UCI geeft groen licht aan Veneto voor organiseren WK 2020

UCI geeft groen licht aan Veneto voor organiseren WK 2020

foto: Veneto 2020

donderdag 21 juni 2018 om 14:09

Het lijkt erop dat het WK wielrennen in 2020 zal worden gehouden in de regio Veneto. TuttoBici meldt dat de UCI de organisatie voor de mondiale titelstrijd heeft toegewezen aan de Commissie Veneto 2020.

Het gaat om een voorwaardelijke toewijzing; in de komende twee maanden zal het organisatiecomité de nationale regering moeten overtuigen om zich te conformeren aan het WK en een financiële bijdrage te leveren. Daarnaast zal het comité een bedrag van 10 miljoen euro moeten ophalen om het wielerevenement te kunnen financieren.

De Commissie Veneto 2020 zal binnenkort met de Italiaanse regering om de tafel zitten om de nog aanwezige kou uit de lucht te halen, om zodoende definitief groen licht te krijgen van de internationale wielerunie. Vanuit de Italiaanse politiek lijkt er bereidheid te zijn om mee te werken aan het project.

De nieuw verkozen Secretaris van de Raad – traditioneel de rechterhand van de premier – luistert naar de naam Giancarlo Giorgetti. Giorgetti, die zich onder meer bezighoudt met sporttechnische zaken, staat bekend als een wielerliefhebber. Zo steunde hij in het verleden de organisatie van het WK wielrennen in Varese, en stond hij mede aan de basis van de nieuwe wielerbaan van Treviso.

Definitief streep door WK Groningen en Drenthe
Nu de regio Veneto groen licht heeft gekregen van de UCI, mag er definitief een streep worden gezet door de WK-plannen van Groningen en Drenthe. Eerder deze maand werd al bekend dat de provincies op weinig draagvlak konden rekenen.

Nadat eerder de Provinciale Staten van Groningen niet instemden met de financieringsplannen voor het WK van 2020, trokken ook de Gedeputeerde Staten van Drenthe hun financiële steun in. Dit betekende dat de organisatie niet aan het gewenste budget van 16 miljoen euro kon komen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

west 21 juni 2018 om 14:12

Als dat geen financiële puinzooi wordt….

ronddraaien 21 juni 2018 om 14:13

Ploegenvoorstelling in gondeltjes?

Headlines

Materiaalzone

Populair