Zwitserland bereidt WK-bid voor

Zwitserland bereidt WK-bid voor

foto: Sirotti (archief)

woensdag 7 februari 2018 om 11:51

De Zwitserse wielerbond is bezig om het WK wegwielrennen naar het land te halen. Er zijn haalbaarheidsstudies gedaan en naar aanleiding daarvan bereidt de bond een bid voor om het WK in 2022 of 2023 binnen te hengelen. Dat meldt Swiss Cycling.

De stad Martigny heeft interesse getoond voor het jaar 2022, terwijl Bern in 2023 het zou willen organiseren. Zürich onderzoekt momenteel of de organisatie van het WK in 2023 haalbaar is. Eind dit jaar moet het definitieve bid ingeleverd worden bij de UCI. “Om te kunnen koersen op een wereldkampioenschap in eigen land is iets buitengewoons en een geweldig gevoel”, zegt Fabian Cancellara, een van de ambassadeurs achter het project. In 2009 wist hij het WK-goud te veroveren in Mendrisio.

Swiss Cycling wil minstens één keer per jaar een internationale wielerwedstrijd organiseren. In september 2018 vindt het WK mountainbike plaats in Lenzerheide. In 2019 is het WK mountainbike marathon in Grächen en het Indoor WK in Basel. Dübendorf is in 2020 het decor voor het WK veldrijden.

[poll id=”720″]

Dit artikel delen:

6 Reacties

LyndaLid 7 februari 2018 om 12:13
Quote:
…Fabian Cancellara, een van de ambassadeurs achter het project. In 2009 wist hij het WK-goud te veroveren in Mendrisio.

Ja, in de tijdrit ja… Maar het moment dat Cancellara daar opeens uit het niks bij de kopgroep kwam in de afdaling, en het publiek gek werd, staat in mijn geheugen gegrift!

WK in Zwitserland zou natuurlijk prachtig zijn, maar er dan maar een waar klimfestijn van in Martigny, met een rondje Chamonix en finish na afdaling Forclaz ofzo :) Uiteraard zal dat te lastig blijken voor een rondje dat meermaals gereden moet worden.

KnightBiker 7 februari 2018 om 12:43

Rond Martigny is idd een prachtig schouwspel te organiseren maar geen cirquit or rondje… (kom er graag!)

Wellicht tijd om de oude Zurich Metzgete te doen herleven! https://en.wikipedia.org/wiki/Z%C3%BCri-Metzgete

ditisdavid 7 februari 2018 om 13:19

Bij Martigny kun je toch wel degelijk een rondje leggen? Gewoon een over Col des Planches, eventueel met Champex erbij. Zelfs Innsbruck verbleekt vergeleken daarmee. En als het te zwaar is begin je gewoon met 80 km vlak door het Rhônedal…

Covadonga 7 februari 2018 om 22:31

Als ze starten in Fiesch of in de buurt ervan, kijk ik vanaf het begin! Of sterker nog, dan wil ik er bij zijn. Met Aletsch en de Matterhorn/Monte Rosa heb je dan de mooist denkbare beelden.

Mwielerfan 7 februari 2018 om 23:27

De klimmers / klassement mannen hebben de tour al. En al parcoursen in Oostenrijk en Rio op hun maat. Hoop dat het qua bergen een beetje te doen blijft voor de betere klassieke renners

Viktrodriguez 8 februari 2018 om 04:35

De klassieke types zijn de laatste jaren inderdaad achtergesteld op de WT-kalender en WK. Daarnaast kun je wel een topklassementsrenner zijn, maar dat maakt je nog geen kandidaat WK-winnaar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair