Twee op twee voor Tadej Pogacar in 2023: “Beetje verrast door mijn vorm”
foto: Cor Vos
woensdag 15 februari 2023 om 17:50

Twee op twee voor Tadej Pogacar in 2023: “Beetje verrast door mijn vorm”

Tadej Pogačar is ‘een beetje verrast’ door zijn vorm. Dat heeft de kopman van UAE Emirates verteld na zijn oppermachtige ritzege in de Ruta del Sol. “Ik wist dat ik goed was, maar ik had niet gedacht dat ik al twee wedstrijden zou winnen”, vertelde Pogačar in een flashinterview.

De openingsrit van de Ronde van Andalusië was meteen een lastige. UAE Emirates nam het heft in handen met onder meer Tim Wellens en zette Pogačar vooraan af op de Alto de Despiernacaballos (10,5 km aan 5,8%). “Het ploegwerk was geweldig vandaag”, reageert de Sloveen. “De jongens hebben mij tot de laatste klim goed beschermd, waar ze een heel hoog tempo reden. Daar was ik erg blij mee. Ik heb echt genoten.”

Pogačar kiest dit jaar voor een ander koersprogramma dan de laatste jaren. Geen UAE Tour, maar Jaén Paraiso Interior en aansluitend de Ruta del Sol. Na twee koersdagen heeft hij nu een score van 100% behaald. “Ik ben een beetje verrast door mijn vorm. Ik wist dat ik goed was, maar ik had niet gedacht dat ik al twee keer zou winnen”, zegt Pogi.

Zijn voorsprong op eerste achtervolgers Mikel Landa, Carlos Rodriguez en Sergio Buitrago is nu 38 seconden. “Het zal moeilijk worden om de leiderstrui te behouden tot het einde, omdat er nog lastige etappes aankomen. Maar ik kan vertrouwen op een zeer sterke ploeg die in mij gelooft.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
15 februari 2023 17:56
"Het zal moeilijk zijn om de leiderstrui te behouden". Zou hij dat zelf geloven?
  15 februari 2023 18:05
  Doodvermoeiend dit soort standaard gemediatrainde gelul inderdaad.

  Als hij wil kan hij met speels gemak alle etappes van dit rondje winnen.
  15 februari 2023 18:47
  Ja ik vind ook dat hij dit niet moet zeggen, maar goed als er naar gevraagd wordt dan moet je antwoorden. En van arrogantie en hoogmoed komt irritatie of een val
  15 februari 2023 20:21
  Beetje vermoeiend dit soort reacties: Is hij de beste en roept hij dat hij de beste is, dan wordt hij verweten van arrogantie en hier blijft hij bescheiden en wordt hij ook verweten arrogant te zijn. Het zal wel wielerflits gelul zijn.
15 februari 2023 19:17
Ik denk dat hij zei: het zal moeilijk zijn de leiderstrui met deze voorsprong te behouden tot het eind, er komen nog een paar moeilijke etappes waarbij die alleen maar op zal lopen.
16 februari 2023 11:00
Als hij op de pieken van de TdF niet meer kan pieken dan heeft hij inderdaad te vroeg gepiekt.
15 februari 2023 18:18
Blablabla zo kennen we hem
  15 februari 2023 19:38
  * Zo kennen we iedere professionele atleet in welke mediaoptreden dan ook

  Dat soort mediagetraind PR-gelul is niet exclusief voor flashinterviews van renners na een overwinning, maar de standaard voor ieder interview van een proftopsporter voor of na een sportieve prestatie door de excessieve hoeveelheid aan persmomenten en het gebrek aan journalisme door de interviewers met inhoudsloze vragen.

  Dit is niet anders dan spelersinterviews na een wedstrijd in de Eredivisie, Premier League, Champions League, NBA, NFL, MLB, NHL. Het valt alleen meer op bij Pocagar, omdat ie nu eenmaal veel wint.

Reacties zijn gesloten.