UCI denkt aan samenwerking met internationaal antidopingbureau

vrijdag 18 oktober 2019 om 16:55
UCI denkt aan samenwerking met internationaal antidopingbureau

foto: Cor Vos

Het gebruik van doping: het is en blijft een groot probleem binnen de wielersport. De internationale wielerunie onderzoekt dan ook de mogelijkheid om een samenwerkingsverband op te starten met het internationale antidopingbureau ITA, zo laat de UCI weten in een persbericht.

De ITA (International Testing Agency) werd vorig jaar opgericht door de Olympic Movement, met hulp van het Wereld Anti Doping Agentschap WADA. Op dit moment heeft het anti-dopingagentschap ITA de leiding over antidopingprogramma’s van maar liefst veertig organisaties, waaronder enkele internationale federaties.

De internationale wielerunie onderzoekt nu de vruchtbaarheid van een mogelijke samenwerking, aangezien de ITA maar liefst veertig experts op het gebied van anti-doping in dienst heeft. De UCI wil graag weten wat de voordelen zijn van een meer globale aanpak van dopinggebruik, bijvoorbeeld op het gebied van onderzoek en innovatie.

Dit betekent echter niet dat de wielerunie geen gebruik meer zal maken van de expertise van antidopingbond CADF, dat in opdracht van de UCI renners op doping controleert. De bond is ook volgend jaar verantwoordelijk voor het antidopingprogramma binnen het wielrennen. De UCI zal begin 2020, tijdens het WK veldrijden in Dübendorf, laten weten hoe de gesprekken zijn verlopen met het ITA.

Dit artikel delen:
# Doping# ITA# UCI

3 Reacties

west 18 oktober 2019 om 17:24

Want bij die andere internationale federaties gaat het zo lekker?

0
debarreman 18 oktober 2019 om 19:48

Altijd maar weer het onduidelijke gebruik van het woord ‘globaal’. Inderdaad, laten we het eens oppervlakkiger aanpakken.
Doe dan maar mondiaal.

0
SolitaryShell 18 oktober 2019 om 20:15

Lijkt me niet verstandig om nu verder naar de WADA te schuiven, die zijn de weg al een tijdje compleet kwijt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone