UCI laat Froome niet in camper slapen tijdens Tour
Foto: Sirotti
zaterdag 20 juni 2015 om 09:07

UCI laat Froome niet in camper slapen tijdens Tour

Chris Froome mag in de aankomende Tour de France niet in een camper slapen. De UCI heeft bepaald dat renners verplicht zijn om in de hotels te verblijven die door de wedstrijdorganisatie ter beschikking worden gesteld.

Sky-kopman Richie sliep tijdens de afgelopen Ronde van Italië in een luxueuze motorhome. Dat was Froome ook van plan te doen in de Ronde van Frankrijk, maar dat mag dus niet meer. Het nieuwe reglement geldt per direct voor alle internationale wielerwedstrijden.

“We doen dit om het fair en eerlijk te houden voor alle renners”, schrijft de UCI. Froome laat met een foto zijn onvrede blijken op Twitter. “Twee jaar geleden sliep ik op de vloer en nu krijgen we nog meer van dat. Goed bezig UCI, vooruitgang?”

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
20 juni 2015 13:34
@verweggistan:dus Die internationale regels gelden niet voor een degelijk bed als froome op de grond heeft moeten slapen ? Jà hallo...
20 juni 2015 13:36
Wat een onzin.. Dat de UCI hotels regelt prima, maar iedere ploeg moet toch vrij zijn om (op eigen kosten) iets anders te zoeken? Ze mogen toch zeker zelf wel bepalen waar ze slapen?
Omstandigheden hetzelfde houden voor iedereen gaat toch niet, je kan niet 20 identieke hotels vinden in iedere aankomstplaats. Er zal altijd verschil blijven en zo blijven er altijd klachten op de UCI. Door het de ploegen zelf te laten regelen is het ook hun verantwoordelijkheid.

In andere sporten is het niet meer dan normaal dat iedere ploeg zelf een accomodatie regelen. Bij het WK voetbal bv is van Gaal een jaar vantevoren naar Brazilie gevlogen om een hotel uit te zoeken.
Ja er kan verschil zijn tussen rijke en arme ploegen, maar zelfs de arme ploegen kunnen echt wel een fatsoenlijk hotel vinden. Eventueel kunnen de minder rijke ploegen alsnog gebruik maken van hotels die door de UCI zijn aangewezen. Ze hebben zelfs meer keuze als Sky een eigen onderkomen regelt ;)

Nu al nemen ploegen eigen matrassen en koks ed mee, maar het zal me niet verbazen als ze binnenkort complete bedden meenemen en een mobiele lucht zuivering/koeling installatie. Ze gaan gewoon het halve hotel verbouwen om de omstandigheden iedere nacht zo optimaal mogelijk te maken. Dan is een bus veel beter lijkt me. Een beetje grote bus kan je makkelijk 5 ruime bedden in kwijt.
20 juni 2015 13:56
@PP: De UCI regelt de hotels niet, maar de wedstrijdorganisatie.
20 juni 2015 14:07
Afgelopen jaren kwam het al voor dat toppers in een 1-sterren kakkerlak onderkomen terecht kwamen de nacht voor de koninginne-etappe en de concurrent in een 5-sterren kasteelhotel... Dat is ook competetitievervalsend. Reken maar dat Pinot een superhotel krijgt de nacht voor zo'n rit :6
20 juni 2015 17:05
Inderdaad, de Frans ploegen krijgen blijkbaar steeds 'toevallig', een behoorlijk hotel toegewezen. De UCI zou veel sterker moeten ingaan tegen ASO, die enkel en alleen oog heeft voor geld en macht.

Reacties zijn gesloten.