Ulissi zegeviert in Tsjechië, Langeveld vierde

zaterdag 13 augustus 2016 om 16:17
Ulissi zegeviert in Tsjechië, Langeveld vierde

Foto: Sirotti (archief)

Diego Ulissi heeft de derde etappe in de Czech Cycling Tour op zijn naam geschreven. De Italiaan van Lampre-Merida kwam na een lastige etappe solo aan in Sternberk. Ulissi neemt ook de leiding in het klassement over van Wouter Wippert (Cannondale-Drapac), die zijn ploegmaat Sebastian Langeveld vierde zag worden.

Na een snel eerste uur, waarin veel renners weg probeerden te springen, kregen uiteindelijk zeven coureurs een vrijgeleide van het peloton. Daarbij zaten twee Nederlanders: Bram Nolten (Parkhotel Valkenburg) en Sjoerd Kouwenhoven (Jo Piels).

Zij hadden gezelschap van Jordi Simon (VERVA ActiveJet), Tomás Buchácek (Whirlpool Author), Ludwig De Winter (Wallonie-Bruxelles), Philipp Walsleben (Beobank-Corendon) en Peter Kusztor (Amplatz-BMC). Even later kwamen Frantisek Sisr (Klein Constantia) en Georg Zimmermann (Felbermayr-Simplon Wels) bij hen aansluiten. Deze negen kregen maximaal drie minuten voorsprong, maar dat bleek niet genoeg. Het groepje werd tijdig ingerekend, waarna een spannende strijd volgde.

In de slotfase moesten de renners drie keer de lastige beklimming van de Ecce Homo over. Hier spatte het peloton volledig uit elkaar. De beste renners kwamen vanzelf bovendrijven op het zware parcours. De allerbeste bleek Diego Ulissi. De Italiaan ging er op het einde alleen vandoor en kwam met 29 seconden voorsprong over de streep.

Daarachter kwamen de renners in kleine groepjes binnen. Karel Knik (VERVA Activejet) eindigde als tweede, vlak voor de 45-jarige Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) en Sebastian Langeveld. Oscar Riesebeek (Metec-TKH), die volgend seizoen voor Roompot-Oranje Peloton rijdt, finishte op een verdienstelijke zesde plaats.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Ciclismo92 13 augustus 2016 om 16:22

Riesebeek ook heel netjes top-10, dus dat komt wel goed bij Roompot volgend jaar.

Grobbel 13 augustus 2016 om 16:36

Nu is de tegenstand niet bijzonder sterk hier, maar toch goed om te zien dat Langeveld weer een beetje boven begint te drijven.

maklukzat 13 augustus 2016 om 17:43

Mooi resultaat van Riesebeek. Kan blijkbaar ook de wat langere heuvels goed aan. Kan Roompot nog wel plezier aan gaan beleven.

achtpuntzes 13 augustus 2016 om 17:45

Ockeloen ook mooi 11de.

Janjanssen98765 13 augustus 2016 om 18:00

Eerste fatsoenlijke resultaat van Langeveld dit jaar?

jobo14 13 augustus 2016 om 20:40

@janjanssen, en dat ook nog in een zeer lastige rit. Raar en ook een teleurstellend seizoen van Langeveld in ieder geval. Misschien maar is een keer weggaan bij Cannondale, niemand die daar beter van wordt…

LutsenkoFan 13 augustus 2016 om 20:55

Rebellin.. die gaat toch ook nog door?

Cyclejo Schwanen 13 augustus 2016 om 21:06

Bij Cannondale is nog niemand beter geworden. Langeveld beter terug naar NL ploeg. Kan hij misschien weer gaan scoren in de Belgische (semi)klassiekers.

Covadonga 14 augustus 2016 om 00:14

Beetje jammer dat een renner met de klasse van Ulissi hier zijn overwinningen moet halen. Ik zie hem liever in de grotere koersen, maar dat kan nog goed komen.

Lennimator 14 augustus 2016 om 01:22

Mooi dat Tsjechie eindelijk wat goeds organiseert op wielergebied. Veel potentie dat land.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair