UAE Emirates wil Aru uitspelen in de Giro, Tourdeelname niet uitgesloten

UAE Emirates wil Aru uitspelen in de Giro, Tourdeelname niet uitgesloten

foto: Sirotti

zondag 30 december 2018 om 08:04

Fabio Aru stelde zich onlangs de vraag: de Giro d’Italia of de Tour de France? De Italiaan is er naar eigen zeggen nog niet uit, zijn werkgever UAE Emirates daarentegen wel. “We hopen dat hij in topvorm aan de Giro kan beginnen”, aldus teammanager José ‘Matxin’ Fernández. Die laatste sluit een Tourdeelname echter niet uit.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“De Giro blijft voor een Italiaan bijzonder, maar als ik alleen maar kijk naar mijn kwaliteiten, dan ligt de Tour me beter”, zo liet Aru ruim een week geleden weten. De laatste keer dat de klimmer de Franse ronde reed, was in 2017. Toen won hij overtuigend de eerste bergetappe met aankomst op La Planche des Belles Filles.

Aru droeg daarnaast twee dagen de gele trui, en eindigde als vijfde in het eindklassement. UAE Emirates is echter van plan om de 28-jarige renner uit te spelen in ‘zijn’ Giro d’Italia. “Vanaf de Ronde van Catalonië zal hij specifiek toewerken naar de Giro”, aldus Fernández in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Eerste keer Giro-Tour? 
Dit betekent echter niet dat een Tourdeelname uitgesloten is. “We zullen het later hebben over zijn wens om deel te nemen aan de Tour”, aldus de Spaanse teammanager. De kans is dus aanwezig dat Aru de dubbel Giro-Tour zal doen, voor het eerst in zijn carrière. Hij zal de Franse ronde dan waarschijnlijk beginnen als schaduwkopman, achter de Ier Daniel Martin.

Dit artikel delen:

3 Reacties

achterhoeker 30 december 2018 om 10:15

Zou mooi zijn als Aru ook weer mee kan doen om de prijzen.
Extra bliksemafleider voor de skybots dus voor Du Moulin en Kruiswijk ook goed dan…
Natuurlijk is niet alles te koop met Arabisch geld…de benen zullen het moeten doen

0
albertocontador1 30 december 2018 om 10:15

en dan hopen dat hij in de bergen weer zijn oude niveau kan halen

0
Polleke 30 december 2018 om 12:15

Hoop is niet de beste strategie maar met Aru kan je momenteel niet veel anders…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone