UAE Emirates bevestigt komst Brandon McNulty

vrijdag 2 augustus 2019 om 20:08
UAE Emirates bevestigt komst Brandon McNulty

foto: Cor Vos

UAE Emirates heeft de komst van Brandon McNulty bekrachtigd. De 21-jarige Amerikaan komt over van Rally UHC Cycling en tekende voor drie seizoenen. In 2016 werd hij wereldkampioen tijdrijden bij de junioren en eerder dit jaar trok hij de eindzege in de Giro di Sicilia naar zich toe.

Volgens Joxean Matxin, teambaas bij UAE Emirates, is McNulty een talent van wereldklasse. “Hij beschikt over twee kwaliteiten die slechts enkele renners van zijn leeftijd hebben: hij kan zowel klimmen als tijdrijden op een heel hoog niveau. In zijn loopbaan liet hij geleidelijke ontwikkeling en een opmerkelijke vastberadenheid zien in het bereiken van zijn doelen. Veel teams wilden hem vastleggen en we zijn dan ook erg blij dat we zijn komst hebben kunnen zeker stellen.”

“Mijn eerste gevoelens over het toetreden tot de WorldTour zijn pure enthousiasme”, reageerde McNulty in een persrelaas van zijn nieuwe ploeg. “De laatste jaren was ik geduldig met mijn ontwikkeling en nu kan ik zeggen dat ik me klaar voel om de stap te maken. Ik kijk uit naar de uitdagingen die op mijn pad komen. Tevens wil ik mijn huidige ploeg Rally UHC bedanken.”

De Amerikaan koos voor UAE Emirates vanwege de langetermijnvisie met de ontwikkeling van hem als renner en met de ploeg. “Ze hebben duidelijk al een erg sterke groep jonge renners in het team, wat veelbelovend is voor de toekomst. Mijn hoofddoel is de beste renner te worden, die ik kan zijn. Als ik dat kan bereiken, denk ik dat de mooie resultaten vanzelf zullen komen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

TypischTenDam 2 augustus 2019 om 21:02

Langetermijn visie? Bij de Arabische ploegen heb ik het gevoel dat het elk jaar onzeker is of dat er een volgende zal komen. In de Tour was het echt mager voor UEA, het lijkt alsof die mannen niet voldoende gemotiveerd zijn. Henao geen schijn meer van wat hij was, Aru? Aruniem… Daniel Martin… Nog nooit zo matig. Rui Costa… eenmaal een chasse patat van epische proporties. Kristoff nog nooit zo onzichtbaar in massasprints… Philipsen daarbij werden de mannen van sporza al uitzinnig bij een top 10 plaats. Nee, die ploeg lijkt gewoon als los zand in elkaar te zitten. Grote namen die allemaal beneden hun niveau rijden. Mooie ploeg als je wil groeien…

Samlambeej 2 augustus 2019 om 21:56

We gaan het zien. Deze gast had de ploegen voor het uitkiezen.

Kingstown 2 augustus 2019 om 22:24

Ben het redelijk eens met je analyse m.u.v. Aru.

Die komt echt van heel ver terug na een zware blessure en presteerde beter dan ik had verwacht. Uiteraard nog niet op het niveau van voorheen, maar die zie ik volgend seizoen (mits verschoond van nog meer leed) wel weer terugkomen.

JayJay 3 augustus 2019 om 17:14

Hou die Philipsen volgend jaar maar in het oog. Is gene gewone!

peterwinnen 2 augustus 2019 om 22:35

Grote vis binnen gehengeld, met afstand grootste talent van zijn generatie, zeker na het drama rond Adrien Costa

adelaarvanantwerpen 3 augustus 2019 om 11:53

Even oud als Pogacar en een jaar jonger dan Bernal, Sivakov, Higuita, Sosa en Lambrecht, maar hij is met afstand de beste van zijn generatie

lander luypaert 2 augustus 2019 om 22:40

Alweer een mooie aanwinst van UAE! Pogacar, Ardila, Mcnulty, Munoz, Covi lekker deze sterke talenten.

Dolledriesoldebroek 2 augustus 2019 om 22:40

Al een paar jaar fan van mcnulty. Niet bang om aan te vallen en goed bergop. Behaalde een mooie zege dit seizoen in vreselijk hondenweer in de giro de sicilia

Headlines

Populair

Materiaalzone