UCI is bang voor teloorgang wielerploegen

maandag 11 mei 2020 om 09:04
UCI is bang voor teloorgang wielerploegen

David Lappartient - foto: Cor Vos

De UCI is bang dat niet alle profteams het einde van het seizoen halen. Meerdere teams zijn financieel in zwaar weer terechtgekomen als gevolg van het coronavirus.

“We weten dat drie, vier, vijf teams meer problemen hebben dan andere ploegen”, citeert persbureau ANP UCI-preses David Lappartient. “We hopen dat ze allemaal het einde van het seizoen halen.” Vooral CCC zit in slechte papieren aangezien de hoofdsponsor, schoenenfabrikant CCC, hard is geraakt. Het bedrijf zag zijn omzet dalen en de beurskoers kelderen. Aan de renners is gevraagd om tachtig procent van hun loon in te leveren. Ook bij Astana, Bahrain McLaren, Lotto Soudal en Mitchelton-Scott is sprake van salarisverlaging.

Ook de UCI zelf ontkomt niet aan de problemen; de bond kondigde al forse bezuinigingsmaatregelen aan voor haar eigen organisatie, want ze liep door het afgelasten van wedstrijden en het verplaatsen van de Olympische Spelen belangrijke inkomsten mis. Lappartient: “Onze bond gaat door een crisis die we sinds de Tweede Wereldoorlog niet hebben gekend.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Romāns Vainšteins 11 mei 2020 om 09:28

Ik vraag me heel hard af in welke mate dit iemand nog echt wakker houdt tegen de Omloop 2021 aan. Veel dezelfde koppen, weliswaar in weer allerlei andere shirtjes met andere kleurtjes dan voorheen, hier en daar ieman ie er niet meer bij is, startschot, dokkerdedok, next.

LB108 11 mei 2020 om 10:08

Dit is met alles in de wereld zo..

Jan 11 mei 2020 om 12:01

Gelukkig zijn niet alle mensen zoals jij RV. Overal een eerste nutteloze reactie onderzetten.
Cashewnoten erbij en doorgaan.
Hier gaan persoonlijke drama’s achter schuil. Mooi dat daar aandacht aan gegeven wordt. Hopelijk maakt het wel de juiste mensen wakker.
Slaap jij maar door.
en log eens uit.

bomb ba 11 mei 2020 om 12:11

Zoals regelmatig weer een inhoudsloze post die nergens op slaat. Ik heb dit punt van jou al een keer weerlegd maar doe het graag nog een keer. Ten eerste, elk jaar is een nieuw jaar, nieuwe opkomende talenten enzovoorts. Of kijk jij al 10 jaar lang naar het peloton van 2010? Daarnaast zijn dit de koppen die de mensen willen zien, namelijk de beste. Elke sport/organisatie is gebaat bij de beste renners aan de start, dit blijkt telkens weer.

Ontopic:
Dit maakt maar weer duidelijk waarom die hervormingen zo onwijs hard nodig zijn. Ik kan niet begrijpen dat de wielerwereld hier niet naar handelt. Niemand kijkt naar de ronde van Noorwegen op het moment dat er geen namen aan de start staan. De wielrenners maken de koers, niet andersom. Zet de organisatoren en dan vooral de ASO maar onder druk. Zorg maar dat er televisiegelden gaan worden gedeeld of richt een eigen bond op waarin je je eigen televisiegelden gaat verkopen. Op deze manier krijgen ploegen meer continuïteit en kunnen zij langere contracten aanbieden. Dit zorgt ervoor dat transfersommen normaler worden en jeugd opleiden daadwerkelijk gaat lonen en steeds naar een hoger niveau kan. Zo komt er zoveel meer geld in de sport.

Samlambeej 11 mei 2020 om 13:56

"richt een eigen bond op"
Zijn ze veel te lui voor joh. Probleem is nog niet groot genoeg, incentive is er niet, sterke man is er niet, kennis is er niet, connecties zijn er niet.

Tja, dan zie je vroeg of laat wel een keertje je loon zakken.

koos verrek 11 mei 2020 om 12:28

Meeste renners zullen blijven rije. Al is’t voor de helft of minder van wat ze nu hebben. En zolanf der renners zijn is er koers. Ik zie het probleem niet.

guyremgabdel 11 mei 2020 om 12:53

Renners hebben ploegen en organisaties nodig. Ploegen hebben sponsors, renners en organisaties nodig en organisatoren hebben sponsors, vips, ploegen en hun renners nodig. De ene partij kan niet zonder de andere.
Voor bepaalde mensen is het blijkbaar ook geen probleem om meer dan de helft van hun loon in te leveren. Mag ik zo bescheiden zijn om eens te vragen wat die mensen doen van job ? En zijn jullie ook akkoord om meer dan de helft van uw salaris in te leveren bij jullie baas ? Misschien zijn jullie er achter gekomen dat jullie te betalen facturen wel niet gehalveerd worden ondanks de crisis ?

koos verrek 11 mei 2020 om 12:58

Zo wat gaan ze dan doen aan de uitkering? Meeste van die gozers kunnen niks anders

Arie den Blanken 11 mei 2020 om 14:10

Deze crisis gaat hoe dan ook in een aantal bedrijfstakken hard aankomen. Heel schrijnend voor mensen die daar tot nu toe hun boterham verdienden werkloos worden. Als dat dan toch onvermijdelijk is dan is dat voor de maatschappij het minst erg als dat gebeurt in de niet-essentiële beroepen.
Hoe jammer dat ook is maar o.a. profsport hoort absoluut niet tot de essentiële beroepen.

LB108 11 mei 2020 om 17:55

Wat is wel echt essentieel buiten gezondheidszorg en landbouw..

johan molly 11 mei 2020 om 19:03

koos verrek misschien ben jij wel een goozer die helemaal niks kan

Headlines

Materiaalzone

Populair