Valverde over Lombardije: “Roglic is de te kloppen man”

donderdag 10 oktober 2019 om 16:01
Valverde over Lombardije: “Roglic is de te kloppen man”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde greep woensdag nét naast de zege in Milaan-Turijn, maar de kopman van Movistar lijkt klaar voor de Ronde van Lombardije van aanstaande zaterdag. De Spanjaard ziet een duidelijke favoriet voor de zege. “Primož Roglič is de te kloppen man”, zo vertelt Valverde op de ploegsite.

De 39-jarige Valverde is een van de beste klassiekerrenners van zijn generatie. Zo won de Spanjaard vier keer Luik-Bastenaken-Luik, tweemaal de Clásica San Sebastián en was hij zelfs vijf keer de beste in de Waalse Pijl. De ex-wereldkampioen zoekt echter nog naar zijn eerste overwinning in de Ronde van Lombardije.

“Ik heb me goed kunnen testen tijdens de afgelopen wedstrijden. We moeten profiteren van de goede vorm. De Ronde van Lombardije ontbreekt nog altijd op mijn erelijst, maar Roglič is normaal gesproken de topfavoriet”, aldus Valverde, die al tweemaal op het podium stond maar nog nooit wist te winnen.

Duel met Woods 
De Murciaan vocht in Milaan-Turijn een verbeten duel uit met Michael Woods. Valverde zat met nog enkele honderden meters te gaan in het wiel van Woods, maar de Canadese klimmer bleek over de meeste punch te beschikken. Valverde gaf zich niet zomaar gewonnen, maar moest toch genoegen nemen met de tweede plek.

“Ik neem mijn hoed af voor Woods. Ik voelde me tijdens de wedstrijd niet super, met dank aan het slechte weer. Ik had wellicht niet het lef om mee te gaan met de versnelling van Woods, maar ik ben tevreden met een podiumplaats.”


Voorbeschouwing: Ronde van Lombardije

Dit artikel delen:

3 Reacties

Marik 10 oktober 2019 om 16:05

Ik voel een plan B opkomen bij TJV :P

rahimns 10 oktober 2019 om 16:15

Een plan maken in dit soort wedstrijden is leuk… maar uiteindelijk rij je een niet bedacht plan C. Ik zou gewoon stoppen met die discussie… een plan maken is altijd goed maar tijdens de koers pakt het bijna altijd anders uit dan wat je van te voren had uitgedacht.

KnightBiker 10 oktober 2019 om 22:09

Plan A werkt net zo goed: stuur een mannetje vooruit, laat de andere ploegen rijden om hem terug te halen. Als dat gebeurd zit Roglic op rozen, en anders wint er wellicht een Bennet, Gesink of een andere JumboVisma renner.

Headlines

Materiaalzone

Populair