Tusveld en Van der Lijke moeten punt achter seizoen zetten

Tusveld en Van der Lijke moeten punt achter seizoen zetten

Martijn Tusveld - foto: Marcel Koch

woensdag 30 augustus 2017 om 21:30

Voor Martijn Tusveld en Nick van der Lijke zit het wielerseizoen 2017 erop. De Nederlanders van Roompot-Nederlandse Loterij kampen met gezondheidsproblemen en zijn daardoor niet meer in staat om te koersen. Bij Tusveld is de ziekte van Pfeiffer vastgesteld en Van der Lijke heeft te maken met een nieuwe schouderblessure, meldt de ploeg op haar website.

Tusveld, die na dit seizoen voor Sunweb uitkomt, vindt het jammer dat hij zijn periode bij de oranjehemden zo moet afsluiten. “Al sinds ik begin deze maand moest opgeven in de Binck Bank Tour, voelde ik mij niet goed. Helaas verdwenen de klachten na een rustperiode niet. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek Pfeiffer de diagnose. Na overleg met teamarts Guido Vroemen en ploegleider Erik Breukink hebben wij helaas moeten beslissen dat ik dit seizoen geen wedstrijden meer zal rijden. Balen, want ik had natuurlijk graag op een betere manier afscheid genomen van de ploeg.”

Nick van der Lijke – foto: Sirotti

Het herstel van Van der Lijke gaat in ieder geval nog een week of vier duren. “Na een val in de GP Tim Wellens moest ik al afhaken voor het EK in Herning en de Binck Bank Tour. Toen ik vervolgens mijn rentree maakte in de Tour du Limousin ben ik in de eerste etappe weer op dezelfde schouder gevallen. De arts heeft mij verboden het gewricht te belasten, dus aan een stuur trekken zit er voorlopig helaas niet in.” De 25-jarige Zeeuw is in het bezit van een aflopend contract.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Chrys 30 augustus 2017 om 21:31

Balen voor beide jongens. Van Roompot hebben we trouwens nog helemaal niets gehoord op de transfermarkt, ook geen verlengingen. Waar zouden ze mee komen?

0
xistnc 30 augustus 2017 om 21:37

Dat is een vroege vakantie, al is het niet uit vrije wil. Of worden ze in zo’n konijnenpak gehesen?

In andere gevallen wordt een vertrekkende renner dan gerust nog opgesteld, in Canada of zo.

Gute Besserung mannen, met of zonder konijnenpak.

0
GroteSmurf 31 augustus 2017 om 00:07

Beterschap!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone