UCI ontkent beslissing in Astana-zaak

maandag 30 maart 2015 om 14:06
UCI ontkent beslissing in Astana-zaak

Foto: Sirotti

De mondiale wielerunie UCI ontkent een beslissing te hebben genomen in zaak rond de licentie van Astana. De bond reageert daarmee op berichtgeving van de De Telegraaf. Die krant meldt vandaag dat de UCI op 20 maart heeft besloten de WorldTour-licentie af te nemen.

“Vanwege misleidende berichtgeving in de Nederlandse krant De Telegraaf wil de Union Cycliste Internationale (UCI) graag duidelijk maken dat er nog geen hoorzitting heeft plaatsgevonden in de Astana-zaak”, meldt de UCI in een korte verklaring aan CyclingTips. “Er is dus nog geen besluit genomen.”

De UCI onthoudt zich verder van commentaar tot de licentiecommissie een beslissing heeft genomen. Aanstaande donderdag brengt het management van de Astana-ploeg en haar belangrijkste renners een bezoek aan de commissie. Volgens de Kazachstaanse ploeg zou de uitspraak vervolgens tien dagen later volgen, net na Parijs-Roubaix.

Het innemen van de WorldTour-licentie heeft grote gevolgen Astana. Zonder licentie verliest de ploeg startrecht in alle grote wedstrijden, zoals de klassiekers en de Tour de France.

Dit artikel delen:

53 Reacties

Coldeportes 30 maart 2015 om 22:48

Mooie foto, waarin Vino vaderlijk toekijkt of Nibali’s stuwbandje niet te strak zit ;)

Wim Kruithof 30 maart 2015 om 22:56

Ideefiks +1

hugenholz 30 maart 2015 om 23:21

@LaFlorecita De Telegraaf heeft er wel vaker naastgezeten maar heeft ook een aantal grote scoops weten te scoren. Raymond is geen koekebakker. Ik heb trouwens begrepen dat Raymond erg goed bevriend is met Lars Boom en ook met een vooraanstaande UCI-lid dagelijks contact heeft. Het is gewoon afwachten of Raymond een scoop of een canard heeft gescoord. Er zijn tot dusver best wel veel aanwijzingen dat Raymond wel eens gelijk zou kunnen krijgen. Als die er naast zit dan heeft zijn betrouwbaarheid een grote deuk opgelopen.

Astana is besmet, het zou een zege zijn voor het wielrennen als Vino's dopingclubje van het toneel verdwijnt.

Headlines

Materiaalzone

Populair