Trentin na nieuwe Spaanse zege: “Dat was de langste slotkilometer ooit!”

donderdag 21 februari 2019 om 17:19
Trentin na nieuwe Spaanse zege: “Dat was de langste slotkilometer ooit!”

foto: Cor Vos

Matteo Trentin heeft het duidelijk naar zijn zin in Spanje. De Europees kampioen won eerder al een etappe in de Ronde van Valencia, en vandaag was het raak in de Ruta del Sol. “Dat was de langste slotkilometer ooit!”, zo gaf Trentin na afloop aan in het flasinterview.

De 29-jarige renner wist uiteindelijk Danny van Poppel en Iván García Cortina nipt achter zich te houden. “Het was een erg chaotische finale”, kijkt de winnaar terug. “Iedereen wilde vooraan zitten, het was echt drummen in de laatste bocht. De ploeg reed echter geweldig.”

“Ik zag dat Cortina van erg ver aanging. Ik probeerde mijn sprint zo goed mogelijk te timen. Het verliep uiteindelijk perfect”, aldus een tevreden Trentin, die deze week nog kansen ziet. “Op de slotdag is er nog een sprintmogelijkheid. We bekijken het echter dag per dag.”

Werken voor Jack Haig
Trentin is niet alleen naar Andalusië gekomen om te sprinten. “We gaan met Jack (Haig) ook nog voor een klassement.” De 25-jarige Australiër staat op dit moment derde, op vijf seconden van leider Tim Wellens. De broertjes Simon en Adam Yates volgen al op grotere achterstand.

Dit artikel delen:

1 Reactie

guyremgabdel 21 februari 2019 om 20:19

Klopt want aanduiding stond op 1200m ipv 1 km.

Headlines

Materiaalzone

Populair