Froome schudt de heupjes los, Strava steunt De Jongh, graf Duquennoy geplunderd

Froome schudt de heupjes los, Strava steunt De Jongh, graf Duquennoy geplunderd

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de overleden Jimmy Duquennoy en Steven de Jongh.

So You Think You Can Dance, met Chris Froome!

Chris Froome spendeert zijn winter deels in Colombia. Daar reed de kopman van Sky onder meer een toertocht met oud-ploeggenoot Rigoberto Urán. Toch moet ook Froome geloven aan de traditionele Colombiaanse avonden vol gezelligheid. En daar hoort natuurlijk muziek bij. Schud die heupjes maar los, Chris!


Steven de Jongh ontvangt steun van Strava

Strava heeft Steven de Jongh een hart onder de riem gestoken. De mensen achter de sportapp, waarmee routes gemeten en geanalyseerd mee kunnen worden, hebben namelijk een gesigneerd shirt opgestuurd naar De Jongh, drie weken na zijn vermissing. Bij de zoektocht naar de ploegleider van Trek-Segafredo was Strava een belangrijk hulpmiddel. Door de GPS via Strava was namelijk de plaats zichtbaar waar De Jongh van de radar verdween.


Trofee van graf Jimmy Duquennoy gestolen

Zondagmiddag is op de begraafplaats van Rumillies het graf van Jimmy Duquennoy geplunderd. De in oktober overleden Duquennoy had een trofee in de vorm van een wielrenner op zijn graf gelast staan, maar deze is afgelopen weekend gestolen. “Waaraan hebben we zoveel ongeluk verdiend?”, luidt de emotionele reactie van de zus van Duquennoy, Jennifer, tegenover La Dernière Heure.

“De trofee is van mijn vader, één van zijn vele overwinningen uit het verleden”, legt ze verder uit. “Mijn vader had er een plaatje op aangebracht met de woorden ‘Voor mijn eeuwige kampioen. Papa’. Maar de trofee werd losgeschroefd en gestolen.”

De trofee vertegenwoordigt verder geen waarde, wat het stelen ervan nóg onbegrijpelijker maakt. “De enige waarde die het heeft is een sterke emotionele, sentimentele waarde”, legt andere zus Cindy Duquennoy via social media uit. “Stelen om te overleven, dat kan ik vergeven. Stelen voor het plezier en ten koste van het verdriet van anderen, dat is onvergeeflijk”, sluit ze af.

Dit artikel delen:

8 Reacties

bidon colle 5 november 2018 om 09:22

Respectloos!!!

mark vv 5 november 2018 om 12:34

Sjonge jonge diep triest zeg. Respectloos!

Chris Van Uden 5 november 2018 om 13:33

Wat mankeert sommige mensen toch zeg.. Inderdaad triest en respectloos!

ah-ja 5 november 2018 om 14:23

Stilaan ben ik Steven-de-Jongh-moe …

Javier 5 november 2018 om 18:42

Haha heerlijk die Froome, heeft de moves van z’n premier

Veloburto 5 november 2018 om 19:19

Is Strava al genomineerd voor een Nobelprijs voor de Vrede?

Jan 5 november 2018 om 20:14

froome, hij keek niet op z’n watt meter!

roburger 5 november 2018 om 23:55

Zou zijn vrouwlief het toestaan? Lekker bezig, Kris

Headlines

Materiaalzone

Populair