UAE Emirates met Marc Hirschi en titelverdediger Tadej Pogacar in Luik

donderdag 21 april 2022 om 11:09
UAE Emirates met Marc Hirschi en titelverdediger Tadej Pogacar in Luik

foto: Cor Vos

Vorig jaar wist Tadej Pogacar met Luik-Bastenaken-Luik zijn eerste monument op zijn naam te schrijven. Zondag staat hij aan de start van La Doyenne om zijn titel te verdedigen. Dat doet hij met onder ander Marc Hirschi aan zijn zijde.

Hirschi eindigde twee jaar terug, net na zijn succesvolle Tour de France, nog als tweede in Luik-Bastenaken-Luik. De Zwitser kwam destijds als derde over de streep, maar de nummer twee Julian Alaphlippe (die overigens even dacht dat hij won) werd gedeclasseerd na een gevaarlijke manoeuvre in de sprint. Pogacar, uiteindelijk derde in die editie, werd daarbij ook gehinderd. De Sloveen kwam in 2021 echter terug om de zege op te halen.

In de Waalse Pijl kon Pogacar niet imponeren: hij werd slechts twaalfde op de Muur van Hoei. Naar eigen zeggen is dat “geen probleem richting Luik”. Aan zijn team zal het alvast niet liggen, want de tweevoudig Tourwinnaar krijgt, naast Hirschi, ook George Bennett, Vegard Stake Laengen, Jan Polanc, Marc Soler en Diego Ulissi met zich mee.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wielervolger 21 april 2022 om 11:21

Wat is er met Formolo aan de hand?

0
Dario Koelkast 21 april 2022 om 11:26

misschien nog moe van die laatste etappe in het baskenland

0
Landeirovic 21 april 2022 om 11:36

Formolo wou dit jaar meer vrije rol om op ritzeges te jagen en minder te knechten. Hij zal kleinere Italiaanse klassiekers rijden. En nu is hij met Covi, Costa, Almeida, Rui Oliveira in Italië aan het trainen ter voorbereiding van de Giro.

0
Rondje 25 21 april 2022 om 11:38

LBL ligt Pocagar ook beter dan dat explosieve op de muur van Huy.
Geef hem hier een grote kans om te winnen. Wel zal Vlasov en Woods grote concurrenten zijn verwacht ik. Alaphilippe heb ik wat minder vertrouwen in dit voorseizoen. Ook Teuns zal er wel weer staan, maar zal meer concurrentie krijgen dan op de muur.

0
Steve De Wolf 21 april 2022 om 11:51

Hirschi rijdt eigenlijk wel goed gegeven zijn operatie in januari. Echter t.e.m. de Tour zal voor hem toch vooral knechten voor Pogacar zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone