Tweede ritzege Bouhanni in Dauphiné, dappere poging Keizer
Foto: Sirotti
woensdag 10 juni 2015 om 17:10

Tweede ritzege Bouhanni in Dauphiné, dappere poging Keizer

Nacer Bouhanni heeft zijn tweede ritzege in het Criterium du Dauphiné geboekt. De renner van Cofidis won de vierde etappe van Anneyron naar Sisteron (228 kilometer) door in de massasprint de Belg Jonas van Genechten (IAM Cycling) en de Sloveen Luka Mezgec (Giant-Alpecin) achter zich te laten. Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo) reed samen met Tosh van der Sande (Lotto Soudal) bijna de hele dag in de aanval, maar werd in de slotfase ingerekend.

Keizer virtueel in het geel
Keizer en Van der Sande reden in de langste etappe van de Dauphiné al na drie kilometer weg uit het peloton en bouwden binnen een mum van tijd een voorsprong op van ruim zeven minuten op. Die ruime marge maakte van Keizer, die in het klassement een achterstand van 3.42 minuten had op leider Rohan Dennis, zelfs de virtueel drager van de gele trui.

Foto: Sirotti

De col van derde en vierde categorie die na iets meer dan 120 kilometer koers bedwongen moesten worden, leverden geen enkel probleem op voor de twee vluchters. Ook de voorsprong op het peloton bleef lange tijd nagenoeg intact. Met nog 25 kilometer te gaan bedroeg het verschil nog 4,5 minuut en leek er even een stunt in de maak.

Wellens en Kelderman proberen het
Op het laatste klimmetje van de dag, de Côte de la Marquise (1,3 kilometer aan 6,7 procent), reed Keizer weg bij Van der Sande. Het peloton was op dat moment onder aanvoering van de sprintersploegen echter al op stoom geraakt en met nog negen kilometer te gaan werd de Nederlander bijgehaald door Tim Wellens (Lotto Soudal), die weg was gereden uit het peloton.

Keizer wist nog even aan te haken bij Wellens en kreeg nog bijna het gezelschap van Wilco Kelderman, die samen met Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step) bij de koplopers probeerde te komen. Het peloton gaf zich echter niet gewonnen en op 2,5 kilometer van de finish werd Wellens als laatste van de vluchters ingerekend.

Bouhanni maakt het af
In de sprint leken Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) en Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) even een gooi te doen naar de zege, maar uiteindelijk bleek Bouhanni net als in de tweede etappe veel sneller te zijn. In de top van het algemeen klassement verandert er niets. Dennis (BMC) blijft leider, Tejay van Garderen (BMC) en Andriy Grivko (Astana) zijn de nummers twee en drie.

Critérium du Dauphiné 2015 (WT)
Uitslag rit 4: Anneyron – Sisteron (228 km)
1. flag-fr Nacer Bouhanni (Cofidis) in 5u30m53s
2. flag-be Jonas van Genechten (IAM Cycling) allen z.t.
3. flag-si Luka Mezgec (Giant-Alpecin)
4. flag-no Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka)
5. flag-ru Alexey Tsatevich (Katusha)
6. flag-fr Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step)
7. flag-fr Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)
8. flag-be Tiesj Benoot (Lotto Soudal)
9. flag-fr Kevin Réza (FDJ)
10. flag-au Nathan Haas (Cannondale-Garmin)
Volledige uitslag

Klassement na rit 4:
1. flag-au Rohan Dennis (BMC) in 13u31m30s
2. flag-us Tejay van Garderen (BMC) z.t.
3. flag-ua Andriy Grivko (Astana) op 4s
4. flag-it Vincenzo Nibali (Astana) z.t.
5. flag-nl Lieuwe Westra (Astana) z.t.
6. flag-it Michele Scarponi (Astana) z.t.
7. flag-ee Rein Taaramae (Astana) z.t.
8. flag-es Gorka Izaguirre (Movistar) op 5s
9. flag-es Alejandro Valverde (Movistar) z.t.
10. flag-fr John Gadret (Movistar) z.t.
Volledig klassement

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2015 17:11
Kijk, dat gezicht is nu precies waarom ik niet zoveel sympathie kan opbrengen voor die kerel...
10 juni 2015 17:12
Wat een omhooggevallen mannetje. Klopt zichzelf op de borst omdat hij derderangssprinters verslaat in de Dauphiné. Hij rijdt zelfs niet eens de sneltste sprint.
10 juni 2015 17:13
José Been is echt fan van Nacer Bouhanni. Overigens ook van het noemen van de gehele namen van de renners...

Maar goed, ik kan er naar luisteren ik kom toch voor de koers, niet voor commentaar.

Mooie etappe morgen, Valverde pakt morgen de trui over door Boni's.
Ben benieuwd hoe Kelderman zich handhaaft in het peloton.
10 juni 2015 17:14
Nacer wat een held! Topvorm voor de Tour. Dat hij maar vele sprint etappezeges mag halen.
10 juni 2015 17:14
Lotto Soudal wilde wel erg graag winnen vandaag! Wat een finale reden die.
Ook lotto-jumbo erg aanvallend met Keizer en Kelderman.
Na zo'n spetterende finale toch wat ontgoocheld dat Bouchanni wint. Knap dat hij er bij bleef, dat wel.
10 juni 2015 17:14
Bouhanni, fantastische renner in mijn ogen.

Niet katterap maar met zijn lef kom je al zeer ver.
10 juni 2015 17:14
Je kunt van hem vinden wat je wint, of hij nou wel of niet de snelste sprint rijd, hij wint wel. En op je borst slaan als je zogenaamde 3e rangs sprinters verslaat kun je ook zien als respectvol naar hen. Het is maar hoe je ernaar kijkt, deze man traint zich waarschijnlijk binnenstebuiten, en is blij wanneer hij zijn 2e etappe wint in een grote wedstrijd in zijn land.
10 juni 2015 17:15
Leuk gekoerst door de beide Lotto's! Ben echt benieuwd naar Wilco morgen.
10 juni 2015 17:15
Ach Quinteri, iedere renner zijn stijl en 'boksertje' Bouhanni heeft dat meer dan genoeg.

Leuk juist om er zo'n type bij te hebben, hij wordt steeds sterker en koeler ook.
10 juni 2015 17:15
Er zat weinig jus op de aanval van Kelderman.
10 juni 2015 17:18
@Hunneman Klopt, net als die van Allaphillipe, Machado en Nibali. Dat noemt men aanvallen met reserve. Zoals dat vaak in de finale van een meerdaagse koers gebeurd, je punt ontgaat mij. Of is dit een poging tot afkraken van alles wat in verband staat met Lotto-Jumbo?

Edit: Gave overwinning van Bouhanni, sterkste sprinter hier in de Dauphine en de klimmersbenen zijn blijkbaar ook in orde. Ben benieuwd hij zich verstaat tot de mannen die in Zwitserland gaan koersen.
10 juni 2015 17:18
Als er iemand katterap is, is het Nacer wel.

Wat een geweldenaar. Iemand die naast kneiterhard sprinten ook nog eens een heuveltjes over kan. En daarnaast doet hij me aan Cav denken in dat katachtige en laag zitten. Daar kijk je toch veel liever naar dan een omhooggevallen Duitse klerekast als Kittel?

@haroldvc
Haat zit diep he? Wees blij met een beetje extra pigment in de koers. Die jongen is zelfzeker, en terecht, want hij is ook heel erg goed. En in interviews komt hij altijd prima en sympathiek over. Alleen maar leuk, variatie in gedrag en sprinten.
10 juni 2015 17:18
Jammer voor Vangenechten zat ingesloten anders komt hij er nog over.
Bouhanni krijgt toch nog altijd klop (woordspeling) van mannen als Cav, Greipel, Degenkolb, Kristoff in de tour, ben ik zeker van, maar kan mss een dag profiteren van een mindere dag van die mannen.

Lotto BE vandaag echt schitterend, een staande ovatie voor Tosh, knap van Tim en typisch Tony, ook de Nederlandse lotto verdiend vandaag een duimpje met Keizer!
10 juni 2015 17:19
Merkwaardige reacties rondom Bouhanni, je kan hem sympathiek vinden of niet, maar blijft toch een van de betere sprinters in het peloton. ook straks in de tour, zeker nu Kittel niet fit lijkt te zijn zie ik hem in de vlakke sprints als de belangrijkste uitdager richting Cavendish (en Kristoff inderdaad).
10 juni 2015 17:20
Zowel de Lotto-ploeg als de lotto-ploeg hebben gereden voor de overwinning. Beide er niet in geslaagd, maar ze proberen het in ieder geval wel
En als er nog 1 echte sprinter in het peloton aanwezig is en je gaat werken aan een massasprint dan verpest je het voor jezelf.
10 juni 2015 17:20
@Freddy100 Kristoff mag je er gerust ook bij noemen.
10 juni 2015 17:20
'Hij rijdt zelfs niet eens de sneltste sprint'

Ik vind altijd zo'n onnozele constatering, degene die als eerst de meet over kletst rijdt de snelste sprint, simpel. Who cares als je er te laat of te vroeg aan begint, sprinten doe je niet zonder de meet in acht te nemen.
10 juni 2015 17:21
Cavendish vs Bouhanni in de Tour de France, dat lijkt me geweldig als ze aan elkaar gewaagd zijn of als Cav het net moet afleggen. De ene dag een fantastische millimeterspurt met de tongen op het voorwiel, de andere dag een gigantische valpartij.
10 juni 2015 17:22
De echte sprinttop ontbreekt hier natuurlijk. Ik zie hem Kittel, Greipel, Cavendish en Kristoff echt niet verslaan. Zelfs de subtop sprinters ontbreken hier grotendeels.
10 juni 2015 17:22
@Thoin
Tuurlijk. Degenkolb die Bouhanni klopt in een pure vlakke sprint.
10 juni 2015 17:22
@xstinc dacht ik net ook aan, twee renners die zo hard op elkaar lijken, daar komen brokken van
10 juni 2015 17:23
Hmm, heb 2 finishes gezien, 2 x Bouhanni. Moesten ze daarvoor naar de Alpen ?;-)
10 juni 2015 17:24
Bouhanni kwakt wel eens wat maar ik kan me bij hem niet echt van die idiote streken zoals Cav ze wel eens uithaalt herinneren met massale valpartijen als gevolg. Het kunnen nog wel eens mooie sprints gaan worden in de tour met zo'n 5/6 verschillende spurters die elkaar niet bijzonder veel ontlopen.
10 juni 2015 17:25
Bouhanni hartstikke mooi, was toch een lastige finale, doet echt niet iedere sprinter hem na.
10 juni 2015 17:26
Mooie finale, goeie winnaar. Keizer zag volgens mij alle kleuren van de regenboog in het wiel van Wellens, petje af. Ik mag die Bouhanni wel, ook al heeft ie zo zijn maniertjes. En hij is echt niet kansloos hoor tegen die andere sprinters. Zijn grootste nadeel is waarschijnlijk dat hij veel zelf zal moeten doen, want van zijn ploeg ben ik niet onder de indruk. Hij zal het daarom misschien afleggen tegen de treintjes van de topploegen, maar één op één hoeft hij voor niemand onder te doen.

Reacties zijn gesloten.