UAE Emirates met Martin en Pogacar naar Clásica San Sebastián
Tadej Pogačar - foto: Cor Vos
dinsdag 30 juli 2019 om 17:43

UAE Emirates met Martin en Pogacar naar Clásica San Sebastián

UAE Emirates rekent aankomende zaterdag in de Clásica San Sebastián op Daniel Martin en Tadej Pogačar. De ervaren Ier bereidt zich voor op zijn zesde deelname, terwijl de 20-jarige Pogačar zijn debuut maakt in de Baskische WorldTour-klassieker.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Martin – die een tegenvallende Tour achter de rug heeft – is een van de schaduwfavorieten, aangezien hij in 2015 als zevende finishte in San Sebastián. Vorig jaar moest hij genoegen nemen met een twaalfde plaats, op 43 seconden van winnaar Julian Alaphilippe. De 32-jarige Martin krijgt zaterdag het gezelschap van de twaalf jaar jongere Pogačar.

De Sloveen – dit jaar al winnaar van de Volta ao Algarve en de Tour of California – is net terug van een trainingsstage. “Ik ben klaar om te strijden tegen de wereldtop. Ik heb de voorbije werken hard gewerkt om goed te zijn. Ik kan niet wachten om te zien of de wedstrijd me ligt”, zo laat Pogačar weten in een perscommuniqué.

De selectie wordt aangevuld met oud-wereldkampioen Rui Costa, de Colombiaanse sprinter Juan Sebastián Molano, de Sloveense klimmer Jan Polanc, de Wit-Russische puncheur Alexandr Riabushenko en de ervaren Australiër Rory Sutherland.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-es Clásica San Sebastián (3 augustus)
flag-pt Rui Costa
flag-ie Daniel Martin
flag-co Juan Sebastián Molano
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-by Alexandr Riabushenko
flag-au Rory Sutherland


Binnenkort verschijnt er op WielerFlits een uitgebreide voorbeschouwing op de Clásica San Sebastián. 

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
30 juli 2019 17:59
Na drie weken Tour is het de afgelopen dagen even afkicken. Gelukkig snel weer deze mooie koers. Martin gaat er niets van terecht brengen, maar Pogacar zou een leuke winnaar zijn.
30 juli 2019 18:07
20 jaar nog maar. Ik blijf ervan opkijken: Megatalent!
30 juli 2019 19:22
Pogaçar staat op de voorlopige deelnemerslijst van PCS voor de Vuelta, hoewel ik dacht dat hij dit jaar en zelfs volgend jaar geen grote ronde zou rijden volgens zijn team. Weet iemand of er verandering is gekomen in die plannen? Of is dit foutieve informatie?
30 juli 2019 20:12
Ik verdenk UAE er stevig van roofbouw te plegen op haar renners. Philipsen heeft wat dat betreft wel stappen gemaakt door de tour tijdig uit te stappen. Maar als je ziet wat deze jonge gasten al te verstouwen krijgen... Zelfs halfgod Evenepoel rijd een dergelijk programma niet.

Martin is aan zijn slechtste jaar sinds tijden bezig en Kristoff en Costa zijn zo vet als bagger. (Koers relatief dan...)

Of een te slappe begeleiding of 1 bonk stress daar.
    30 juli 2019 20:26
    Het zal altijd een beetje Lampre blijven daar...doe maar wat...op CN stond dat ze vlak voor de Tour hun voedingsgewoontes/sponsoren gewisseld hebben en dat iedereen daar opeens 4 kg bijgekomen was....
    30 juli 2019 20:47
    Dat was aan Dan Martin iig niet te zien. ;p Henao daarentegen... die neemt het er flink van de laatste tijd.
    30 juli 2019 20:48
    Echt polleke? Haha. Das dan mss ook wat Martin weet wat mis is dat ie niet wou zeggen of zo..
    30 juli 2019 20:56
    Quote:
    Stories of riders forced to eat sandwiches from petrol stations during long transfers because the staff forgot to prepare proper meals is not the behaviour a WorldTour team should be displaying.
    hilarisch!
    Regel #1 van het tenkstation: 'Ga niet naar binnen'
    30 juli 2019 22:25
    @samba

    Ik zal toch mijn benzine moeten afrekenen?
    31 juli 2019 12:32
    @mentsjov lees de huisregels => naamsverbastering is niet toegelaten.
    Je ouders hebben je toch reeds leren pinnen, of niet?
31 juli 2019 08:23
dan martin schaduwfavoriet? en dat statement rechtvaardigen jullie door een 7e plek in 2015 te noemen? ok.....
    31 juli 2019 12:02
    Het is een parcours dat hem moet liggen maar na deze tour verwacht ik een DNF xd.
31 juli 2019 08:24
Wat doen fietsers bij een tankstation?

Reacties zijn gesloten.