Wanty-Groupe Gobert, werelduurrecord, BeNe Ladies Tour

vrijdag 30 november 2018 om 18:00
Wanty-Groupe Gobert, werelduurrecord, BeNe Ladies Tour

Guillaume Martin - foto: Sirotti

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Wanty-Groupe Gobert, para-wielrenner Michael Teuber en de BeNe Ladies Tour.

Samenwerking Wanty-Groupe Gobert met Frans clubteam

Wanty-Groupe Gobert gaat samenwerken met het Franse CC Étupes, dat met Thibaut Pinot, Petr Vakoč en Adam Yates al enkele talenten op het hoogste niveau afleverde. Ook Wanty-renners Fabien Doubey en Guillaume Martin zijn er een product van de club. De samenwerking uit zich onder meer in het verlenen van materiële steun. Ook zal de Belgische profploeg het clubteam aanwenden voor de opleiding van jong talent. “We willen een echt netwerk van detectie en training van talenten ontwikkelen, tussen België en Frankrijk”, aldus Wanty-manager Jean-François Bourlart.


Para-wielrenner rijdt werelduurrecord

Michael Teuber heeft in het Berlijnse Velodrom het werelduurrecord aangescherpt in de C1-klasse – de zwaarste categorie in het para-cycling, waarin bijvoorbeeld renners met een geamputeerde arm of geamputeerd been uitkomen. De Duitse renner reed in een uur 42,583 kilometer en verbeterde daarmee zijn oude record (39,326 kilometer) met 3,257 kilometer. “Hulde aan Michael, die een geweldige prestatie neerzette door als eerste door de 40-kilometergrens te breken”, reageerde UCI-voorzitter David Lappartient in een perscommuniqué.


Utrecht startplek BeNe Ladies Tour 2019 en 2020

Utrecht wordt opnieuw het toneel van de start van een meerdaagse wielerronde. De Domstad ontvangt in 2019 en 2020 de BeNe Ladies Tour, een vierdaagse rittenkoers voor vrouwen.“We zijn heel verheugd om met een wielerminnende stad als Utrecht te kunnen samenwerken. Bovendien is het traject van de proloog heel speciaal. Het zal voor de rensters een fantastische ervaring zijn om door Leidsche Rijn, het nieuwe stadsdeel van Utrecht, te kunnen koersen. De start van de proloog is bij Castellum Hoge Woerd, de plek waar de Romeinen ooit de grens bewaakten”, zegt organisator Geert Stevens bij CyclingOnline.

“De rensters koersen van ‘oud naar nieuw’ want de aankomststreek wordt getrokken temidden van het gloednieuwe winkelcentrum in Leidsche Rijn op de Parijsboulevard”.

Utrecht heeft ook een optie voor het organiseren van de start van de BeNe Ladies Tour in 2021. Dit jaar werd de rittenkoers gewonnen door Marianne Vos. Utrecht flirt ook voor 2020 met de start van de Ronde van Spanje. In 2010 was het nog finishplaats van een Giro-rit, de Tour ging er in 2015 van start.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Vincent Lacressonniere 30 november 2018 om 14:05

Leuk, dan ga ik zeker even kijken!

0
west 30 november 2018 om 22:09

Ligt het aan mij of is het raar om bij wielrennen met een geamputeerde arm in de zelfde klasse te zitten als iemand met een geamputeerd been?

0
aardappeljager 30 november 2018 om 22:25

De verschillende categorieën verbaas ik me wel vaker over bij de paralympics. Lijkt me totaal niet hetzelfde in deze sport

0
KennyKlimmen 30 november 2018 om 23:32

met een geamputeerde wat dan ook.. ik kan r alleen maar respect voor opbrengen…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone