Update: Devolder niet naar Olympische Spelen

vrijdag 18 juli 2008 om 13:03

Stijn Devolder gaat toch niet naar de Olympische Spelen, eerder meldden wij nog dat hij twijfelde. Hij heeft nu na overleg met de ploeg toch besloten om af te zeggen.

“Het is een moeilijke en pijnlijke beslissing om te moeten afzeggen voor de Olympische Spelen”, zei Devolder tegen over Het Laatste Nieuws. Devolder doet momenteel aan mee aan de Ronde van Frankrijk waar het niet goed met hem gaat. “Sinds het begin van het jaar heb ik al heel wat wedstrijden gereden. Ik heb altijd geprobeerd om zo goed mogelijk te presteren en dat heeft fysiek en mentaal al heel wat van me gevergd.” Hij zei verder ook dat hij zich nu volledig richt op het WK.

De Belgische bondscoach Carlo Bomans heeft nog geen vervanger opgeroepen voor Devolder. Christophe Brandt, Maxime Monfort, Jurgen Van den Broeck en Johan Vansummeren vormen nu de selectie voor de Spelen, daar zal nog een renner aan worden toegevoegd.

Frederik Willems kan in ieder geval worden afgeschreven als invaller, hij weigert: “Ik heb die beslissing eigenlijk al genomen een eerste keer toen ik te horen kreeg dat er voor mij enkel een invallersrol was weggelegd”, zegt Willems.

“De definitieve beslissing om niet naar Peking mee te reizen kwam er nadat ik in de eerste dagen van de Ronde van Frankrijk ziek werd. Dat euvel heeft mij enorm veel energie gekost. Wij komen zondagavond 27 juli terug van Parijs. Dan staan er voor mij twee criteriums, Aalst (maandag) en Diksmuide (dinsdag), op het programma. Donderdag daarop zouden wij al vertrekken naar China. Die tijdsspanne is echt te kort om voldoende te recupereren van mijn geleverde inspanningen in de Ronde van Frankrijk. Ik wil er nu alles aan doen om een degelijke Tour af te werken. Dat is mijn eerste objectief. Daarna laden we de batterijen weer op om de Eneco Tour aan te snijden.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair

Poll