Tadej Pogacar twaalfde in Waalse Pijl: “Geen probleem richting Luik”

woensdag 20 april 2022 om 17:43
Tadej Pogacar twaalfde in Waalse Pijl: “Geen probleem richting Luik”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar was vooraf een van de grote favorieten voor de Waalse Pijl, maar de kopman van UAE Emirates moest genoegen nemen met een twaalfde plaats. Op de Muur van Hoei kon hij de laatste punch van winnaar Dylan Teuns niet volgen. “Ik ging over mijn limiet heen”, vertelt hij na afloop.

“Het was een heel zware wedstrijd met een zware finale, maar ik heb mijn best gedaan”, aldus Pogačar. “Ik ben over mijn limiet heen gegaan. Ik kwam nog naar voren op 200 meter van de finish en ik hoopte het te kunnen afmaken, maar de lactaat spoot uit mijn oren. Ik moest toen nog een stukje…”

Nadat de 23-jarige Sloveen eerder dit jaar indruk maakte in onder meer de UAE Tour (eindwinst), Strade Bianche (winst), Tirreno-Adriatico (eindwinst) en ook de Ronde van Vlaanderen (vierde) kon hij dat op de Muur van Hoei niet. “Ik zie het niet als een moment van zwakte. Het is een eendagskoers en dan kan je soms niet je beste dag hebben”, legt hij uit. “En soms ben je heel goed.”

Toch is de Waalse Pijl hem bevallen. “Ik vind het een leuke wedstrijd. Het is heel lastig en het parcours is iets veranderd. Maar ik kijk meer uit naar Luik”, vertelt Pogačar. Moet hij zich nu zorgen maken richting zondag? “Nee hoor, ik zie geen probleem. Twee jaar geleden was ik negende hier en verliep de finale ongeveer hetzelfde, en uiteindelijk zat ik in Luik in de voorste groep die streed om de zege. Ik zit vol motivatie voor zondag.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Spirit 20 april 2022 om 18:10

Ja en als je hier over 9 weer terug bent is de finale nog steeds hetzelfde…

0
Edwin Jansen 20 april 2022 om 19:37

Zelfs Tadej produceert lactaat tot uit zijn oren. Mss dan toch wel een mens! :-)

0
tramontana 20 april 2022 om 19:49

Fijn vooruitzicht om te beseffen dat hij niet altijd en overal gaat winnen.

0
Franco Ballerini 20 april 2022 om 20:22

Zeker. Uiteraard gaat hij zondag, als het er echt om gaat, huishouden.

0
Sjaak P 20 april 2022 om 20:28

Pogacar deed de klim tot het einde vrijwel vanuit het zadel, terwijl de rest de laatste honderden meters staande aflegt. Misschien zijn dit toch niet zijn soort versnellingen en finishes.

0
Michelangelo 20 april 2022 om 20:32

Ik heb me dat ook afgevraagd. Aan de andere kant: als je iemand als Mathieu op de rekker kunt leggen in de Vlaamse Ardennen, en sprints bergop van Roglic kunt winnen, dan zou dit toch ook echt wel in het straatje moeten passen van Pogi.

De ene dag is de andere niet. En de Muur liegt nooit!

0
Martino87 20 april 2022 om 20:52

Het had vooral met plaatsing te maken. Teuns, Valverde en Vlasov zaten aan de voet van de muur al vooraan, terwijl Alaphilippe en Pogacar veel te ver zaten en veel moeite moesten doen om weer goed in positie te komen.

0
Deel Koeper 20 april 2022 om 21:25

Zal wel gewoon winnen zondag. Een nieuwe mutantenprestatie wordt bij hem wel vaker vooraf gegaan door een strategisch zwak moment om het wat spannend en/of geloofwaardig te houden.

0
KissMyAce2.0 21 april 2022 om 06:35

Jij kan het weten

0

Headlines

Populair

Materiaalzone