Tsatevich verslaat Roglic in Barcelona, Quintana eindwinnaar
Primoz Roglic strandt op plek twee - foto: Sirotti
zondag 27 maart 2016 om 14:23

Tsatevich verslaat Roglic in Barcelona, Quintana eindwinnaar

Primoz Roglic is als tweede geëindigd in de laatste etappe van de Ronde van Catalonië. Alexey Tsatevich van Katusha troefde de Sloveen van LottoNL-Jumbo af in een sprint-à-deux in de straten van Barcelona. De eindzege is voor Nairo Quintana, die standhield in de listige slotrit.

Secondenstrijd barst los
De strijd om het algemeen klassement begon vroeg in de rit al. Daniel Martin sprokkelde bij een tussensprint één seconde en zette zich daarmee in dezelfde tijd als de nummer drie, Richie Porte. Beiden hadden op dat moment nog 17 seconden achterstand op Nairo Quintana.

Bouwman en Lammertink in de vlucht
Pas daarna vormde de kopgroep van de dag zich. Koen Bouwman en Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo en Maurits Lammertink van Roompot Oranje Peloton sprongen mee. Lluis Mas (Caja Rural-Seguros RGA), Matej Mohoric (Lampre-Merida), Ben King (Cannondale), Nikias Arndt (Giant-Alpecin), Arnaud Courteille (FDJ), Alexey Tsatevich (Katusha), Sander Armée (Lotto Soudal), Kanstantsin Siutsou (Dimension Data) en Boris Dron (Wanty-Groupe Gobert) waren hun metgezellen. Het verschil schommelde lang rond de drie minuten op het plaatselijke parcours rond Barcelona.

Tinkoff en Contador proberen het vroeg
Op het plaatselijke circuit met de Montjuïc – dat acht keer afgelegd moest worden – hield de kopgroep de voorsprong lang vast, tot Tinkoff er de pees oplegde. 38 kilometer voor de streep trok Yuri Trofimov het peloton op gang, waardoor een deel de rol moest lossen. Lang duurde de versnelling echter niet. Fabio Aru plaatste in de vijfde lokale ronde een versnelling op het klimmetje, waarna hij in de afdaling hulp kreeg van Warren Barguil en Louis Vervaeke. Zij pakten een minuut op het peloton.

Froome opent de finale
Sky ging daar niet mee akkoord. Een ferme versnelling van Chris Froome op 17 kilometer van de streep haalde het trio terug. De Sky-kopman kon geen gat slaan, maar zette de boel wel op scherp in het pak. Bij het ingaan van de slotronde hadden Roglic en Tsatevich de rest van de vluchters afgeschud. Achter de twee leiders was het een chaos. Onder meer Wout Poels maakte zich los van de favorietengroep, waarin Quintana alles goed in de gaten hield. Poels kwam eveneens niet weg.

Roglic bezorgt LottoNL-Jumbo bijna eerste WorldTour-rit van het seizoen
In de dalende sprint was het de snellere Tsatevich die zijn wiel voor dat van Roglic over de meet drukte. Jarlinson Pantano eindigde als derde, voor Wout Poels.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2016 20:03
@Purito
Quote:Roglic rijdt een aardige etappe. We moeten het ook niet overdrijven. Hij krijgt natuurlijk wel 7 minuten cadeau.
Purito je hebt de koers niet gevolgd.
Ze hebben nl nooit meer gehad dan ongeveer 3 min.
Dit vlgs twitter organisatie en Sporza (live gevolgd op PC en TV).
Dus je schrijft maar wat.
En cadeau krijg je het hier in deze koers al helemaal niet.
27 maart 2016 20:40
Met een beetje verbetering zit er dit jaar misschien nog wel een top tien in voor Rodriquez. Het zou wat zijn mocht hij dat toch nog kunnen. Ik gun het hem wel.
27 maart 2016 21:59
Roglic begaat een grote foute met nog op de buis te zitten. Tsatevich stak ook bijna te vroeg de handen in de lucht. Rare regie daar ook... Over het algemeen: hilarisch

Reacties zijn gesloten.