Twee op twee voor Juan Sebastián Molano in Tour Colombia
foto: Cor Vos
donderdag 13 februari 2020 om 20:09

Twee op twee voor Juan Sebastián Molano in Tour Colombia

Juan Sebastián Molano heeft zijn tweede opeenvolgende ritzege in de Tour Colombia 2.1 geboekt. De renner van UAE Emirates versloeg in de straten van Sogamoso zijn landgenoten Edwin Ávila en Álvaro José Hodeg.

De derde etappe van Paipa naar Sogamoso leek (opnieuw) uitgetekend voor de sprinters, maar de rappe mannen kregen de ritzege zeker niet op een presenteerblaadje aangereikt. De eerste honderd kilometer gingen namelijk over zeer heuvelachtig terrein met tweemaal de beklimming van de Alto Moral, een dubbele passage van de Alto Tierra Negra en de Alto Ventaquemada.

Bernal laat zich zien, maar Sevilla krijgt de ruimte 
De laatste zeventig kilometer waren echter vlak, waardoor de ploegen nog voldoende tijd hadden om hun sprinttreintjes op de rails te zetten. Maar eerst moesten de sprintteams een vroege vlucht van vier renners inrekenen. Óscar Sevilla – toch een van de favorieten voor de eindzege – trok al vroeg ten aanval en kreeg Sebastián Henao, Simon Pellaud en Félix Barón met zich mee.

Aanvankelijk probeerde ook Egan Bernal mee te sluipen, maar de regerend Tourwinnaar en kopman van Team Ineos zag het heilloze van zijn missie in en liet zich al snel weer inrekenen door het peloton. Sevilla, Pellaud, Henao en Barón reden intussen steeds verder weg en kregen drie minuten ‘cadeau’ van de mannen van EF Pro Cycling en UAE Emirates.

Vluchters versus het peloton 
De Amerikaanse ploeg reed op kop voor leider Jonathan Caicedo en klassementsrenners Sergio Higuita en Daniel Felipe Martínez, terwijl UAE Emirates sprinter Juan Sebastián Molano naar een tweede opeenvolgende ritzege wilde piloteren. Hierdoor bleef het verschil schommelen rond de drie minuten en konden we ons langzaam opmaken voor een nieuwe massasprint.

Op ruim tien kilometer van de finish kwam er een einde aan de vlucht van Sevilla, Barón, Pellaud en Henao en gingen we sprinten om de overwinning. In de laatste kilometers zagen we opnieuw de mannen van Deceuninck-Quick-Step op kop boren voor hun sprinter Hodeg, maar Santiago Buitrago probeerde de snelle mannen te verrassen met een alles-of-niets poging.

Molano is opnieuw de snelste 
De renner van Bahrain McLaren – die deze week uitkomt voor de nationale selectie van Colombia – wist een mooie voorsprong uit te bouwen, maar het bleek niet genoeg om de razende sprinttrein van Deceuninck-Quick-Step voor te blijven. Hodeg begon als eerste aan de sprint richting de finishstreep, maar Molano bleek ook vandaag de snelste man op twee wielen.

Hodeg werd net voor de streep nog voorbijgesneld door Ávila, waardoor de coureur van Deceuninck-Quick-Step genoegen moest nemen met de derde plaats. Bert Van Lerberghe wist zijn wiel als zevende over de streep te drukken. De leiderstrui blijft ook na vandaag in het bezit van Caicedo. De Tour Colombia gaat morgen verder met een eerste lastige etappe naar Santa Rosa de Viterbo.

Juan Sebastián Molano – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
13 februari 2020 20:13
UAE gaat als een speer!
13 februari 2020 20:14
Vraag aan een UAE-insider: ontbijten ze met volle of halfvolle melk in de ketonenpap?
  13 februari 2020 20:20
  Halfvolle melk die ze nog gemelkt hebben deze ochtend van een Colombiaanse koe :)
  14 februari 2020 12:42
  @lander - kamelenmelk eerder denk ik! Die is al een tijdje niet meer te verkrijgen in de supermarkt hier in de UAE, dus zal het team wel alles opgekocht hebben :)
13 februari 2020 20:16
Molano zeer sterke sprint alweer! Lijkt dit jaar echt stappen gezet te hebben! Hopelijk lukt dit hem ook in Europese wedstrijden. UAE gaat hard overwinning nummer 9 DQS volgt als 2e op 7 overwinningen.
  13 februari 2020 20:35
  Molano was vorig jaar begin seizoen ook al aardig sterk, maar heeft gewoon een ongekend pechjaar gehad.

  Bij zijn val in België meteen zijn duim gebroken, en amper terug in competitie geschorst voor abnormale bloedwaarden. Gozer heeft amper gekoerst, maar oogt nu echt sterk.
13 februari 2020 20:16
Molano terug dankzij perfecte lead out quickstep haha. En ze broer op 4
  13 februari 2020 20:25
  Wel mooi dat die ook met een vuistje over de streep kwam. Die heeft ook wel potentieel om door te stoten naar in ieder geval het tweede niveau. Bij Androni of zo.
13 februari 2020 20:18
Ik zou niet meer op hodeg inzetten ze. Verspilde krachten bij de anderen zou ik zeggen. Uae wint 5 keer tegen hem met Juan meegerekend.
  13 februari 2020 20:21
  Inderdaad meer kans met e uit val van jungles of zo
  13 februari 2020 20:31
  Absoluut geen verspilde krachten, het is een ontspannen manier om Jungels op scherp te zetten voor het Vlaamse werk. Die is zich hier lekker aan het intrappen. De resultaten van Hodeg zijn daar vanzelfsprekend ondergeschikt aan.
  13 februari 2020 20:33
  Eens met Jacco, daarnaast zou het nogal zonde zijn van het zelfvertrouwen van Hodeg als je nu in zijn eigen thuisronde al gaat besluiten niet meer voor hem te rijden. Gewoon blijven investeren in die jonge totdat echt bewezen is dat hij het niveau niet heeft.
  13 februari 2020 21:34
  Dat Hodge niet in de toplaag zal raken zagen we eigenlijk al van in het begin.
  Desalniettemen goed voor 5 à 10 zeges per jaar op niveau 2.1 op 1.HC
  14 februari 2020 12:46
  Misschien een keertje de rollen omdraaien en Hodeg laatste man voor Van Lerberghe...die sprint als lead out nog verder naar top10 plaatsen begin van dit seizoen...MOOI!
13 februari 2020 21:15
Komt uit blessure dus ze gaan hem nog niet afschrijven. Maar klopt dat hij stap achteruit gezet heeft door zijn val. Als hij geen stappen zet zal hij wrs niet mogen starten in vuelta
13 februari 2020 23:18
Morgen is Molano ook niet kansloos.
13 februari 2020 23:39
Heb de sprint niet gezien maar aan de uitslag te zien heeft Van Lerberghe zeker een schitterende leadout gemaakt zoals het in Argentinie ging..?
14 februari 2020 09:27
Avila rijdt hier dus ook al mee met de hoofdmacht van Israel :D
14 februari 2020 12:50
Top prestatie(s) van Van Lerberghe, eerste races in WT ploeg en al drie maal top 10 als lead out en nog 1 keer 11de toen Styby won.

Toch straf dat DQS soms echt wel het beste in iemand naar boven kan brengen met de juiste begeleiding en juiste rol in het team.
14 februari 2020 14:12
Hodeg maakte een lelijke val en moest lang revalideren deze winter. Ergens logisch dat de maximale sprintkracht nog niet optimaal is. Molano zie ik echt wel uitgroeien tot een uitstekende sprinter, daar zal UAE veel plezier aan hebben.

Reacties zijn gesloten.