Uijtdebroeks voelt zich niet geweldig: “Alsof ik wat ziek aan het worden ben”
foto: Cor Vos
dinsdag 12 september 2023 om 16:02

Uijtdebroeks voelt zich niet geweldig: “Alsof ik wat ziek aan het worden ben”

Cian Uijtdebroeks was toch wel de revelatie van de voorbije bergritten in de Vuelta a España, maar de Belg klonk voor de start van de zestiende etappe een stuk minder optimistisch. De jonge klimmer van BORA-hansgrohe voelt zich namelijk niet topfit. “Alsof ik wat ziek aan het worden ben”, gaf hij voor de start mee aan Het Nieuwsblad.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Uijtdebroeks is nog altijd maar twintig jaar en de Vuelta a España is zijn eerste kennismaking met een drieweekse rittenkoers, maar de Belgische klimmer staat na vijftien etappes keurig negende in het algemeen klassement. Toch liep het de voorbije weken niet allemaal van een leien dakje. De Belg sukkelt namelijk al een tijdje met zadelpijn en voelt zich nu ook niet opperbest.

De 20-jarige Uijtdebroeks hoopt met een nieuw zadel het euvel op te lossen, zo gaf hij voor de start van de rit naar Bejes ook nog aan. De jonge coureur zal vandaag weer bij de les moeten zijn, aangezien de finale bijzonder pittig is. De finishstreep is namelijk getrokken op een slotklim van net geen vijf kilometer aan 8,8%.

Op basis van de voorbije bergritten lijkt Uijtdebroeks op weg naar een top 10-notering in Madrid, maar hij rekent zich zeker nog niet rijk. “Mijn lichaam kent het gegeven van de derde week nog niet. Kijk naar Lenny Martinez. Hij vloog in de eerste week en heeft daarna in een mindere dag veel tijd verloren. Hij is net als ik nog heel jong. Als ik de benen van de jongste dagen kan behouden, dan heb ik wel vertrouwen dat ik mijn plaats kan vasthouden.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
12 september 2023 16:10
Mag best hoor jongen, op je 20e, in de derde week van je eerste grote ronde!
12 september 2023 17:33
Kwam vandaag toch nog aardig boven gelukkig. 20 jaar en dit laten zien al meer dan 2 weken lang, knappe prestatie!
12 september 2023 18:30
Weinig ziek hoor …als je echt ziek bent rij je niet zo omhoog hoor!!
    12 september 2023 21:15
    Toch wel. Bij een beginnende verkoudheid en bronchitis kan het zeker nog om prestaties te leveren, zij het aan een minder rendement,. Maar dat blijft niet duren. Het leveren van zware inspanningen bij (beginnende) ziekte, wreekt zich vaak later. De volgende dag allicht. Ik vrees dan ook dat hij morgen een stevige tik krijgt. Niet erg, als hij nadien zijn ambities opbergt en de rangschikking laat varen. Hij hoeft niets meer te bewijzen. Over een paar jaren doet hij zeker mee voor een top vijf plaats.
13 september 2023 13:14
Nee nee Paul Hoekstra
    13 september 2023 13:15
    Zelf 35 jaar gekoerst en astmatische bronchitis en bij een lichte verkoudheid was ik niet vooruit te branden

Reacties zijn gesloten.