‘UAE Emirates ziet in George Bennett mogelijke helper Pogacar’

vrijdag 2 juli 2021 om 10:06
‘UAE Emirates ziet in George Bennett mogelijke helper Pogacar’

foto: Cor Vos

UAE Emirates blijft zoeken naar versterking van de klimploeg rond kopman Tadej Pogačar. Een van de opties die daarbij de revue passeert voor volgend seizoen is George Bennett van Jumbo-Visma. Dat meldt La Gazzetta dello Sport.

Bennett loopt bij Jumbo-Visma uit zijn contract. De Nieuw-Zeelandse klimmer rijdt al sinds 2015 voor de Nederlandse WorldTour-formatie. Eerder dit seizoen wist hij de nationale wegtitel op te eisen. Zijn kopmanschap in de Giro d’Italia liep op niets uit, maar desondanks werd Bennett elfde in het eindklassement.

Eerder werd al bekend dat UAE Emirates dicht is bij het aantrekken van Finn Fisher-Black. De 19-jarige landgenoot van Bennett rijdt momenteel bij de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, maar hij lijkt een profcontract bij de ploeg uit de Emiraten boven een verbintenis met de Nederlandse formatie te verkiezen.

Dit artikel delen:

30 Reacties

kelderfan 2 juli 2021 om 10:18

Dat zal niet in dank worden afgenomen bij TJV, die toch aangeeft wel voorzichtig vooruit te kijken.

S. Morgenstern 2 juli 2021 om 10:19

Logisch vanuit UAE om een pure klimknecht van zijn niveau te willen halen. Die hebben ze buiten Majka (mits terug op niveau) voor het hooggebergte eigenlijk nog niet echt (Formolo vind ik daar een stuk minder).

Ik vind het voor Bennett echter geen ploeg die bij hem past, totaal niet zelfs, met zijn uitgesproken mening en de mensen die daar rondlopen. Gun hem financieel de klapper wel natuurlijk.

Elvs 2 juli 2021 om 10:21

Dat dacht ik ook gelijk toen ik het bericht las. Het lijkt me totaal geen ploeg voor George Bennett. Ik zie dit niet gebeuren eerlijk gezegd.

El Tractor 2 juli 2021 om 10:22

Ach, ik denk dat zelfs iemand met z’n uitgesproken mening als George met alle liefde zijn principes opzij wil zetten als daar een flinke zak geld tegenover staat.

S.t.B 2 juli 2021 om 12:42

Ook zeer benieuwd of ons George de über atheïst bereid is een oogje dicht te knijpen voor een opdrachtgever die atheïsten van flatgebouwen gooit.

El Tractor 2 juli 2021 om 10:20

Vreemde poll. Op financieel gebied is het natuurlijk een hele dikke stap vooruit voor Bennett, en dat lijkt me ook de enige echte reden waarom hij deze stap eventueel zou maken.

Hij heeft ook altijd gezegd dat hij het heel erg naar zijn zin heeft bij Jumbo en dat de enige mogelijke reden om te vertrekken is dat hij wat meer voor eigen kans zou willen rijden. Nou, dan moet je niet naar UAE gaan, want daar wordt hij gewoon knecht #3 voor Pogi.

Massimo Bataille 2 juli 2021 om 11:36

En wat is zijn toekomst bij Jumbo dan?
Heeft al paar keer zijn kans gehad als kopman en het is er jammergenoeg nog niet veel uit gekomen.
En bij Jumbo kan hij in principe ook knecht nummer X zijn voor Roglic.
Ze hebben ook al kruijswijk en tegenwoordig hebben Foss, Kuss en Vinegaard ook al mooie dingen bergop laten zien. Hoelang willen zij 100% in dienst rijden?

arviidd 2 juli 2021 om 10:22

Bennet hoort gewoon bij Jumbo! Doe het aub niet.

josi 2 juli 2021 om 10:25

Financieel zal het wel aantrekkelijk voor Bennett zijn, maar vanuit sportief oogpunt betwijfel ik of dat voor hem de juiste keus is.

xistnc 2 juli 2021 om 11:12

Precies dit.

George staat op een soort kruispunt. Hij heeft vaak de ambitie uitgesproken om voor eigen kans te mogen rijden maar nog vaker heeft hij dat niet of nauwelijks waargemaakt. Dan schikte hij zich maar weer in zijn schaduwrol.

Als hij permanent voor die schaduwrol wil kiezen, kan hij dat maar beter tegen een zo hoog mogelijk salaris doen. Gezien de ontwikkeling van Kuss, Vingegaard en Foss is de kans groot dat hij op dat vlak bij TJV niet al te veel hoeft te verwachten.

VerstandOpNul 2 juli 2021 om 10:26

Vorig jaar was hij inderdaad een uitstekende helper voor Pogacar!
Net als heel TJV overigens..

Johnny7 2 juli 2021 om 10:27

Succes bij UAE. Ik zou deze man laten gaan. Hij is steeds minder goed gaan klimmen de laatste 2 jaren. Begrijp me niet verkeerd, tot 2019 (ongeveer) vond ik hem 1 van de betere renners. Een superknecht die ook zelf top 10 zou kunnen rijden. Maar hij heeft de laatste 2 jaren niet veel meer laten zien. Moest er snel af en heeft weinig kunnen knechten. Ik denk dat ze makkelijk een goede vervanger kunnen aantrekken.

Wat betreft UAE, soort Majka verhaal. 2 jaar geleden goede knecht geweest maar nu…

Dikke vrouw 2 juli 2021 om 10:35

Majka moete we nog maar even zie ik denk wel dat die op de agspraak zal zijn

Poeksel 2 juli 2021 om 10:38

Winst in Gran Piemonte, tweede plek in Lombardije, johnny7 vindt dat het weinig voorstelt.

S. Morgenstern 2 juli 2021 om 10:38

Bennett was vorig jaar tot de val in de eerste week van de Tour de France echt niets minder dan in de jaren ervoor. Ik denk zelfs dat hij nooit beter was. Daarna ook in de Vuelta weer aardig op niveau (twaalfde als knecht van Roglic), ondanks die zware Tour de France.

Ronellenfitsch 2 juli 2021 om 10:53

2020 anders beter dan ooit. 2021 niet, maar ben nog wel benieuwd naar een evt Italiaans najaar

Dolledriesoldebroek 2 juli 2021 om 10:41

Dat de toekomst voor Georgie B bij Jumbo als kopman er niet best uit ziet met de opkomst van Foss, Bouwman en Vingegaard, lijkt mij logisch.

Maar naar UAE gaan is echt geen vooruitgang, genoeg andere ploegen waar die zijn doelen nog kan najagen als kopman. Qhubeka, Alpecin etc etc..

S. Morgenstern 2 juli 2021 om 10:52

Afgelopen Giro had hij bij UAE uitstekend als kopman uitgespeeld kunnen worden en volgens mij zijn er daar ook minder renners die zichzelf als alternatief aandienen. Sportief lijkt dit me dus niet noodzakelijk een achteruitgang.

Derierre de la course 2 juli 2021 om 12:03

Ik denk dat hij zowel financiëel als in kopmankansen bij UAE op vooruit zal gaan. Sportief wellicht niet. Ik weet ook niet hoe sfeergevoellig hij is.

Dolledriesoldebroek 2 juli 2021 om 13:05

Denk dat die te vergelijken is met Mollema en zijn kwaliteiten meer in het eendags klimwerk liggen als in het rondewerk.
En daar hebben ze er bij UAE al wel genoeg van met Costa, Formolo, Ulissi en Hirschi.

Derierre de la course 2 juli 2021 om 14:02

Ja ik doelde meer op de kopman in rittenkoersen inderdaad.

YogiBear 2 juli 2021 om 10:45

Ik zou het jammer vinden als Bennett gaat, maar mocht hij fors meer kunnen verdienen bij UAE kan ik het mij gewoon goed voorstellen vanuit zijn perspectief. Zo langzamerhand (als alle transfer verhalen kloppen) moeten we gaan accepteren dat UAE wellicht een soort tweede Ineos gaat worden, waarmee je op de transfermarkt niet gaat kunnen concurreren. TJV zal dan slimmer moeten handelen en hopelijk wat renners kunnen binnen halen die zich goed door ontwikkelen. Meer risicovol, maar met minder geld zul je ook wat meer risico’s moeten nemen.

Quincy Adams 2 juli 2021 om 11:04

Bij TJV wordtie aan alle kanten voorbij gereden; dat zie ik bij UAE niet gebeuren aankomende 2 jaar. Ik kan me voorstellen dat hij meer zekerheid heeft als (mede-)kopman in Giro of Vuelta bij UAE.

nickdt 2 juli 2021 om 11:04

UAE het nieuwe Ineos, meesterknechten wegkopen bij de concurrentie omdat ze bang zijn.

KimJungPoels 2 juli 2021 om 11:17

Lijkt ook wel een beetje op Jumbo.

Quincy Adams 2 juli 2021 om 11:31

@KJP wie kochten ze dan? Doel je op Dennis?

KimJungPoels 2 juli 2021 om 11:54

Ja, of is dat geen meesterknecht van de concurrentie?

ssj 2 juli 2021 om 13:37

Bij beide teams gaat het om 1 geval. Dat kun je nog moeilijk zeggen dat ze de kant van Sky op gaan…

Titaantje 2 juli 2021 om 16:38

Jammer dat hij niet naar BikeExchange gaat, daar is ruimte voor een klimkopman en qua nationaliteit past dat uiteraard uitstekend.

Turtlehead 2 juli 2021 om 17:06

Strik erom en doei.
Niet stabiel genoeg om topper te worden in Grote Rondes of om een ploeg op te bouwen.

Headlines

Materiaalzone

Populair