Uno-X ontvangt wildcard voor Kuurne-Brussel-Kuurne

dinsdag 24 december 2019 om 14:11
Uno-X ontvangt wildcard voor Kuurne-Brussel-Kuurne

foto: Cor Vos (archief)

Uno-X zal volgend seizoen aan de start staan van Kuurne-Brussel-Kuurne. De Noorse ploeg koerst in 2020 op een ProTeam-licentie en heeft al meteen een uitnodiging ontvangen van de organisatie van de Vlaamse semiklassieker. B&B Hotels-Vital Concept en Wallonie Bruxelles zijn ook zeker van een wildcard.

Uno-X was de laatste jaren een continentale opleidingsformatie voor Noors talent, maar volgend seizoen maakt oud-renner en teammanager Kurt-Asle Arvesen met zijn pupillen de stap naar het op één na hoogste wielerniveau. Dit betekent dat talentvolle renners als Julius Johansen, Niklas Larsen en Andreas Leknessund (die in 2021 de overstap maakt naar Team Sunweb) zich mogen laten zien in de wat grotere wedstrijden.

Een van die koersen is dus Kuurne-Brussel-Kuurne. De organisatie van de voorjaarsklassieker mocht nog vier wildcards uitdelen aan ploegen met een ProTeam-licentie. De keuze is, naast Uno-X, dus gevallen op B&B Hotels-Vital Concept (de ploeg van onder meer Jens Debusschere, red.) en Wallonie Bruxelles. Koersdirecteur Peter Debaveye wacht nog even met het uitreiken van het vierde en laatste ticket.

Veel interesse 
Het deelnemersveld zal worden aangevuld met achttien WorldTour-ploegen en Sport Vlaanderen-Baloise, Circus-Wanty Gobert en Total Direct Energie. Jumbo-Visma en Dylan Groenewegen, de winnaar van 2018, zijn er volgend jaar niet bij. “Veel ploegen hebben interesse in een wildcard. We geven uiteraard de voorkeur aan Belgische formaties, maar we kijken ook naar buitenlandse teams”, aldus Debaveye.


Lees ook: Kuurne-Brussel-Kuurne presenteert ‘vernieuwde’ editie van 2020
Lees ook: Jumbo-Visma slaat Kuurne-Brussel-Kuurne over

Dit artikel delen:

9 Reacties

toke 24 december 2019 om 14:24

Eerst hadden we alleen Annemarie Worst…. Toen kregen we de rookworsten van de hema….En nu ook nog eens de unox rookworsten in het peleton.

TheArt 24 december 2019 om 14:55

Het kan wel eens een enorm teleurstellend jaar worden voor Riwal wat betreft wildcards voor voorjaarskoersen, als zelfs Uno-X nu al de voorkeur krijgt.

KimJungPoels 24 december 2019 om 15:07

Hoezo slechts vier WCs terwijl er met Uno-x, Vital, Wallonie Bruxelles, Sport Vlaanderen, Wanty en Direct Energie nu al zes PCT teams opgenoemd worden?

Viktrodriguez 24 december 2019 om 15:10

Ik vermoed omdat die laatste twee al startrecht hadden door hun prestaties: TDE won de PCT en Wanty werd tweede, waardoor ze respectievelijk mogen meedoen aan alle WT en alle WT-eendagswedstrijden.

ChefSpijker 24 december 2019 om 15:34

Alleen is Kuurne geen WT-koers.

KimJungPoels 24 december 2019 om 15:44

Inderdaad Kuurne is geen WT koers, dus dat is het niet, en verklaard bovendien niet waarom Sport-Vlaanderen mag starten terwijl ze volgens het artikel geen WildCard hebben gekregen.

Ik denk eigenlijk dat Kuurne gewoon 7 wildcards uit mag delen.

rahimns 24 december 2019 om 16:31

Volgens mij ook… anders voldoet de koers niet aan de 70% regel

Thijs E 24 december 2019 om 17:07

Ze lachen zich nu al blauw bij Unilever, gratis reclame

steoo 25 december 2019 om 13:40

Vermoedelijk zullen er buiten Jumbo nog Pro Tour ploegen zijn die niet deelnemen aan Kuurne-Brussel-Kuurne.

Headlines

Materiaalzone

Populair