UAE Tour stopgezet vanwege coronavirus: twee stafleden besmet

donderdag 27 februari 2020 om 23:50
UAE Tour stopgezet vanwege coronavirus: twee stafleden besmet

foto: Cor Vos

De UAE Tour wordt stopgezet vanwege het coronavirus. Vanwege twee infecties bij stafleden van een wielerploeg heeft de organisatie uit voorzorg de laatste twee etappes afgelast.

Renners hebben van de autoriteiten te horen gekregen dat zij het hotel niet mogen verlaten. Alle renners en ondersteunend personeel zullen getest worden op het virus.

Jumbo-Visma, Mitchelton-Scott, Israel Start-Up Nation en Chris Froome (die deel uitmaakt van het deelnemersveld) meldden de afgelasting op Twitter. Niet veel later volgde ook de bevestiging vanuit de organisatie.

Update 23.35 uur

In een statement van het Abu Dhabi Sports Council wordt bevestigd dat de UAE Tour niet meer verder gaat. Twee Italiaanse deelnemers zouden positief getest zijn op het coronavirus. Of het gaat om twee renners, is nog niet bekend. Eerder werd door Italiaanse media gemeld dat het om stafleden van UAE Emirates zou gaan.

“Deze beslissing is genomen om de veiligheid van alle deelnemende renners te waarborgen. Veiligheid staat bovenaan de lijst van prioriteiten”, aldus het Sports Council. Waar nodig zullen de nodige procedures in gang worden gezet, bijvoorbeeld door besmette mensen in quarantaine te plaatsen. Dat laat het Ministerie van Volksgezondheid van de Verenigde Arabische Emiraten weten.

Update 23.53 uur

Twee Italiaanse stafleden van een deelnemende wielerploeg zijn getroffen door het coronavirus. Dat bevestigt de organisatie van de UAE Tour in een officieel persbericht. Alle andere mensen in het hotel, waaronder renners en andere stafleden, worden gecontroleerd.

Dit artikel delen:

109 Reacties

Ivanoviclover 28 februari 2020 om 12:42

Volgens Patrick Lefevere zijn er intussen niet twee, maar vier gevallen van corona in de UAE Tour. “Er is één geval bij Bahrein-McLaren, één bij Groupama-FDJ en twee gevallen bij UAE-Team Emirates. Ik weet niet of dat renners of personeelsleden zijn. Er zijn op dit moment te weinig testkits en dus worden enkel de mensen gecontroleerd die ziektesymptonen vertonen.” – HLN

Ivanoviclover 28 februari 2020 om 15:19

Ook Mørkøv mag zijn hotel in Berlijn niet uit en moet getest worden.

Ultras100 28 februari 2020 om 14:59

Ja kleo, en daarom heeft de mens oa vangrails, stoplichten, airbags, gordels, belijning, lantarenpalen, drempels, rotondes, en spiegels ontwikkeld…
Dit om de maatschappij zo veilig mogelijk te maken… Dit kan wat jou betreft weer verwijderd worden omdat er meer mensen sterven aan ouderdom dan aan verkeersongevallen..?

Headlines

Materiaalzone

Populair