UAE Emirates schrijft Roglic nog niet af: “Twee minuten is niet heel veel”

woensdag 6 juli 2022 om 20:14
Video

Na vijf dagen in de Tour de France is Tadej Pogačar de beste klassementsrenner in het algemeen klassement. In de kasseienrit naar Wallers-Arenberg trok de Sloveen ten aanval en zag hij concurrent Primož Roglič meer dan twee minuten verliezen. “Maar de Tour is zo lang dat ze nog meerdere kaarten kunnen uitspelen. Twee minuten is dan niet zo heel veel”, zegt ploegbaas Mauro Gianetti van UAE Emirates tegen WielerFlits.

“Dit is een geweldige dag”, aldus Gianetti. “Ons doel was om geen tijd te verliezen, maar Tadej wint ruim tien seconden. Dat is geen groot verschil, maar hij deed het goed op de kasseien en kon de rit goed managen. Hij kwam alleen te zitten door de val van Brandon McNulty, maar hij had de situatie goed onder controle. Voor ons was het een geweldig goede dag.”

Pogačar reed ijzersterk rond in Noord-Frankrijk en koerste op de kasseien attent van voren. “Het plan was om hem op de eerste sectoren van voren te positioneren. Daarna kwamen de stroken snel achter elkaar. Het was daarna niet moeilijk om van voren te blijven. Tadej is goed in vorm en dus was het belangrijk voor ons om vooral vóór de kasseien het werk te doen”, legt Gianetti uit.

“Dat Primož tijd verliest door een valpartij buiten de kasseien, daar waren we bang voor. In deze ritten kan dat gebeuren. Maar de Tour is de Tour en morgen is er weer een dag. We moeten geconcentreerd blijven”, gaat hij verder. “Primož verliest ongeveer twee minuten, maar de Tour is zo lang dat ze nog meerdere kaarten kunnen uitspelen. Twee minuten is dan niet zo heel veel. Verder is er niet veel veranderd. Voor ons wordt het nu wel wat makkelijker, omdat we wisten dat we geen ploeg hadden voor de eerste vijf etappes.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

Pietspeed 6 juli 2022 om 20:31

Dat is een vriendelijke geste van Pogacar naar zijn compatriot.

Dikke Vrouw 6 juli 2022 om 20:53

Enge vent

reusjen 6 juli 2022 om 21:01

Lol, nee bijna niks 2 minuten. Wat een onzin, in principe is dat gewoon weg kans op de hoogste trede.

Quincy Adams (aka voorwiel) 6 juli 2022 om 21:21

Beetje respectvolle flauwekul. Maar wel flauwekul.

Jean Dumas 6 juli 2022 om 21:22

Mauro Gianetti, I rest my case.

Wheely 6 juli 2022 om 22:41

Met de slechtste ploeg op het vlakke als winnaar uit de bus komen na week 1, je zou voor minder.

Wielermop 7 juli 2022 om 05:48

Ja precies, de grootste kans lijkt voor Jumbo wel verkeken. Pogacar lijkt overigens op elk terrein uit de voeten te kunnen nu, geen zwak punt meer te vinden.

Mechia 7 juli 2022 om 07:35

2 minuten en een schouder uit de kom wel.

jv88 7 juli 2022 om 08:18

Idd hij is gehavend en dat ga je echt wel merken. Zou me niets verbazen als hij afstapt en weer op naar Vuelta gaat.

Wim Kruithof 7 juli 2022 om 10:12

Dat lijkt me ook prima te billijken. En dan volgend jaar weer vol op de Giro inzetten. Dat zou ik echt gaaf vinden. Met alle pijlen enkel op de Tour, doet de klassementskern zichzelf tekort vind ik.

Jumbo-Visma komt het toe één van de twee grootste rondes te pakken. En wat mij betreft, met de Giro de allermooiste.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone