Ook UCI in financiële nood door coronacrisis

donderdag 9 april 2020 om 13:57
Ook UCI in financiële nood door coronacrisis

De UCI heeft forse bezuinigingsmaatregelen aangekondigd voor haar eigen organisatie. De Internationale Wielerunie is door de uitbraak van het coronavirus in financieel zwaar weer beland.

De UCI ontving sinds de uitbraak van het virus al meer dan 650 verzoeken van wedstrijdorganisaties om koersen uit te stellen of te schrappen. De wielerwereld  ligt voorlopig tot minstens 1 juni stil, maar los daarvan zijn al wedstrijden geannuleerd die in augustus op de kalender staan. De UCI heeft uit solidariteit besloten de organisatievergoeding, die wedstrijdorganisaties betalen aan de UCI, terug te storten.

Voor de Wielerunie is de zogenoemde Organisation Fee echter een belangrijke inkomstenbron. Door het verplaatsen van de Olympische Spelen in Tokio naar 2021 worden ook de inkomsten uit de Olympische Spelen vertraagd. De UCI helpt mee bij de organisatie van de olympische wielertoernooien, wat voor de bond een substantiële inkomstenbron is.

Het management comité heeft onlangs in een spoedvergadering een aantal acute maatregelen getroffen.

Bezuinigingsmaatregelen UCI

  • De dagelijkse leiding van de UCI levert salaris in
  • Volledig of gedeeltelijk verlof voor de 130 personeelsleden op het UCI kantoor en World Cycling Centra van de UCI
  • Vacaturestop
  • Bezuiniging op projecten voor 2020 en volgende jaren
  • Aanpassing van alle solidariteitsprojecten voor nationale bonden (de UCI organiseert een reeks stimuleringsprojecten in landen zonder fietscultuur, red.)
  • Invoeren van virtuele vergaderingen voor het Management Comité, UCI Commissarissen en seminars (besparing op reiskosten, red.)
  • Heroverwegen van verbintenissen met service providers voor evenementen, consultants en andere faciliterende partijen

Lappartient roept op tot eenheid
“Onze internationale bond gaat door een nooit eerder vertoonde crisis”, zegt UCI-voorzitter David Lappartient in een persstatement. “De inactiviteit raakt atleten, teams, organisatoren, partners en een grote meerderheid van de organisaties die onze sport levendig houden. De UCI blijft hier niet van gespaard. Het uitstellen van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio, de veelvoud aan verplaatsingen of afgelastingen van wedstrijden op de UCI kalender en de onzekerheid over het tweede gedeelte van het seizoen hebben grote impact op de sport en in het bijzonder op de UCI.”

“Het is tijd voor de wielerfamilie om zich te verenigen en in eenheid onze sport voor te bereiden op herstel van deze gezondheids- en economische crisis Deze keuzes zijn moeilijk maar noodzakelijk als we de wielersport na het coronavirus willen heropbouwen. ”

Dit artikel delen:

12 Reacties

IlPirata 9 april 2020 om 14:17

Wat lenen bij ASO dan maar? (met minimale rente).

KnightBiker 9 april 2020 om 14:22

Ik neem aan dat de ASO nu ook zware verliezen draait, en als de Tour niet doorgaat helemaal.

kleomantre 9 april 2020 om 15:11

dat ze zware verliezen lijden is niet erg relevant.

Wat wel relevant is hoeveel reserve ze hebben, hoe lang ze kunnen uitzingen zonder of bijzonder weinig inkomsten en hoe makkelijk ze toegang hebben tot tijdelijke financieringsmogelijkheden dat voor de langere termijn geen gevolgen heeft.

Ik word ook moe van al die grote bedrijven die nu dwepen met och-het-is-zo-erg terwijl dat reuze meevalt. Natuurlijk gaan ze nu of achteraf mensen ontslaan maar dat is enkel omdat het rendementsdenken in de bestuurskamers prevaleert. De bonus hangt namelijk meestal niet af van of het bedrijf de zware tijd heeft overleefd, maar hoeveel rendement er is gemaakt (of rendementsverlies is beperkt).

FDJ 9 april 2020 om 15:24

Las in de biografie van Dominik Nerz, die ik op dit moment lees, dat ASO een omzet draait van 230 miljoen euro. Hiervan is ruim de helft aan inkomsten uit de Tour de France. De Vuelta neemt nog een ander aanzienlijk deel opzich. Het belang van de Tour door laten gaan is dus groot.

Romāns Vainšteins 9 april 2020 om 15:38

Uiteraard, straks gewoon de grootste koersen voorrang

guyremgabdel 9 april 2020 om 20:22

FDJ en RV : jullie zijn veronderstel ik Nederlanders en kijken dus quasi nooit op franse zenders naar het journaal wat wij belgen wel doen ? Gewoon volgende ter info. Vanavond in het journaal op alle franse zenders werd medegedeeld dat president Macron de maatregelen in F nog gaat verstrengen de komende weken vanaf maandag. Zo zal je enkel nog mogen buitenkomen met mondmasker en wil men met een app testen wie coronavrij is, zoals in A. Grenzen blijven sowieso gesloten.

Kelder is de Man 9 april 2020 om 20:31

Mooi op tijd.

Romāns Vainšteins 9 april 2020 om 20:38

Wat duidelijk is in ‘F’ is dat ze de ic capaciteit en stuk minder ruim (opgeschaald) hebben en zo in hetzelfde schuitje als I en S aan het belanden zijn.

KnightBiker 9 april 2020 om 14:20

Vergaderingen op afstand: geen snoepreisjes meer voor de Bobo’s

Wel jammer dat er op een aantal sociale projecten moet worden bezuinigd, maar ze besparen ook op het eigen salaris, dus een goed overwogen pakket maatregelen lijkt het.

Derierre de la course 9 april 2020 om 16:22

Het zou met total niet verbazen wanneer de Bobo’s niet onder de dagelijkse leiding vallen en zodoende geen salaris inleveren.

Inderdaad dit is een vervelende suggestieve opmerking.

rovi 9 april 2020 om 17:06

Vergaderen op afstand moest sowieso al met alle corona-maatregelen… Maar altijd mooi dat je het nu als bezuinigingsmaatregel kan presenteren.

Cyclinglife 9 april 2020 om 19:20

Hopelijk zien ze in dat het geld spaart en gaan ze het voortaan zo doen. Dan kunnen de bedragen naar beneden en dan vooral van de kleinere koersen zodat die makkelijker overleven en een naam kunnen opbouwen. Maar ook jeugd kunnen opleiden. Of meer naar het vrouwenwielrennen

Headlines

Materiaalzone

Populair