‘Veneto heeft nog twee weken, UCI houdt Aigle achter de hand voor 2020’

‘Veneto heeft nog twee weken, UCI houdt Aigle achter de hand voor 2020’

foto: Sirotti

vrijdag 7 september 2018 om 11:05
Update

De Italiaanse regio Veneto is afgehaakt in de strijd om het WK wielrennen van 2020. Volgens TuttoBiciWeb heeft de UCI nu de organisatie toegewezen aan Zwitserland, waar een parcours wordt uitgezet tussen Aigle en Martigny. Het hoofdkantoor van de UCI is gevestigd in Aigle.

De organisatie van het mondiale kampioenschap van 2020 is al enige tijd een zorgenkindje. Lange tijd leek Veneto de beste papieren te hebben, maar omdat er twijfels waren over de Italiaanse politiek, werd het comité van Groningen en Drenthe benaderd. Het Nederlandse project ging uiteindelijk niet door voor 2020 omdat de politiek in Groningen niet akkoord ging met de financiële steun. Daarna werd Italië aangewezen door de UCI.

De deadline voor Veneto om het officiële papierwerk in te leveren bij de UCI was eind augustus, maar de brievenbus van de wielerunie was leeg. Hierdoor grijpt de UCI terug naar de eigen regio. Het kanton Wallis zal het decor zijn van het WK 2020, met Aigle en Martigny als uitvalssteden.

Begin dit jaar liet de Zwitserse wielerbond al weten dat het een WK-bid voorbereidde voor 2022 of 2023. Daarbij werden Martigny, Bern en Zürich genoemd als mogelijke steden.


Update 11.05 uur
Volgens La Gazzetta dello Sport heeft het comité Veneto nog twee weken de tijd om alles af te ronden. Bij de start van het aanstaande WK in Innsbruck moeten het financiële plaatje en de haalbaarheid gegarandeerd zijn door de organisatie en de lokale autoriteiten. De deadline is volgens de Italiaanse sportkrant verschoven naar 23 september. Mocht het niet lukken, dan heeft de UCI de organisatie van Aigle achter de hand. Daar zijn de meeste garanties al gegeven.

Dit artikel delen:

7 Reacties

ditisdavid 7 september 2018 om 09:14

Het verdienmodel van het WK is dan ook knap waardeloos.

Mwielerfan 7 september 2018 om 09:19

Ha de uci mag zich wel af gaan vragen of ze niet teveel willen vangen op dit evenement. Het is voor leken ook onbegrijpelijk dat het een wk is maar toch niet de belangrijkste wedstrijd van het jaar

joeri van der sman 7 september 2018 om 09:29

Wel leuke (bergachtige) regio voor een WK.

Jungle Man 7 september 2018 om 10:59

Qua region natuurlijk perfect, alles beter dan een regio waar je van te voren weet dat de koers eindigt in een pelotonsprint.
Het baart wel zorgen dat geen land in staat lijkt te zijn een WK te organiseren, zonder financiele debacles. Een wk in Azie of Africa zou ook wel eens wat anders zijn.

Birdheart 7 september 2018 om 12:06

Wat zouden ze zelf als startgeld moeten betalen?
Hopelijk blijkt na afloop dat ook hun het niet afdoende kunnen en dat ze de kandidatuur stelling beter gaan aanpakken en goedkoper

chasse patat 7 september 2018 om 14:12

Ben benieuwd of de UCI met dezelfde begroting voor de WK organisatie werkt als dat de organiserende landen moeten rond krijgen.

Polleke 7 september 2018 om 16:58

Mooi, laat ze maar eens zelf iets op poten zetten…. als het niveau dat van hun besluitvaardigheid is zou ik nog niet direct tickets bestellen…

Headlines

Materiaalzone

Populair