UEC beslist donderdag over doorgaan EK baanwielrennen in Wit-Rusland

dinsdag 25 mei 2021 om 15:49
UEC beslist donderdag over doorgaan EK baanwielrennen in Wit-Rusland

In 2019 waren de Europese Spelen in Minsk - foto: Cor Vos

De UEC zal donderdag 27 mei een beslissing nemen over het doorgaan van het EK baanwielrennen, van 23-27 juni in Minsk. De recente onrust in Wit-Rusland is aanleiding voor de Europese wielerunie om de situatie in de gaten te houden.

In een kort statement laat de UEC weten dat de situatie in Wit-Rusland gemonitord wordt. Aanstaande donderdag worden op een vergadering met het Management Board van de UEC knopen doorgehakt over het EK baanwielrennen in de hoofdstad.

Meerdere Europese landen willen dat er sancties worden ingevoerd tegen het land na de veelbesproken arrestatie van journalist en blogger Roman Protasevitsj, die na een valse bommelding moest uitwijken naar Minsk en daar werd opgepakt op last van de Wit-Russische autoriteiten.

De Duitse baanploeg heeft al laten weten niet af te reizen naar het EK als dat in Minsk plaatsvindt. De Nederlandse afvaardiging twijfelt over deelname, liet directeur Thorwald Veneberg al weten.

Dit artikel delen:

7 Reacties

RidderSchwobin 25 mei 2021 om 16:00

Baanwielrennen lijkt mij één van de makkelijkste sporten om op korte termijn ergens anders te organiseren.

Verweggistan 25 mei 2021 om 16:30

Vliegtuigen gaan er niet meer heen geloof ik, en met de fiets is ook niet zo’n goed idee: https://nos.nl/artikel/2378490-wit-rusland-houdt-fietsende-nederlander-aan-bij-grens-met-litouwen

Drossard Kudus 25 mei 2021 om 16:32

Lijkt me niet houdbaar. Buiten politieke redenen hoop je op een EK alle Europese toppers te verzamelen. Als je het niet verplaatst kun je er nu al van uitgaan dat het kampioenschap flink wordt gedevalueerd

Polleke 25 mei 2021 om 17:07

Dat er uberhaupt discussie over is… volledig isoleren die dictators tot ze bij zinnen komen of oprotten…

Cyclinglife 25 mei 2021 om 18:32

Als ze consequent zijn in hun morale kompas. Dan laten ze het doorgaan en krijgt loekasjenko een lintje.
Hopelijk zien ze nu eens het licht en boycotten ze het ek. En dat ze daarna dit blijven doen bij andere landen met soortgelijke problemen.
Als ze nu wel boycotten en andere laten gaan, dan is het net zo goed een dooie mus.

Poeksel 25 mei 2021 om 20:54

Je verwart UEC met UCI denk ik.

re-cycle 26 mei 2021 om 02:45

nobel van de knwu dat ze twijfelden, dacht ik toen ik dat hier las. sport en wielrennnen in het bijzonder is de belangrijkste bijzaak in het leven. uit andere media maak ik echter op dat de twijfels echter ingegeven zijn uit organisatorische motieven. hoe krijgen we de baanwielrenners daar zonder vliegtuigen etc. de afmelding van de duitsers daarentegen maak ik uit andere media op dat die wel politiek en mensenrechtengedreven zijn.

dat had hier op deze site ook best verteld mogen worden. als een of andere stad zich nomineert voor de start van een grote ronde staat dit ook hier gelijk op . ik kan u verzekeren dat dit ook meestentijds ook ingezet is om politieke motieven.

Headlines

Materiaalzone

Populair