Valverde rijdt mogelijk ook nog Vuelta na Giro en Tour
Foto: Sirotti
dinsdag 12 januari 2016 om 12:05

Valverde rijdt mogelijk ook nog Vuelta na Giro en Tour

Alejandro Valverde start dit seizoen mogelijk in alle drie de grote rondes. De Giro d’Italia en de Tour de France stonden al op de planning en als het aan de 35-jarige Spanjaard ligt wordt daar ook de Vuelta nog aan toegevoegd. “Hij heeft daar al op gezinspeeld”, vertelt Movistar-baas Eusebio Unzué aan Marca. “Al is het eigenlijk onze bedoeling dat hij daar niet gaat rijden.”

Unzué wil nog niet zeggen of hij Valverde uiteindelijk een strobreed in de weg zal leggen. “Ik twijfel niet aan zijn capaciteiten om dat te doen. Het is vooral de vraag wat wij van hem verwachten en wat hij van zichzelf verwacht, zonder teveel hooi op zijn vork te nemen. Hij is heel professioneel met zijn vak bezig. En zoals gezegd, heeft hij zelf al toespelingen gemaakt.”

Valverde zal dit seizoen in ieder geval als kopman debuteren in de Giro en daarna als meesterknecht van Nairo Quintana fungeren in de Tour. Voor zijn eventuele deelname aan de Vuelta richt hij zich ook nog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Naast de Giro en de Tour is de Tirreno-Adriatico de enige andere rittenkoers die op zijn voorlopige programma staat.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2016 12:38
We weten allemaal hoe dat zal aflopen. Hij was al doodop na een zwaar voorjaar + Tour, moet je nagaan hoe kansloos hij is als hij voorjaar + Giro + Tour + Vuelta gaat rijden.

Hoe knap het ook is wat Bala doet, soms moeten mensen in zijn omgeving hem afremmen. Als Unzue verstandig is, stuurt hij Valverde naar de Canadese klassiekers i.p.v. de Vuelta. Voor zijn eigen gezondheid en toekomst.
12 januari 2016 12:48
'doodop'. Hij wordt 7e, wint een rit en de groene trui in de vuelta na dat zware voorjaar en de tour waar hij podium rijdt.
12 januari 2016 12:55
Nou ja Purito. Vorig jaar verwachte je ook in veel koersen weinig van Valverde. Dus helemaal onmogelijk is het niet. En zoals hierboven al gesteld, doodop is nogal overdreven.
12 januari 2016 13:00
Zijn bijnaam had ook El Incansable kunnen zijn. De onvermoeibare.
12 januari 2016 13:02
Ik verwachtte dat hij in de Vuelta niet mee zou doen voor winst. En dat is uitgekomen. En dat hij te moe was om Lombardije te winnen. Volgens mij heb ik ook daar geen ongelijk in gehad.

Tuurlijk presteerde hij nog wel aardig goed. Maar niet zoals in het voorseizoen. Dus het is uiteraard onmogelijk om nog mee te doen voor de prijzen in een Vuelta, als je al twee grote rondes achter je kiezen hebt.

Een kampioen als Valverde heeft toch weinig aan een 7e plek? Hij moet gewoon oppassen het komende seizoen. De kans bestaat dat hij overal een goed basisniveau haalt, maar nergens piekt. Het is gewoon (bijna) niet te doen om echt top te zijn 7 maanden lang. Zelfs Valverde kan dat niet. En ook Piti moet top zijn om te kunnen winnen in de klassiekers. De concurrentie staat namelijk te trappelen om hem van de troon te stoten.

Valverde heeft zelf al aangegeven dat hij goed wil zijn in Vlaanderen. Meedoen voor de prijzen vanaf Vlaanderen tot de Vuelta: ik wens hem succes.
12 januari 2016 14:05
Hij zal natuurlijk niet goed zijn in alle drie de rondes. Zijn focus zal liggen op de Giro. Hij zal dus niet top zijn in de Tour, maar dit zien als een opbouw naar Rio.
Ik vind het gewoon geweldig dat je op die leeftijd nog renners hebt die de pure passie hebben om zelfs Vlaanderen nog te willen rijden.
12 januari 2016 14:15
Ik gok : Ardennen top, Giro DNS of lekker vroeg met n smoes eruit, tour zodanig startend dat hij gaandeweg zich in hoogvorm rijdt en eventueel Quintana nog kan verstoren mocht deze niet best het eerste bedrijf doorkomen en daarna weer zo top mogelijk op de OS, geen vuelta,.
12 januari 2016 14:18
Inderdaad geweldig dat hij de passie heeft om alles te rijden. Natuurlijk gaat hij, mocht hij de Giro en Tour uitrijden, niet top zijn in de Vuelta. Dat hoeft ook niet. Meedoen voor een ritzege is al meer dan genoeg. Ben ook zeer benieuwd naar Valverde in Vlaanderen.
12 januari 2016 14:31
Haha hoe ouwer hoe gekker!

Het scenario geschetst door @RV lijkt mij het meest waarschijnlijke. Het blijft een sluwe spaanse vos, onze Alejandro :p
12 januari 2016 15:32
Waarom ook niet, Valverde is de enige renner met het vermogen om 365 dagen per jaar te pieken
12 januari 2016 17:21
Hij rijdt in het voorseizoen minder etappekoersen (zoals Catalonië, Andalucie en Oman) maar meer eendagswedstrijden. Eerste piek van het Vlaamse voorjaar tot en met de Giro.
Tijdens de tour knechten en opbouwen naar de OS, Vuelta en de najaarsklassiekers.
12 januari 2016 19:20
Als sponsor heb je in ieder geval waar voor je geld met deze man in de ploeg. Toont zich in bijna alle belangrijke wedstrijden. Heb ik veel meer mee dan met de pure tour renners.
12 januari 2016 19:36
Italië en Valverde.... toch apart als Valverde zelf op de giro zal hebben aangedrongen.
12 januari 2016 19:57
Inderdaad, Valverde en de Giro. Ik zal even tijd nodig hebben om daar aan te wennen...

Reacties zijn gesloten.