Vallende Campenaerts: “Misschien nam ik iets teveel risico’s”
foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2019 om 19:39

Vallende Campenaerts: “Misschien nam ik iets teveel risico’s”

Victor Campenaerts hoopte de proloog van de Ronde van Romandië te winnen, maar de Europees kampioen kwam onderweg ten val. Hierdoor kon de renner van Lotto Soudal een goede eindklassering vergeten. “Ik was erop gebrand om te presteren, maar ik nam wellicht teveel risico’s”, zo laat hij weten in een persbericht.

Voor Campenaerts is de Ronde van Romandië zijn eerste wedstrijd sinds zijn gevestigde uurrecord. De Belg klonk optimistisch voor de start van de proloog. “De proloog is natuurlijk kort, maar mijn vorm is goed en ik denk dat ik zeker hoog kan mikken.” Een val gooide echter roet in het eten.

“In een proloog is het echt een secondenspel, dus moet je wel risico’s nemen. Misschien ging ik wel over de limiet”, is Campenaerts zelfkritisch. “Ik viel uiteindelijk in een bocht. Het was een verraderlijk parcours. Als ik die bocht langzamer had genomen, dan was ik niet gevallen.”

Focus op de afsluitende tijdrit 
“Het was dus mijn eigen fout, maar gelukkig heb ik geen blessures opgelopen. Dit is een enorme teleurstelling, maar ik moet nu gewoon mijn aandacht verleggen naar de tijdrit van zondag. Ik wil daar echt een goed resultaat neerzetten”, aldus de werelduurrecordhouder.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
30 april 2019 20:44
Was nog wel een linkse bocht die hij hij laatst nog 880 keer heeft kunnen oefenen! Jammer maar denk niet dat hij kans had gehad op dit parcours.

Reacties zijn gesloten.