Tusveld: “Achtste plek een fantastische opsteker”

Tusveld: “Achtste plek een fantastische opsteker”

Aankomst van Tusveld op Jebel Hafeet - foto: Sirotti

maandag 24 oktober 2016 om 17:55

Martijn Tusveld reed afgelopen week naar een knappe achtste plaats in het eindklassement van de Abu Dhabi Tour. Vooral bergop maakte de 23-jarige stagiair van Giant-Alpecin indruk. Daar was Tusveld maar wat blij mee, die in 2017 zijn profdebuut maakt bij Roompot-Nationale Loterij.

Eigen kans
De talentvolle klimmer kon op de slotklim naar Jebel Hafeet in de derde etappe lang in het wiel blijven van wereldtoppers als Vincenzo Nibali en Alberto Contador. “Ik had nog nooit zo’n lange klim in een wedstrijd gereden, dus voor mij was het ook een verrassing wat mogelijk was”, vertelt Tusveld aan De Telegraaf. “Bij Giant-Alpecin wilden ze voor mij rijden, wat ik als heel bijzonder heb ervaren. Ik ben ook daarom blij dat ik me van voren kon handhaven. […] Dit is een fantastische opsteker om de winter in te gaan. Misschien dat ik volgend jaar bij Roompot-Nationale Loterij ook een paar keer de vrijheid krijg in wedstrijden waar we moeten klimmen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

alsjewint 24 oktober 2016 om 18:44

Zeker een mooie uitslag voor een stagiair. Misschien is klimmen op echte cols dan wel zijn sterke kant. Het zou mooi zijn als hij volgend jaar bij Roompot de Ronde van Zwitserland mag rijden (als ze een wildcard krijgen). Dan kan hij misschien onbevangen erin vliegen en een “Tolhoekje” doen. Hij zal in elk geval in Weening een goede leermeester hebben.

0
Thailand 25 oktober 2016 om 12:13

Goed voor het moraal idd. Ben benieuwd wat voor een programma hij krijgt en wat hij kan laten zien, had hij al getekent bij Roompot of heeft hij geen aanbod gehad van Giant?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone