Jumbo-Visma raakt toptalent Finn Fisher-Black kwijt aan UAE Emirates

dinsdag 29 juni 2021 om 11:07
Jumbo-Visma raakt toptalent Finn Fisher-Black kwijt aan UAE Emirates

foto: Cor Vos

Finn Fisher-Black zal volgend seizoen niet meer in het tenue van Jumbo-Visma koersen, zo meldt Het Nieuwsblad. De 19-jarige Nieuw-Zeelander, die nu nog uitkomt voor de opleidingsploeg van de Nederlandse formatie, vertrekt naar UAE Emirates.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Volgens onze bronnen deed ook Jumbo-Visma hem een goed voorstel, maar de Nederlandse formatie kon en wilde niet opboksen tegen een financieel exorbitant voorstel van UAE Emirates. Voor Jumbo-Visma is het vertrek van Fisher-Black een gevoelig verlies, voor UAE Emirates is het een zoveelste voltreffer op de transfermarkt.

Fisher-Black, die op 21 december twintig kaarsjes mag uitblazen, timmert de laatste jaren flink aan de weg. Dit seizoen liet hij al mooie dingen zien namens de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Zo pakte hij twee etappes in de New Zealand Cycle Classic en won hij de meerdaagse Istrian Spring Trophy in Kroatië. Ook kroonde hij zich tot Nieuw-Zeelands kampioen tijdrijden bij de beloften.

Eerder deze maand maakte hij bovendien indruk tussen de grote jongens in de Baloise Belgium Tour. Fisher-Black eindigde knap als derde in de individuele tijdrit, achter Remco Evenepoel en Yves Lampaert, en werd uiteindelijk vierde in het eindklassement.

Dit artikel delen:

48 Reacties

pjotrFoss 29 juni 2021 om 11:10

Pohh gemiste kans dit wel hoor. Goede transfer voor uae.

0
T80JZ 29 juni 2021 om 11:22

Hoezo gemiste kans? TJV kan financieel niet opboksen tegen UAE en heeft in deze situatie dus geen kans gehad tegenover UAE.

0
Renaissance 29 juni 2021 om 11:36

Nee joh, dit is een hartstikke groot talent, maar zo hebben zij er nog wel een paar rondfietsen. Ik hoop dat gebroeders Van Dijke de overstap mogen maken, die zijn minstens zo getalenteerd.

0
Turtlehead 29 juni 2021 om 12:13

Tegen voetbal-beleid kun je niet op. ‘We kopen er drie en als er eentje top blijkt zijn we blij.’
Helaas is het geld in de wielrennerij na een paar jaar meestal toch op door een afhakende geldschieter.

0
Yeez 29 juni 2021 om 11:10

“Volgens onze bronnen deed ook Jumbo-Visma hem een goed voorstel, maar de Nederlandse formatie kon en wilde niet opboksen tegen een financieel exorbitant voorstel van UAE Emirates”.

Dan toch het nieuwsblad niet de volledige credits willen geven in deze ;)

0
xistnc 29 juni 2021 om 11:16

Als WF het daar leest en vervolgens toetst bij de ploeg, dan is deze formulering prima.

Anders niet.

0
Yeez 29 juni 2021 om 11:19

@xistnc zeker! Ik word alleen zo moe van die concurrentiestrijd tussen verschillende media in de wielerwereld. Een beetje kleinzerig als het om nieuwtjes en transfers gaat en de ander niks gunnen.

0
Derierre de la course 2 juli 2021 om 12:00

Ja volgens mij is dit gewoon je bronnen benoemen, wanneer WF dit niet doet is het weer gezeik in de comments omdat het niet in het bericht van het Nieuwsblad stond.

0
KimJungPoels 29 juni 2021 om 11:11

Hekel aan dit soort transfers. Opleidingsploegen hebben weinig nut als je er de vruchten zelf niet van kan plukken, en in die zin is het erg jammer dat dit soort renners dan naar een andere ploeg gaan.

0
Wheely 29 juni 2021 om 11:13

Binnenkort een transfersom in het wielrennen?

0
Al Phila 29 juni 2021 om 11:15

Iemand die einde contract is, heeft iha geen transfersom …..

0
xistnc 29 juni 2021 om 11:16

Opleidingsvergoeding hooguit, maar dat is dan in ieder geval iets.

0
Wheely 29 juni 2021 om 11:23

Opleidingsvergoeding zou dan redelijk zijn inderdaad maar ja dat is uiteindelijk ook niet waar ze het voor doen.

0
Glorious 29 juni 2021 om 11:16

Waar zit je dan voor op te leiden, zinloos.

Waanzinnig, het maakt Ineos en UAE allemaal niet uit, vreselijk veel geld en simpelweg gewoon iedereen halen die ze willen. BAH!

Als er niets veranderd geen buitenlanders meer halen in de opleiding of helemaal stoppen met dat.

Jumbo moet uitkijken, ik denk dat bv Kruiswijk niet veel meer gaat worden en ze moeten echt investeren in nieuwe renners om bij te blijven.

Edit redactie: Niet vloeken aub

0
ChefSpijker 29 juni 2021 om 11:31

We moeten nou niet doen alsof Jumbo zielig is tov UAE en INEOS. Die kapen toch zelf Foss ook weg bij opleidingsploeg Uno-X bijvoorbeeld? En als je geld hebt om Dennis te halen, kun je ook vast FFB wel betalen. Maar misschien vonden ze het geld dat FFB vroeg wel te veel voor zijn niveau?

0
T80JZ 29 juni 2021 om 11:39

Tegenover UAE, Ineos, en ook Bahrein, is iedere ploeg zielig. Valt financieel niet tegenop te boksen.

0
ChefSpijker 29 juni 2021 om 11:41

Bahrain toch zeker niet. Die moesten vorig jaar ook flink in de kosten snijden om te ‘overleven’. Die hebben de laatsten jaren ook vooral dure mannen laten gaan.

0
horsm 29 juni 2021 om 12:09

Het is natuurlijk niet altijd in te schatten of de talenten zich daadwerkelijk ontwikkelen tot toppers in de WorldTour. Dus ik begrijp dat de ploeg geen exorbitant bedrag wil neerleggen voor FFB.

Powless bleek bijvoorbeeld in de worldtour niet het megatatalent dat hij op een lager niveau leek, terwijl Kuss het juist op topniveau veel beter doet dan voorspeld.

In de jaren van de Rabo-opleidingsploeg werd ook steen en been geklaagd dat 'supertalenten' als Michel Kreder of Martijn Maaskant voor een andere WorldTour ploeg kozen, maar toen ze daar eenmaal reden bleek het verlies minder groot dan gedacht.

0
Quincy Adams 2 juli 2021 om 11:33

chefspijker. Uno-x is geen worldtour. Foss is een renner die doorgegroeid is naar de worldtour. Dat zijn appels en peren.

0
Murcia 29 juni 2021 om 11:20

Heel erg jammer want een echt toptalent, tegelijkertijd kun je een renner het niet kwalijk nemen dat hij overstapt zeker als het verschil in salaris immens is. Ik denk dat TJV voor een 19 jarige belofte renner niet over een bepaald bedrag heen wil.

Wijlen Andy Rihs wist als geen ander wat in het wielrennen de meerwaarde van opleiden binnen de ploeg zelf was maar ook dat zonder een opleidingsvergoeding je vaak voor helemaal niets de pareltjes zag weggaan naar de ploegen met meer geld. Niemand weet echter waar FFB over twee of drie jaar staat. Sivakov heeft tot nu toe ook nooit zijn status bij de jeugd kunnen inlossen.

0
Al Phila 29 juni 2021 om 11:22

Aparte transfer, omdat Tolhoek aan TSF wordt gelinkt en Bennet voor zover mij bekend nog niet verlengd heeft. Met het verlengen van Gesink, Kruiswijk en van Emden, met alle respect, heb je een aardige maar breekbare basis.

Hopelijk kunnen Oomen, Bouwman en Vingegaard daadwerkelijk doorstromen, en Foss en Kuss eens echt gaan bevestigen. Verder heb ik geen idee waar Dekker, Kooij, etc ingezet zouden moeten worden, veel verder dan de Vlaamse klassiekers kom ik niet. Bij TJV hangt het allemaal teveel af van 2 personen (net als bij AP).

0
xistnc 29 juni 2021 om 11:26

Het is maar net wat je onder ’transfer’ beschouwt. Einde contract is einde contract.

0
pjotrFoss 29 juni 2021 om 12:01

Benneth had toch tijdens de giro al verlengd?

0
Man met de hamer 29 juni 2021 om 12:05

Vingegaard en Foss komen er toch heel hard aan? Die twee zijn ook interessanter voor de sponsor Visma misschien. Van Dijke tweeling snel upgraden en ergens in België de nieuwe Evenepoel opduikelen.

0
Raafje 29 juni 2021 om 11:24

Wauw, bijna alle grote toptalenten lijken nu steeds naar UAE te gaan

0
Maenhout 29 juni 2021 om 11:38

Geen wieler-achterland maar wel heel veel geld en de bereidwilligheid om alles te kopen wat los en vast zit.

0
IlPirata 29 juni 2021 om 11:39

Kap hier eens mee UAE, jullie hebben Ayuso al binnengeharkt..

0
josi 29 juni 2021 om 11:40

Da’s wel balen, toch een groot talent die jongen. UAE begint zo een beetje het nieuwe Ineos te worden. Veel talent binnenhalen met een grote zak geld, waarvan er dan een aantal wel absolute top zullen worden. Voor niet al die talenten pakt het echter even goed uit en dan blijkt het vaak toch moeilijk om bij een andere ploeg de weg omhoog weer te vinden.

0
peervaneynthoven 29 juni 2021 om 11:43

De “sheikploegen” investeren niet in scouting en opleiding en laten anderen het “vuile werk” opknappen om daar via een enorme zak geld van te profiteren. “Money rules te world”. Bahrein en UAE zijn slechts “speeltjes” van miljardairs die weinig of niets met wielrennen hebben, net als de inwoners van die landen zelf, en laven zich aan de publiciteit voor dit MO gebied, dicht tegen Qatar aan overigens. Fijne vakantie als je daar graag naar toe gaat!
Jammer dat het zo gaat en niet goed voor het wielrennen dat het voetbal achterna gaat.
Het wielrennen van het “nieuwe normaal”.

0
Oblomov 29 juni 2021 om 11:55

Die Duitsers zullen ook weggeplukt gaan worden door Bora, als ze zich goed blijven ontwikkelen. Vertegenwoordigen meer sponsorwaarde voor een Duitse ploeg.

Beperk je gewoon tot Nederlands talent, die jongens vertegenwoordigen voor een buitenlandse ploeg juist minder sponsorwaarde dan voor jou (echt exceptionele talenten daargelaten).

0
martini151 29 juni 2021 om 12:02

Laten we hopen dat het niet hetzelfde gaat worden als bij het voetballen. Het zal alles een stuk saaier gaan maken

0
jvh93 29 juni 2021 om 12:02

Hier zie je weer het probleem dat veel ploegen hebben met het opleiden van renners, die vervolgens door andere teams worden weggekaapt. Opleidingsvergoedingen zullen ook een standaard moeten worden in het wielrennen om dit soort dingen te voorkomen of in ieder geval minder pijnlijk te laten zijn

0
Man met de hamer 29 juni 2021 om 12:06

Mee eens. Snel invoeren.
En als het echt uit de hand loopt, een salarisplafond als laatste redmiddel.

0
Anton van Valouwe 29 juni 2021 om 12:08

Bij Sunweb / D.S. M. lopen ze gillend weg heb ik begrepen, bij andere ploegen worden ze weggekocht.

0
Aart van Woud 29 juni 2021 om 12:12

Toen ik het laatst had over een salarisplafond werd ik hier helemaal afgemaakt door sommigen. Maar het is echt de enige optie om het wielrennen niet dezelfde kant als voetbal op te laten gaan. Of een maximaal budget per ploeg dat ze mogen uitgeven.

0
jooprioolpijp 29 juni 2021 om 14:06

Omdat ik om een of andere reden in een cynische bui ben: jazeker, opleidingsvergoeding, salarisplafond, zijn goede ideeën. En worden dus niet ingevoerd door de UCI. Waarom zou je, het gaat juist zo lekker.

0
nickdt 29 juni 2021 om 12:06

Kunnen ze niet invoeren dat iemand van een Opleidingsploeg eerst 2 jaar in de grote ploeg waar ze zijn opgeleid moeten rijden voordat ze verkassen.

0
ChefSpijker 29 juni 2021 om 12:40

Daar hebben de grote ploegen geen ruimte voor om elk talent 2 jaar op te nemen in de hoofdmacht.

0
Onie 29 juni 2021 om 12:08

Zonde, zou mooi zijn als er een opleidingsvergoeding kan komen. Volgens mij destijds ook de reden dat BMC is gestopt met opleidingsploeg.

Biedt wel meer ruimte voor de gebroeders Van Dijke voor doorstroming.

0
Anton van Valouwe 29 juni 2021 om 12:18

Want die hebben dezelfde kwaliteiten?

0
S.t.B 29 juni 2021 om 12:09

De sjeiks gaan vol door op het ingeslagen pad van toptalent wegkopen.
Opleidingsvergoeding mogen wij misschien dan wel als compensatie zien, maar als de wind goed staat en je heel goed luistert hoor je ze vanuit de Emiraten nog lachen om die bedragen.
Enge ontwikkeling die rechtstreeks uit het voetbal komt overgevlogen. Zelf opleiden is voor deze heren een te onzekere factor voor succes. Cherry-picking is veel effectiever, vooral als je schatkist bodemloos is.

0
Aart van Woud 29 juni 2021 om 12:16

Heel jammer, maar ik zie liever een gelijkwaardig Nederlands talent doorstromen. FFB mag dan een talent zijn, maar UAE mag ook maar een beperkt aantal renners onder contract hebben. Ze kunnen dus niet alle talenten opkopen. En of FFB zijn belofte gaat inlossen is ook maar zeer de vraag.

0
SprintMaster 29 juni 2021 om 12:28

Zo jong al kiezen voor het meeste geld. Triest.

0
jooprioolpijp 29 juni 2021 om 14:08

Helaas, dat is niet triest, dat is rationeel. Bij UAE rijden ze ook de stenen uit de …eh… woestijn.

0
kelderfan 29 juni 2021 om 15:02

Jammer dat Fisher-Black de overstap gaat maken naar UAE.

0
peervaneynthoven 29 juni 2021 om 17:37

Opleidingsvergoeding van????.Daar lachen ze om bij UAE.Overigens hebben ze ook al eerder het grootste talent van dit moment Ayuso binnengeharkt/binnengekocht.

0
luca77 29 juni 2021 om 20:37

Je hoopt dat renners op basis van opgebouwd vertrouwen en wederzijdse waardering kiezen voor de hoofdploeg.

FFB is blijkbaar een broodwielrenner die kiest voor het Paris Saint Germain van het wielrennen. FFB kan een paar jaar cashesn, UAE loopt geen gevaar. Baat het niet dan schaadt het niet.

0
Pole Pole 10 juli 2021 om 23:48

Gevoelig gezichtverlies voor Jumbo Visma. Ik hoop dat ze het UAE duur betaald proberen zetten in het peloton.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone