Tsjechisch veldritkampioen Michael Boros verkiest kille Tsjechië boven Spaanse zon

Door , maandag 3 december 2018 om 14:17
Tsjechisch veldritkampioen Michael Boros verkiest kille Tsjechië boven Spaanse zon

©Photopress.be

Zowat het halve veldritpeloton zoekt momenteel de warmte op. Onder meer Van der Poel en Van Aert trainen onder de Spaanse zon. Tsjechisch kampioen Michael Boros doet het tegenovergesteld. “Ruige omstandigheden maken me sterker”, klink het.


Wout van Aert traint in Calpe. Mathieu van der Poel in Benicassim. Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, Marlux-Bingoal en de Telenet Fidea Lions zitten verspreid op Mallorca. Temperatuur: om en bij de twintig graden.

Dan pakt de Tsjech Michael Boros het anders aan. Hij vertoeft in eigen land, waar eind deze week temperaturen rond het vriespunt worden verwacht. Een bewuste keuze, zo blijkt. “De voorbije jaren trok ik ook naar Spanje”, vertelt Boros op de website van zijn team Creafin-Tüv Süd. “Maar elke keer ik terug in België kwam, voelde ik mij minder goed en vielen de prestaties tegen. Daarom kies ik deze keer voor een andere aanpak en train ik in eigen land.”

“Ruige omstandigheden maken je sterker”, vertelt Boros met een knipoog. “Ik hoop dat het straks rendeert.” De Tsjechische kampioen hervat de competitie binnen een twaalftal dagen in de Scheldecross in Antwerpen, een wedstrijd om de DVV Trofee.

Dit artikel delen:

2 Reacties

ah-ja 3 december 2018 om 14:29

TÜV SÜD

Veloburto 3 december 2018 om 15:18

kil Tsjechië lijkt me de juiste schrijfwijze

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.