Valverde op weg naar nieuwe eindzege: “Maar het was niet gemakkelijk”

Valverde op weg naar nieuwe eindzege: “Maar het was niet gemakkelijk”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde werd zaterdag in de koninginnenrit van La Route d’Occitanie flink onder vuur genomen door de Colombianen Iván Ramiro Sosa en Rigoberto Urán. De wereldkampioen wist echter op karakter en ervaring weer aan te sluiten, waardoor hij op weg lijkt naar een nieuwe eindzege in een rittenkoers. “Maar het was niet eenvoudig, verre van zelfs”, zo liet Valverde na afloop weten.

Valverde leek in de slotkilometer zelfs te passen, maar de Spanjaard liet nog maar eens zien een meester in het timen te zijn. “We wisten dat de laatste achthonderd meter enorm steil waren, met vierhonderd meter aan 13%. Toen ik Sosa en Urán zag versnellen, dacht ik bij mezelf: oef, het zal lastig zijn om dat tempo vol te houden.”

“Ik besloot juist om mijn snelheid wat aan te passen en te controleren, zodat ik nog één keer alles kon geven. Ik geloofde in mezelf, maar ik wist wel dat het lastig ging worden. Het waren namelijk twee sterke rivalen”, aldus Valverde, die erin slaagde om weer aan te sluiten. Toch moest hij in de sprint zijn meerdere erkennen in Sosa.

Gelukkig voor Valverde was het genoeg om zijn leiderstrui te behouden. De 39-jarige kopman van Movistar begint de slotetappe met een voorsprong van acht seconden op de achttien jaar jongere Colombiaan. “De slotrit is echter niet eenvoudig”, houdt Valverde nog een slag om de arm. “We koersen op een lastig circuit, met flink wat steile stroken.”

Zoveelste eindzege 
“Ik hoop echter wel de leiderstrui te behouden, om op die manier mijn ploeggenoten te bedanken voor al het harde werk”, zo besluit Valverde, die één etappe is verwijderd van een 24e eindzege in een meerdaagse rittenkoers. Daarnaast was hij nog tweemaal de beste in de Challenge Mallorca, een serie van eendagswedstrijden.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Abraham Olano 23 juni 2019 om 09:38

Talentje!

rennerske 23 juni 2019 om 09:59

@Gaan we nu, na Bernal, deze Valverde als supertalent hypen na zo’n overwinninkje? Hij moet het, me dunkt, eerst allemaal nog maar eens waarmaken.

evos01 23 juni 2019 om 10:41

Mee!!!naar de TDF.

rennerske 23 juni 2019 om 11:44

Wel ja, nog even en iemand oppert om hem ook maar in de WK- selectie op te nemen.

Sonsbach Allstars 23 juni 2019 om 12:17

Voor wie er nog aan twijfelde wie de kopman van Movistar wordt de komende Tour…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair