UAE Emirates met Pogacar, Ackermann en Almeida naar UAE Tour

dinsdag 15 februari 2022 om 09:22
UAE Emirates met Pogacar, Ackermann en Almeida naar UAE Tour

Pogačar won vorig jaar de UAE Tour - foto: Cor Vos

UAE Emirates trekt met een sterke selectie naar de UAE Tour. De formatie zet vol in op eindwinst in de thuiskoers en daarvoor wordt vooral gekeken naar titelverdediger Tadej Pogačar en João Almeida, de nummer drie van vorig jaar. Fernando Gaviria is in de vlakke sprintetappes de vooruitgeschoven pion.

Pogačar, de winnaar van vorig jaar en normaal gesproken de topfavoriet voor de eindzege, kende geen vlekkeloze voorbereiding richting zijn eerste wedstrijd van 2022. De tweevoudige Tourwinnaar kampte in aanloop naar de UAE Tour namelijk met een coronabesmetting en ging volgens de richtlijnen in isolatie. De Sloveen had milde symptomen, maar zou volgens zijn ploeg op schema moeten liggen voor de zevendaagse rittenkoers in de Verenigde Arabische Emiraten.

Mocht de UAE Tour toch nog iets te vroeg komen voor Pogačar, dan heeft UAE Emirates met Almeida nog een kandidaat-eindwinnaar in de gelederen. De Portugees, die zich opmaakt voor zijn debuut voor UAE Emirates, werd vorig jaar al derde in de eindstand van de UAE Tour. Met George Bennett (ook een nieuwkomer) en Rafał Majka beschikt de ploeg bovendien nog over twee sterke en ervaren klimmers.

In de vlakke etappes is het uitkijken naar de tandem Fernando Gaviria-Maximiliano Richeze. De Colombiaan en Argentijn waren dit seizoen al succesvol. Richeze wist zijn sprintkopman Gaviria in de Tour of Oman namelijk naar twee ritzeges te piloteren. De Deense hardrijder Mikkel Bjerg is de zevende en laatste renner binnen de selectie van UAE Emirates. De UAE Tour begint zondag met een vlakke etappe naar Madinat Zayed. (15 februari, 9u22)


Update 17 februari (11.00 uur)

Fernando Gaviria zal toch niet deelnemen aan de UAE Tour. De Colombiaanse sprinter heeft bij terugkeer in Monaco voor de derde keer positief getest op het coronavirus. De Duitser Pascal Ackermann is opgeroepen als zijn vervanger en mag nu de honneurs waarnemen als sprinter.

Selectie UAE Emirates voor flag-ae UAE Tour (20-26 februari)
flag-de Pascal Ackermann
flag-pt João Almeida
flag-nz George Bennett
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-pl Rafał Majka
flag-si Tadej Pogačar
flag-ar Maximiliano Richeze

Dit artikel delen:

5 Reacties

bimbodoro 15 februari 2022 om 09:46

UAE is op zeer korte tijd uitgegroeid tot een mooie ploeg. En nog meer indien Hirschi herstelt én zijn oude niveau terugvindt.

0
Cen Morawec 15 februari 2022 om 10:47

Vanuit Jumbo Visma perspectief verwacht ik een mooi gevecht tussen ex-collega’s Bouwman en Bennett.

Spannend worden ook strijden tussen Dumoulin en Pogacar/Almeida van UAE en Vlasov van Bora – ervaring tegen jeugd.

0
I Langof 15 februari 2022 om 11:49

Tussen Bouwman en Bennett verwacht meer van Bouwman. George zit volgens mij nog niet goed op z’n nieuwe fiets en hij is ok NZ-kampieon trui kwijt.

Van Dumoulin verwacht ich niet veel.

0
hjjanssen1973 15 februari 2022 om 11:54

Niet onaardig dit team…. ;-))))

0
Dayer Quintana 15 februari 2022 om 13:43

Zouden ze Richeze toch niet vragen om nog wat langer te blijven? Echt heel sterk aan het seizoen begonnen en Gaviria heeft er duidelijk ook veel steun aan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone