UAE-manager Allan Peiper: “Jammer om na Aru ook Formolo te verliezen”

woensdag 9 september 2020 om 13:25
UAE-manager Allan Peiper: “Jammer om na Aru ook Formolo te verliezen”

© Cor Vos

Eerder verloor kandidaat-Tourwinnaar Tadej Pogačar al ploegmaat Fabio Aru. Gisteren zag hij met Davide Formolo nog een helper uitvallen. UAE-manager Allan Peiper blijft positief. “Het wordt nu kwestie om de energie van de manschappen die we wel nog hebben, goed te verdelen.”

David Formolo viel gisteren weg met een sleutelbeenbreuk. “Eén dezer moet hij geopereerd worden, want het is geen ‘mooie’ breuk”, vertelt UAE-manager Allan Peiper aan Sporza. “Jammer dat we Davide kwijt zijn. Niet alleen omdat hij diegene was die Pogačar moest bijstaan in de bergen, maar ook omdat hij voor sfeer en humor in de ploeg zorgde.”

Eerder verdween ook al Fabio Aru uit de Tour. “Hoe we dat nu gaan opvangen? We gaan de energie van de manschappen die we nog overhouden zo goed mogelijk moeten verdelen”, zegt Peiper. “Het grootste gevaar schuilt echter op de momenten dat Tadej pech zou hebben. Een val of een lekke band in de finale, dan is de kans reëel dat hij het zelf moet oplossen.”

Col de la Loze beslissend?
De teammanager van UAE vermoedt dat gelijklopende belangen dan wel een oplossing kunnen bieden. “De belangen van de ene kunnen soms ook de belangen van een ander zijn. Maar dat gaan we later zien. Vanaf vrijdag, al vermoed ik dat de beslissing pas volgende week zal vallen. In de koninginnenrit over de Col de la Madeleine, met aankomst op de Col de la Loze.”

Ook Pogačar zelf kwam gisteren ten val, maar de schade is zeer beperkt. “Hij kan ondertussen alweer mopjes maken”, lacht Peiper. “Hij is eigenlijk gevallen over en op renners die al op de grond lagen. Meer dan wat lichte schaafwonden heeft hij niet.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

peterwinnen 9 september 2020 om 13:53

Peiper, de man die vond dat Podgacar niet moest aanvallen omdat hij anders niet langer een outsider is. Het kromme denken aan een ploegleider.

0
Dion 9 september 2020 om 13:58

En dat doet terzake omdat??

0
xistnc 9 september 2020 om 14:06

Pod-wie?

0
peterwinnen 9 september 2020 om 14:14

Of het ter zake doet weet ik niet, maar ik erger me kapot aan zo’n mentaliteit. Niet winnen, omdat je anders geen outsider meer bent. Hoe krom wil je het hebben?

0
Lionel Gesink 9 september 2020 om 14:00

Ik kijk nu al uit naar Col de la Loze! 3 weken geleden gefietst en wat een brute Col is dat:-) Het gaat met name om de laatste 7 km waarbij ze op een geasfalteerd geitenpad terecht komen. Mega smal, mega onregelmatig en mega steil! De laatste 4 km zijn helemaal erg met constant stukken van tussen de 16 en 20,5%!

0
Dikke Vrouw 9 september 2020 om 14:17

Dus wachten tot de laatste 4km?

0
Lionel Gesink 9 september 2020 om 14:51

@Dikke Vrouw

Zodra ze het geitenpad op gaan, zo’n 7 km onder de top word het erg smal en bochtig dus op zich ideaal voor een aanval. Enige reserve voor de laatste 4km is echter inderdaad wel nodig want daar kan nog met minuten gesmeten worden. De lichtgewichten zijn in het voordeel dus ik verwacht dat Bernal hier goede zaken gaat doen!

0
Cochise 9 september 2020 om 15:30

Geeft Peiper nu openlijk toe dat ze een andere ploeg gaan zoeken die wat klimmers kan uitlenen voor Pogacar?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone