UCI en WADA laten zaak tegen Kreuziger vallen

vrijdag 5 juni 2015 om 18:09
UCI en WADA laten zaak tegen Kreuziger vallen

De UCI en het WADA hebben de zaak tegen Roman Kreuziger laten vallen. Dat lieten de partijen op vrijdag weten middels een persbericht. Er zou nieuwe informatie binnengekomen zijn, die verdere vervolging van de Tsjech niet langer nodig maakt.

Voor de Tour de France van vorig jaar werd Kreuziger op non-actief gesteld wegens verdachte waarden in zijn bloedpaspoort. Ondanks vrijspraak van het Tsjechisch Olympisch Comité zette de UCI door en werd de zaak richting het internationaal sporttribunaal CAS gebracht. Kreuziger zelf hield altijd vol onschuldig te zijn en ging ver om dit te bewijzen. Zo liet hij zich onderzoeken in de Mayo Clinic, de grootste medische non-profitorganisatie in de Verenigde Staten, en liet hij na afloop weten dat de resultaten hem vrijpleitten.

Of dit de ‘nieuwe informatie’ is waarop de UCI doelt, is niet geheel duidelijk. Wel is duidelijk dat zowel de internationale wielerbond als het WADA nu definitief geen zaak meer hebben tegen Kreuziger en de man van Tinkoff-Saxo dus weer vrijuit kan koersen, zonder dat hem een zwaard van Damocles boven het hoofd hangt.

De UCI en het WADA lieten verder weten geen commentaar te willen leveren op de kwestie.

Dit artikel delen:

28 Reacties

Turtlehead 5 juni 2015 om 18:13

Nou breekt mijn klomp.
T zal wel info uit Rusland zijn.

0
Lalsacien 5 juni 2015 om 18:14

Tja, dit maakt de acties van de UCI en de WADA niet echt geloofwaardig! Als je iets doet doe het dan goed! Laat het anders achterwege!

0
raleigh 5 juni 2015 om 18:15

Hoera, het onrecht zegeviert dankzij de vermaarde Mayo-kliniek! We zijn wet terug bij af. Achteraf kunnen verklaren waarom er afwijkende waarden zijn gevonden; het Armstrong 2.0 denken krijgt weer de ruimte!!!!! waardeloos dus en slappe hap.

Nabrander: Saxo/Kreuzinger een schadeclaim laten indienen wegens het niet starten in de Tour vorig jaar en de geleden imagoschade van het team en renner. Dat zal ze leren, zomaar iemand ten onrechte beschuldigen……

0
klootje kriekeljon 5 juni 2015 om 18:21

Ja 2015 is tot nu toe een jaar van teleurstellingen als het om dopingpreventie gaat.

0
Turtlehead 5 juni 2015 om 18:36

Aan de andere kant: mss heeft ie wel altijd brandschoon gekoerst. HAHAHAHAHA.

0
markd 5 juni 2015 om 18:43

ik ken het dossier niet, maar de originele Mayo- clinic wel . Topkwaliteit

0
schipperaar 5 juni 2015 om 18:55

Geld lost alles op.

0
TeamNL 5 juni 2015 om 19:06

Het grijze gebied is enorm in de wielersport. Ze zoeken de grenzen op en je moet je misschien afvragen op de zondaars vorig jaar bij Astana niet gewoon proefpersonen waren. Wanneer bepaalde waarden afwijkend zijn wordt er vaak ineens een medische verklaring of iets anders bijgehaald om deze waarden te verantwoorden.

De UCI en WADA zijn misschien wel net zo corrupt als de FIFA. Alles draait om geld…

0
Gompie 5 juni 2015 om 19:12

Bah, wat een nare reacties weer zeg! In het wielrennen is de renner zelfs schuldig als hij onschuldig blijkt te zijn! Het hele dopingverhaal is medisch zo ingewikkeld en er zitten zoveel haken en ogen aan, dat ik het schokkend vind om zomaar te oordelen over gevallen waarva je de ins en outs helemaal niet kent. Als je in het wielrennen alleen maar bezig bent met verdenkingen van doping, zoek dan lekker een andere sport op, zaols voetbal, waar vrijwel nooit sporters van doping beschuldigd worden!
Ik vind het in ieder geval top dat Kreuziger onschuldig is bevonden. Niets is zo naar als eindeloos moeten vechten voor je onschuld;hopelijk kan hij zich nu weer helemaal richten op zijn vak!

0
Tuttipazzi 5 juni 2015 om 19:18

nieuwe informatie=zak geld van Oleg?

0
DirkDeWolf 5 juni 2015 om 19:23

Ik pretendeer niet, zoals anderen hier, zeker te weten of Kreuziger al dan net schuldig is. Ik vind het wel uitermate onbevredigend dat de UCI in dit geval zulke vage persberichten uitgeeft. Zo blijft iedereen die niet direct betrokken is met vragen zitten, zoals:
– waar was de oorspronkelijke verdenking op gebaseerd?
– waarom zag de Tsjechische bond dit niet als ernstig maar de UCI en WADA wel?
– op basis waarvan herzien ze nu hun mening?
– wijken de waarden in het bloedpaspoort nu wel of niet af?
– is een bloedpaspoort überhaupt nog wel een goede manier om doping tegen te gaan?

0
Onie 5 juni 2015 om 19:44
Quote:
Mayo Clinic

Iban?

0
řezník 5 juni 2015 om 19:59

Goed nieuws, kan hij dit geouwehoer achter zich laten en weer vrij in het hoofd koersen. Waardoor zijn prestaties ook weer wat beter kunnen worden. Kreuziger is een goede renner en is onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

0
Tutu888 5 juni 2015 om 20:26

Volledig eens met DirkDeWolf!

0
kelderbelg 5 juni 2015 om 20:42

Naïef = lief

0
Orakel 5 juni 2015 om 20:53

Inderdaad een vaag persbericht, met name de volgende zin die zelfs kan impliceren dat er nu een positief plasje ligt, waardoor de zaak van het bloedpaspoort de prullenbak in kan…

"Er zou nieuwe informatie binnengekomen zijn, die verdere vervolging van de Tsjech niet langer nodig maakt".

0
albertooo 5 juni 2015 om 21:03

Best wel een lachertje dit, Kreuziger heeft zijn hele carrière bij shady artsen gezeten, dus je zou denken dat het BP hem wel kan pakken. Weggegooid geld.

0
Polleke 5 juni 2015 om 21:24

Zo*n vage berichtgeving zet de deur richting speculatie wagenwijd open….De UCI moet zijn oude reputatie van zich afgooien en duidelijk communiceren over het waarom van deze wending….

0
Omhoog73 5 juni 2015 om 21:50

Sepp Blatterson geeft geen commentaar? Het begint steeds meer op de FIFA te lijken :(

0
Jovic 5 juni 2015 om 22:06

Wat mij betreft begint Kreuziger een zaak tegen Wada en de UCI. Ergveel inkomsten mis gelopen door deze rot geintjes.

0
MathijsMollema 5 juni 2015 om 22:15

Betekend dit dat Kreuziger de tour rijdt?

0
jan jansen 5 juni 2015 om 22:56

” Er zou nieuwe informatie binnengekomen zijn, die verdere vervolging van de Tsjech niet langer nodig maakt” Een grote zak met geld van Tinkoff.

0
Andy Schleck 5 juni 2015 om 23:29

Gaat lekker, eerst bij greg van avermaet en nu bij kreuziger. Hard roepen maar voorlopig zetten ze zich alleen maar voor schut

0
zoetepap 6 juni 2015 om 00:59

Dit is te gek voor woorden. En nog gekker als Fifa. Alsof de UCI zich loskoppeld van het wielrennen. Eerst Astana,nu Tinkof. Blijkbaar hebben de Russen de touwtjes in handen. En is Cookson een speeltje van Makarov. Binnenkort lezen we nog het volgende; De UCI wenst zich terug te trekken uit de wielersport. Ze willen er niet over praten. Cookson biedt functie aan hoogste bieder aan. Wada & MPCC worden mee opgedoekt. ASO wordt de nieuwe overkoepelende heerser met 20 WT-ploegen en dito afgevaardigen. Alle andere organisatoren moeten toestemming krijgen of geen koers. Alle doping en/of medische begeleiding wordt toegelaten op eigen risico. Armstrong en alle anderen krijgen zeges terug. Oja Ricco mag per direct terug. En Ferrari en Fuentes worden in ere hersteld. Voor stayeren aan de auto en fietsen op brommertjes wordt een apart klassement en prijs gemaakt. Alle treinen moeten stoppen tot na de reclamestoet of rechtsomkeer maken. De nieuwe preses zal gekozen worden eind 2016 als de Tour voor het eerst aankomt op het Rode Plein na een potje Russische Roulette tussen Vino en Tinkof.

0
Casperge 6 juni 2015 om 01:27

Het verhaal van Kreuziger rammelt aan alle kanten, als hij altijd die medicijnen gebruikt waarom zijn er dan schommelingen? Duidelijk dat het alleen gebruikt word wegens de positieve bijwerkingen en weer komt er een renner onterecht weg met zijn bedrog. Geheel toevallig weer bij de ploeg van de idiote Rus en liegende Spanjaard.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone