UAE Emirates met speerpunten Costa en Ulissi naar Tour Down Under

UAE Emirates met speerpunten Costa en Ulissi naar Tour Down Under
zaterdag 6 januari 2018 om 13:51

UAE Emirates is de volgende ploeg die haar selectie voor de Tour Down Under heeft bekendgemaakt. De formatie uit de Verenigde Arabische Emiraten kan voor het algemeen klassement zowel Rui Costa als Diego Ulissi uitspelen. Voor de sprints is het uitkijken naar de ervaren Roberto Ferrari en de jonge Simone Consonni.

Voormalig wereldkampioen Costa zal zijn debuut maken in de eerste WorldTour-koers van het seizoen. “Ik wil deze wedstrijd leren kennen. Ik besef me echter wel dat ik zal moeten opboksen tegen renners die al in een zeer goede vorm steken, met name de Australiërs”, aldus de Portugees. De 28-jarige Ulissi kan daarentegen al wél bogen op enkele adelbrieven. In 2014 wist de rappe heuvelrenner in deze koers namelijk al een etappe te winnen, en eindigde hij als derde in de algemene rangschikking.

Voor de massasprints zijn Ferrari en Consonni de aangewezen mannen. Laatstgenoemde stak aan het einde van 2017 nadrukkelijk zijn neus aan het venster met acht top-tien noteringen. De selectie wordt verder aangevuld met de ervaren Italiaanse krachten Marco Marcato, Matteo Bono en Manuele Mori.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-au Tour Down Under 2018
flag-it Matteo Bono
flag-it Simone Consonni
flag-pt Rui Costa
flag-it Roberto Ferrari
flag-it Marco Marcato
flag-it Manuele Mori
flag-it Diego Ulissi

Dit artikel delen:

3 Reacties

Leukefans 6 januari 2018 om 14:44

Toch ook een degelijke selectie, de mensen die hier klagen over het zwakke deelnemersveld krijgen toch wat ongelijk wat mij betreft.

Jan Blokland 6 januari 2018 om 16:05

Een goede Ulissi behoort hier toch zeker wel bij de favorieten.

Laatste man 7 januari 2018 om 09:13

De Lampre-kern

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair