UCI komt pas volgende week met hervormde kalender

woensdag 29 april 2020 om 16:28
UCI komt pas volgende week met hervormde kalender

foto: Cor Vos (archief)

De UCI zal pas op dinsdag 5 mei met de hervormde kalenders voor het mannen- en vrouwenwielrennen komen. Dat heeft de Internationale Wielerunie na een conference call met de belangrijkste partijen binnen de wielersport besloten.

De wielerunie vergaderde vandaag met de vereniging van organisatoren (AIOCC), de vereniging van wielerteams (AIGCP en UNIO) en de rennersvakbond (CPA) over de nieuwe kalender voor 2020. Ook Marianne Vos was aanwezig bij het overleg als afgevaardigde van de atletencommissie van de UCI.

De bedoeling was om na het overleg een definitieve kalender samen te stellen voor het mannenwielrennen, maar de UCI heeft besloten om dit met één week uit te stellen. In een persbericht heeft men het over ‘enkele onduidelijke zaken met betrekking tot de gezondheidssituatie’.

De UCI wil eerst nog om de tafel met de Professional Cycling Council alvorens de definitieve kalenders te presenteren, aangezien de PCC medeverantwoordelijk is voor de UCI WorldTour-kalender. De partijen zullen bij het samenstellen van een nieuwe kalender rekening houden met de specifieke coronamaatregelen in Europese landen.

De UCI zal verder nog kijken naar de regels omtrent het aantal ploegen in een wedstrijd, maar ook naar het aantal renners per team in een wielerkoers.

Dit artikel delen:

8 Reacties

hartstikkebedankt 29 april 2020 om 16:44

Daar zullen waarschijnlijk alsnog iedere week allerlei wijzigingen in moeten worden aangebracht want ik denk dat er nog vele koersen uit de nieuwe kalender zullen wegvallen.

0
SprintMaster 29 april 2020 om 17:04

Nou regeringen: dit is de kans om al het wielrennen dit seizoen van de kalender te krijgen.

0
guyremgabdel 29 april 2020 om 18:32

Het ziet er niet goed uit. In veel landen krijgt men het virus onvoldoende onder controle. Wedstrijden kunnen maar weer georganiseerd worden als het safe is, dus 0% kans op besmetting tijdens de ganse wedstrijd. Rekening houdende met hotels, transferten tussen etappeplaatsen, restaurants, betwijfel ik sterk dat men dit voor elkaar krijgt want het aantal besmettingen en doden daalt onvoldoende.

0
LB108 29 april 2020 om 19:58

Is de meeste landen gaat het juist stap voor stap beter.. en we praten hier over wat er in 4 maanden zal gebeuren.. 4 maanden geleden was er buiten in China nog geen corona..
De tijd zal alles uitwijzen

0
guyremgabdel 29 april 2020 om 22:05

Het gaat in enkele landen beter, maar Amerika (zowel N als Z) krijgen nu de volle laag. Maar je beseft toch dat het niet meer zal zijn zoals voorheen zolang er geen vaccin is ?
Dus iedereen mondmaskers (renners dus ook ?), overal ontsmettingsgel (zal nog lukken), alle ploegpersoneel + renners iedere dag testen (396 man verdeeld over 22 hotels), idem organisatie, pers, wegpolitie, notabelen start en aankomst, en dan spreek ik niet eens over publiek en vip’s. En social distancy ? Begin er maar aan. Succes als je die planning eens wil maken.

0
Derierre de la course 30 april 2020 om 21:37

Daar beginnen ze ook aan, en ze hebben nog 4 maanden, dus inderdaad succes.

Daarnaast snap je gezien je eerdere reacties zelf natuurlijk ook wel dat 0% nooit haalbaar zal zijn, zelfs met een vaccin niet. Maar het risico zal minimaal moeten zijn.

Ik denk wel dat er nog wat races uit zullen vallen maar dat een groot deel wel door zal gaan, zij het in aangepaste vorm.

Belangrijkste vind ik dat (lokale) overheden altijd het laatste woord zullen houden.

0
ProfrondeZevenbergen 29 april 2020 om 22:08

Ze geloven er in ieder geval wel in. Ik denk ook dat er nadien veel veranderingen zullen komen door verboden in verschillende landen etc. We zullen het wel zien. Het geeft in ieder geval hoop dat er nog gekoerst gaat worden dit jaar.

0
jan jansen 29 april 2020 om 23:40

Of ze erin geloven is nog maar de vraag. Maar wat moeten ze anders dan net doen alsof het doorgaat? Het is hun broodwinning.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone