik op die laatste klim vol had aangezet, zou één van die Italianen zich altijd hebben opgeofferd. Ik heb dan alles op de sprint gericht; na zo’n zware koers liegt de spurt ook niet.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

boehoe 12 augustus 2018 om 18:30

Dom. Hij was bij voorbaat kansloos in de sprint. Hij had een aanval moeten proberen.

0
josi 12 augustus 2018 om 18:35

Als je zag hoe makkelijk hij naar Cimolai toereed, had hij wellicht wel een kans gemaakt om een gat te slaan als hij volle bak een van die heuvels was opgereden. Het is jammer dat niemand Trentin op de proef heeft durven te stellen op de lastigere stukken van het parkoers.

0
Romāns Vainšteins 12 augustus 2018 om 18:36

Moet ie niet meer doen want het is met de beste wil van de wereld geen spurter.

0
drikkes 12 augustus 2018 om 18:44

Ik heb niet het hele interview gezien maar een bedankje voor Meurisse is echt wel op zijn plaats.

0
Melkzuur 12 augustus 2018 om 20:00

Klopt, drikkes. Het siert hem dat hij dat onmiddellijk na de aankomst duidelijk vermeldt. Al heb ik de indruk dat de meeste renners dat wel doen tegenwoordig.

0
elander 12 augustus 2018 om 20:27

Proper, kopman Van Avermaet eerst in de tang nemen en vervolgens gedwee naar de slachtbank.

0
Samlambeej 12 augustus 2018 om 20:36

Zo, hopelijk is dit een les in ‘de ontdekking van zichzelf’. Van Aert is meer een lange tijd doorjasser (lees: tijdrijder) dan een explosieve spurter. Ik had als Belgische ploeg zijnde nooit meegewerkt met die 3 snelle mannen. Had het op een minuut gebleven dan was het altijd speelbaar geweest. Je wil het vetrouwen geven maar dit was te veel met Meurisse en Van Aert zelf. Een tactische vergissing van De Weert.

0
elander 12 augustus 2018 om 21:15

De Belgen hadden twee man op kop van het peloton moeten houden om druk te blijven zetten. Zo zat Van Aert vooraan in een zetel (waarom zou ie meewerken?) en hield ook Van Avermaet zijn kansen gaaf. Oliedomme tactiek van de Belgen, me dunkt.

0
teunster 12 augustus 2018 om 22:05

@elander en samlambeej dat klopt wel maar de benen maken de tactiek uiteindelijk wel of niet mogelijk. Ik weet niet of GVA daar goed genoeg voor was.

0
Quintenri 12 augustus 2018 om 22:49

@ samlambeej en elander
Klopt wat jullie zeggen hoor, maar als het peloton (met GVA) terugkomt, dan komen mannen als Kristoff, Degenkolb en Viviani ook weer in koers. En die zijn dan ook weer redelijk onklopbaar door Greg in de spurt, toch? De Belgische ploeg heeft gegokt en verloren. Misschien had het anders gekund met jullie tactiek, maar dat zullen we jammer genoeg nooit weten!

0
Mwielerfan 12 augustus 2018 om 23:19

Niet als gva 10-20k voor het einde het verschil maakt en met nog 2-3 man die minuut overbrugt.
@teunster het hoofd maakt toch ook de tactiek. Wva mekkert erover dat cimolai hem anders terug had gehaald? Die had al ge achtervolgd en gedemareerd en rijdt bovendien nooit finales van lange klassiekers. Voor hetzelfde geld is die er meteen af en kijkt trentin hee even naar vdp en is van aert weg. Ongelooflijk dat ie deze mogelijkheid gewoon niet ziet. Echt van het niveau mollema tegen magnus cn in de tour.

0
girardengo 13 augustus 2018 om 00:13

Je kunt Van Aert en Van der Poel nu wel tactische fouten/foutjes in de schoenen schuiven, maar die dingen leren ze al doende. Dat zij 2 en 3 worden in deze koers is veelbelovend.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone