UCI legt Samuel Sánchez na 21 maanden alsnog een dopingstraf op
foto: Cor Vos (archief)
maandag 13 mei 2019 om 17:11

UCI legt Samuel Sánchez na 21 maanden alsnog een dopingstraf op

Samuel Sánchez heeft 21 maanden na zijn positieve test op het groeihormoon GHRP-2 alsnog een schorsing opgelegd gekregen. Dat meldt de UCI in een persbericht. De Spaanse klimmer wordt met terugwerkende kracht voor twee jaar geschorst.

Op het moment van zijn positieve test (9 augustus 2017) was Sánchez 39 jaar en actief voor BMC. De test werd buiten competitie afgenomen. In oktober van dat jaar werd SamSan ontslagen door BMC. Over een straf vanuit de UCI bleef het heel erg lang stil.

“Na een zorgvuldige beoordeling van de uitleg en het bewijs, aangeleverd door de heer Sánchez, heeft de UCI geaccepteerd dat de oorsprong van de positieve test waarschijnlijk zijn oorsprong vindt in een besmet supplement dat meneer Sánchez gebruikte”, aldus de wielerunie.

De voorlopige schorsing van Sánchez ging op 17 augustus 2017 in. Doordat de straf met terugwerkende kracht wordt opgelegd, eindigt zijn schorsing op 16 augustus 2019. Volgens de UCI was een snellere afhandeling van de zaak niet mogelijk door meerdere wetenschappelijke onderzoeken en vervolgonderzoeken.

Sánchez zou nog in hoger beroep kunnen gaan tegen deze schorsing bij het WADA of de Spaanse anti-doping organisatie.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
13 mei 2019 19:10
Toch wel een apart nieuwsbericht, en dan vooral dat er nu wordt geïmpliceerd dat er van kwade opzet geen sprake geweest lijkt te zijn.
13 mei 2019 19:44
Ik kan de straf ook niet rijmen met de verklaring dat een vervuild supplement wellicht de oorzaak is.
    13 mei 2019 21:50
    Ze kunnen het niet uitsluiten, maar het blijft een vergezocht verhaal.
13 mei 2019 23:17
Wat een slappe vertoning weer van de UCI...waarom deze test nog willen vergoeilijken ? Wie doen ze daar in godsnaam een plezier mee... SS is op groeihormoon gepakt, dat is 4 jaar. PUNT. Dat ze er ook nog eens 2 jaar voor uitgetrokken hebben om tot deze belachelijke motivatie te komen maakt het helemaal een schertsvertoning...

Reacties zijn gesloten.