Valse start voor Poolse rittenkoers Dookola Mazowsza: openingsrit afgelast

woensdag 15 juli 2020 om 16:46
Valse start voor Poolse rittenkoers Dookola Mazowsza: openingsrit afgelast

foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Poolse rittenkoers Dookoła Mazowsza (2.2) heeft de eerste etappe vroegtijdig moeten stilleggen. De renners moesten nog ongeveer dertig kilometer afleggen, maar konden niet verder na een ongeval op een kruispunt.

De continentale opleidingsploeg van Israel Start-Up Nation (Israel Cycling Academy) laat weten dat de wedstrijd is geannuleerd vanwege een motorongeluk op een kruispunt aan het parcours. De politie doet op dit moment onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en dat betekent dat het peloton niet verder kan koersen.

Er zijn verder geen renners betrokken bij het ongeluk. Het vroegtijdig afblazen van de openingsetappe is voor de organisatie echter wel een flinke streep door de rekening. De Dookoła Mazowsza bestaat sinds 2000 en werd vorig jaar gewonnen door thuisrijder Stanisław Aniolkowski.

Na het Sloveens kampioenschap van eind juni en diverse kampioenschappen in Zwitserland en Duitsland is het de eerste echte rittenkoers op de UCI-kalender sinds de uitbraak van het coronavirus. Er wachten de renners nog drie etappes, waaronder een tijdrit van 2,2 kilometer. In Polen staan geen grote ploegen aan het vertrek.


Update (20.00 uur)

Volgens nieuwsorganisatie Polsat is de motorrijder met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De motard probeerde bij een kruispunt meerdere geparkeerde auto’s in te halen, maar botste vol op een busje van de wedstrijdleiding. De organisatie stond daar om de weg te blokkeren en zo de veiligheid van de renners te waarborgen.

De Poolse politie is bezig om het ongeluk zo goed mogelijk in kaart te brengen en dit zou volgens Polsat weleens grote gevolgen kunnen hebben voor de laatste twee etappes van de Dookoła Mazowsza. De kans bestaat dat de Poolse rittenkoers na de tijdrit van donderdag al ten einde is.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wheely 15 juli 2020 om 16:54

Nou ja, het mag allemaal niet zo zijn lijkt het wel.

Fred Postma 15 juli 2020 om 19:46

Het is toch niet te geloven zeg

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair