Twee op een rij voor Roglic in Tirreno-Adriatico: “Kelderman deed het perfect”

vrijdag 10 maart 2023 om 18:21
Twee op een rij voor Roglic in Tirreno-Adriatico: “Kelderman deed het perfect”

foto: Cor Vos

Primoz Roglic heeft voor de tweede keer op rij gewonnen in Tirreno-Adriatico. De Sloveen van Jumbo-Visma nam dankzij zijn zege in rit vijf ook de leiding over in het algemeen klassement. “Het was een zware dag, veel zwaarder dan gisteren.”

“Dit is bizar. Dat ik mijn rentree zou opluisteren met twee ritzeges is echt fantastisch”, begon Roglic op de persconferentie na afloop van zijn zege. “Het was een heel zware dag. De wind was zeer intens. Daardoor was het ook heel koud en in de afdalingen was het af en toe ook gevaarlijk. Volgens mij zijn we ook de enige koers die vandaag gefinisht is”, doelt hij op de afgelaste etappe in Parijs-Nice.

Roglic had het op de slotklim zelf even lastig, zo geeft hij zelf aan. “Ja, het was veel zwaarder dan gisteren. Ik ben nog altijd op de weg terug (na zijn blessure, red.). Op het eind vroeg ik Wilco (Kelderman, red.) of hij alles bij elkaar wilde houden zodat ik opnieuw een kans zou krijgen om te sprinten. Dat deed hij perfect.”

Roglic: “Meer bereikt dan ik van tevoren had gehoopt”
“Ik ben superblij dat ik het heb kunnen afmaken. Ik heb al meer bereikt dan ik van tevoren had gehoopt.” De Sloveen gaat zodoende met een voorsprong van vier seconden, op Lennard Kämna, in het algemeen klassement het weekend in, waar er nog twee ritten wachten in de Italiaanse rittenkoers.

Lees ook:
Primoz Roglic slaat dubbelslag in ingekorte koninginnenrit Tirreno-Adriatico
Dit artikel delen:

6 Reacties

Wim Kruithof 10 maart 2023 om 19:29

Kelderman staat op 19 seconden van de eindzege van een heel grote etappekoers, maar hoe gaat ‘ie die ooit winnen… Roglic als leider is ook geweldig natuurlijk.

Maar lijkt me zo mooi als Kelderman in de Giro goud waard blijkt voor Roglic… en dan zelf (eindelijk) met een meerdaagse op zak.

6
Kartouche 10 maart 2023 om 19:31

JV kan twee klassementsmannen uitspelen in de rit van morgen. Alle ogen zullen op Roglic gericht zijn. Waar twee vechten om een been….

0
KopOverKop 10 maart 2023 om 21:25

Prachtig coureur Rogla maar zou Wilco Kelderman toch enorm gunnen keer zo’n etappe te winnen.

2
Westfalen 10 maart 2023 om 22:13

Goed werk van Kelderman. Zakte door al het werk aan het eind nog door de groep, maar wist de aansluiting te houden.

1
Wheely 10 maart 2023 om 18:43

Koud he als je je benen scheert!

0
Kartouche 10 maart 2023 om 19:26

Vast, maar voor een minuut aerodynamisch tijdsvoordeel moet je wat over hebben. ;)

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone