Ulissi schiet raak in Circuito de Getxo

Ulissi schiet raak in Circuito de Getxo

foto: ANSA (archief)

zondag 31 juli 2016 om 13:46

Diego Ulissi heeft de 71ste editie van het Circuito de Getxo op zijn naam geschreven. De 27-jarige Italiaan van Lampre-Merida was in de Baskische plek sneller dan Simon Yates en José Herrada. Ulissi volgt Nacer Bouhanni op op de erelijst.

Vroege forcing
Op het lokale rondje van Getxo regende het de gehele koers aanvallen. Movistar controleerde de koers en probeerde met Herrada en Rubén Fernández de wedstrijd hard te maken. Dat lukte, want op ruim twintig kilometer voor de meet was er een elitegroep van zestien renners over. Niet snel daarna bleek dat zij zouden sprinten om de dagzege. Uiteindelijk bleek Ulissi over de snelste benen te beschikken.


Dit artikel delen:

3 Reacties

Purito 31 juli 2016 om 13:52

Blijft toch een vreemde renner die Ulissi: wint ieder jaar zijn koersen, maar komt er totaal niet aan te pas in de grotere klassiekers. Gisteren ook weer in de Clasica. Hoe oud is hij nu? 27? Dan mag je zo langzamerhand in dat soort koersen ook wel meedoen voor de betere plaatsen.

Maar mooie zege. Ook Simon weer goed.

Japsie 31 juli 2016 om 14:52

Hij leek me dit jaar een stapje te hebben gezet gezien zijn top 10 plaatsen in de Amstel en de Waalse Pijl, maar gisteren niet gezien idd. Ik zie hem in Lombardije met het nieuwe parcours wel meedoen voor de zege.

Polleke 31 juli 2016 om 19:48

Nog geen 70 deelnemers daar…

Headlines

Materiaalzone

Populair