Uijtdebroeks verrast door aanval ploeggenoot Vlasov: “Weet niet of het ideaal was voor ons”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 14 september 2023 om 18:53

Uijtdebroeks verrast door aanval ploeggenoot Vlasov: “Weet niet of het ideaal was voor ons”

Een opvallend moment in de finale van de achttiende etappe van de Vuelta a España. Aleksandr Vlasov, de nummer acht van het klassement, trok ten strijde samen met ploeggenoot Nico Denz. De nummer zeven van het klassement was echter ook een renner van BORA-hansgrohe: Cian Uijtdebroeks. De Belg had de uitvalspoging van Vlasov niet aan zien komen vertelde hij na afloop van de rit aan Sporza.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Voor mij was het een verrassing”, aldus Uijtdebroeks. “Plots kwamen ze met twee van achter (ook Nico Denz zat mee, red.). Ik was niet op de hoogte. Het was wel goed, want ik zat in een zetel en hoefde niets te doen. Maar daardoor werd het anderzijds nog zwaarder. Ik weet dus niet of het zo ideaal voor ons was.”

“We misten dan dat beetje kracht om mee te zijn met het eerste groepje, maar we hebben onze plaats behouden. Dat is positief”, aldus het 20-jarige talent, die later wel weer de aansluiting kon maken met Vlasov. Op dat moment sprak hij zijn ploeggenoot nog even aan op diens actie. “Toen we weer samen waren, heb ik hem gezegd: ‘Nu gaan we samenwerken, hè. We gaan elkaar niet aanvallen.’ Anders zou Joao Almeida (de nummer negen, red.) ermee gaan lopen.”

“Ik ben nog jong en ik ben de makkelijkste om te pakken (Uijtdebroeks doelt erop dat hij het plekje voor Vlasov bezet, red.), maar ook al was ik niet op de hoogte, we hebben toch goed kunnen controleren. We staan er nog.”

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
14 september 2023 19:06
Vlasov die het niet kan hebben dat een jonge gast (voorlopig) beter presteert? In ieder geval een prima reactie van Uijtdebroeks!
  14 september 2023 19:22
  Naïef zijn is leuk als je jong bent cian , maar je hebt al een goede les gehad daaromtrent vandaag
14 september 2023 19:17
Dit kan eigenlijk niet hé. Twee ploeggenoten die zonder overleg met de bestgeplaatste kopman zomaar demarreren in die fase. Mooi dat hij finaal nog 3 seconden terugpakt. Dat mag je ook wel als een dikke fuck you richting Vlasov zien .
14 september 2023 20:26
Vlasov voelt de bui al hangen. Altijd gedacht dat het een absolute topper zou worden, maar drieweekse wedstrijden zijn te lang voor hem. Cian staat in zijn eerste ronde al voor hem, dat zegt genoeg, en dat steekt.
14 september 2023 19:36
Het is lastig om het deze jongen niet te gunnen. Wat een sympathieke renner is Uijtdebroeks. Hopelijk kan hij snel de stap naar de absolute top zetten en krijgen we er een uitdager voor Vingegaard en Pogacar bij!
  14 september 2023 20:13
  Uijtebroeks naar Jumbo en Roglic naar Bahrein
15 september 2023 04:40
Die (mislukte) actie van Vlasov onderstreept nog maar eens het betere klimwerk van Cian bij Bora. Nu heeft heel de wereld het gezien wie daar de beste is. Achteraf bekeken had Vlasov het beter niet gedaan.
14 september 2023 20:32
Hele vreemde move van Vlasov en gelukkig niet gelukt, Uijtdebroeks heeft zijn plekje meer dan verdient!
14 september 2023 19:16
De samenwerking bij Bora blijkt minder gebroederlijk te gaan dan bij Jumbo, of in ieder geval is er minder communicatie. Vlasov zal het (enigszins begrijpelijk) moeilijk vinden dat zo'n jonge hond voor hem staat in het klassement en een gevaar is voor zijn positie in het algemeen bij Bora. Vlasov is nog niet de klassementsrenner gebleken die men hoopte dat hij was.
  14 september 2023 19:21
  Dat is het verschil tussen een vrienden groep en een vreemdelingen legion , kijk maar naar de uae
15 september 2023 07:24
Het is een steengoed en redelijk sereen overkomend renner die duidelijk teert op het aangeboren talent om lange tijd achtereen omhoog te rijden. Vooralsnog zeg ik : type Kelderman, maar wie weet een sterk verbeterde uitgave.

Wat ik erg geinig vind is zijn groeiende populariteit hier die voor een belangrijk deel gebaseerd is op de afkeer voor/tegenstelling met Evenepoel: 'Oh, oh, oh zóó sympathiek' ' Een boegbeeld voor de sport' etc etc. Ieder zijn meug uiteraard en hij kan daar verder zelf weinig aan doen.
  15 september 2023 08:38
  Zo werkt dat nou eenmaal met karakters, gedrag en uitlatingen. Het een wordt als sympathiek gevoeld, het ander als verwerpelijk. Die andere Belg zal er ook niet zoveel aan kunnen doen, anders dan ermee leren leven wat hij bij velen oproept.
14 september 2023 19:41
Much ado about de zevende plek. Laat Vlasov toch lekker gaan.
  14 september 2023 20:23
  Reactie van iemand die er niks van kent. No further comment.
  14 september 2023 20:51
  Haha, weer een Belg boos, het houdt niet op.
  15 september 2023 06:52
  En vele, vele Hollanders weeral rancuneus.
14 september 2023 19:26
"Ik ben nog jong en ik ben de makkelijkste om te pakken (Uijtdebroeks doelt erop dat hij het plekje voor Vlasov bezet, red.), maar ook al was ik niet op de hoogte, we hebben toch goed kunnen controleren. We staan er nog.”


Deze begint ook al in majesteitsmeervoud te praten, nog wat gebaartjes erbij en we zijn er.
Maar als ik hem was had ik dat niet meteen bij Sporza verteld, maar eerst even in de bus besproken, als de opmerking onderweg al niet voldoende was.
  14 september 2023 19:41
  Majesteitsmeervoud? Hij bedoelt gewoon Vlasov en zichzelf
  14 september 2023 20:38
  Majesteit
  14 september 2023 20:38
  Smeervoud en gebaartjes? Volgens mij is die cian een heel bescheiden jongen. Zeker geen type remco.
  14 september 2023 21:18
  Ik zat er eigenlijk op te wachten tot die andere goeie Belg als arrogant zou worden weggezet door een jaloerse Nederlander.

Reacties zijn gesloten.